Opublikowano 3 lutego 20205 l 4 minuty temu, ASX napisał: nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale istnieje więcej konsol niż dwie które znasz Wymień wszystkie konsole 8 generacji, które mają eksy.
Opublikowano 3 lutego 20205 l Autor Playstation 4, Xbox One, Nintendo WiiU, Ouya lub/i Nintendo Switch (podziały generacyjne się zacierają i nie wiadomo jak liczyć sprzety Nintendo). Nie wiadomo też do której generacji zaliczyć konsole przenośne, wg wikipedii do 8 generacji zaliczają się również PS Vita, Nintendo 3DS. Każda z tych konsol ma swoje gry ekskluzywne. Ale nie wiem dlaczego ograniczasz się do 8 generacji, konsole nie powstały przecież w 2013 roku. Przez kilkadziesiąt lat istnienia branży, powstały dziesiątki konsol, większość miała swoje gry ekskluzywne. Dziś na rynku mamy tylko 3 głównych graczy, inni się wykruszyli bo byli zbyt mali by rywalizować z konkurencją i robili słabe gry. Podobnie będzie pewnie z serwisami streamingowymi, teraz trwa boom jak na rynku konsol w latach 90-tych, ale ostatecznie przetrwają tylko najlepsi. Teraz proszę wymień wszystkie serwisy streamingowe które produkują oryginalną zawartość niedostępną nigdzie indziej Edytowane 3 lutego 20205 l przez ASX
Opublikowano 3 lutego 20205 l Asax nie mogę się z Tobą zgodzić, zbyt wielkie rozdrobnienie prowadzi do kryzysu jak w 1983- spadek o 97%. Zaś abonamenty póki co to margines i MS opycha Gamepassa w promkach. A koleś co ma GP do 2022 dużo nie kupi. Model Sony oparty na promkach gier wydaje się sensowniejszy. Edit- jak coś to odniosłem się do poprzedniego posta. Edytowane 3 lutego 20205 l przez aph
Opublikowano 3 lutego 20205 l 19 minut temu, ASX napisał: Dziś na rynku mamy tylko 3 głównych graczy, inni się wykruszyli bo byli zbyt mali by rywalizować z konkurencją i robili słabe gry. Akurat Sega robiła dobre gierki, co innego ich pogrążyło. Atari to już bardziej skomplikowana sprawa. Reszta to faktycznie były małe firmy.
Opublikowano 3 lutego 20205 l Exy na konsole(rozłożone na minimum 40 lat licząc od 3 generacji), które mają średni cykl życia 6-7 lat porównujesz z wysypem platform streamingowych, gdzie nayebalo ich jak grzybów po deszczu w krótkim czasie. Potrafisz zauważyć tą subtelną różnicę? Masz na słynnym memie z czapką pirata, policz sobie ikonki, a to i tak nie jest wszystko.
Opublikowano 3 lutego 20205 l Autor 22 minuty temu, Ukukuki napisał: Akurat Sega robiła dobre gierki, co innego ich pogrążyło. Atari to już bardziej skomplikowana sprawa. Reszta to faktycznie były małe firmy. Masz racje. Szkoda Segi
Opublikowano 3 lutego 20205 l Jeszcze w temacie okołogrowym, wydatki na mikrotransakcje na konsolach zaczynają spadać, ergo kończy się łatwa moneta. Premiera next genów to krater który wysysa walutę z rynku, więc raczej szybko trend nie odbije. Edytowane 3 lutego 20205 l przez aph
Opublikowano 3 lutego 20205 l Autor Godzinę temu, aph napisał: Jeszcze w temacie okołogrowym, wydatki na mikrotransakcje na konsolach zaczynają spadać, ergo kończy się łatwa moneta. Premiera next genów to krater który wysysa walutę z rynku, więc raczej szybko trend nie odbije. No fajnie ale jaki to ma zwiazek z tematem? Edytowane 3 lutego 20205 l przez ASX
Opublikowano 5 lutego 20205 l Ten wafel z prlu? Plugawy Typ pisze chamski post to dostaje chamską ripostę. Jeżeli to twój kolega to upomnij go. Edytowane 5 lutego 20205 l przez Tarantino
Opublikowano 27 lutego 20205 l The ‘Netflix of gaming’ is coming, and video game makers are worried that their business could meet the same fate as music and movies https://www.businessinsider.com/video-game-subscription-services-developer-concerns-microsoft-apple-netflix-2020-2?r=US&IR=T
Opublikowano 19 kwietnia 20204 l Ciekaw jestem przyrostu abonentów gamepassa w tych czasach. Jeżeli chodzi o VOD to Netflix jest wielkim wygranym kwarantanny.
Opublikowano 19 kwietnia 20204 l Gamepass jako usługa jest chyba dużo lepszym rozwiązaniem dla kogoś kto dopiero kupuje konsole. W cenie abonament dostęp do wielu topowych gierek. Sam korzystam z tego i praktycznie przestałem kupować gry na XOne.
Opublikowano 19 kwietnia 20204 l Na dodatek dzięki tej usłudze taniej wychodzi kupić usługę na rok i konsolę, niż brać wersje pudełkowe gier, które są w gamepassie.
Opublikowano 19 kwietnia 20204 l Ja bym chętnie płacił abonament za jakiś serwis, co puszcza koncerty w 4k, DTS 5.1... kurła nie ma nic takiego
Opublikowano 7 maja 20204 l Zabawnym jest fakt, że taksówkarze również burzyli się na Ubera. Konsument wybiera to, co wydaje mu się najkorzystniejszą ofertą.
Opublikowano 24 lipca 20204 l Czyli na jakiej zasadzie to działa? M$ płaci deweloperowi za każdy pobrany raz ich gierki w GamePassie czy to jakaś jednorazowa opłata Phila z góry i po sprawie?
Opublikowano 24 lipca 20204 l Ja jestem w szoku, jak to mega deal jest. Myślę, że jesteśmy świadkami narodzin nowego Netflixa. Oto mój przykład: - Wlaśnie chciałem kupić Yakuza 0 na PlaysStation, ale instaluję za free z GamPass - Street of Rage 4 - free na gamepass - Surge 2 - za darmo i w o niebo lepszej wersji. - A plague Tale - fajna gierka. Chciałem na PS4, ale za free pogram. - Sainst Row IV - teraz mam za free. To jest tylko to, w co ja chcę zagrać i gdzie Sony prawie zarobiło, ale przez M$ nie dostanie tej kasy. To jest około 100-150 funtów w moim przypadku. Tylko na tych grach. Jak ktoś ma I Xa i PCta, to lista gier jest większa, bo gry się trochę różnią, a abonament jest jeden na dwa systemy. Generalnie nie lubiłem grać na PC, ale jak mogę zagrać za free, to ciężko odrzucić taką ofertę i pokasowałem te tytuły z wishlist na ps store.