messer88 6 590 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Myślałem że to będzie koniec pierwszego sezonu, ale na szczęście jeszcze dwa odcinki będą. Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Mnie się bardzo odcinek podobał, w przeciwieństwie do np. 6tego porodowego. Nie lecieli do przodu na hurra, tylko skupili się konkretnie na postaciach i taka scena w jednym pomieszczeniu mi jak najbardziej wystarcza, jeśli jest dobra. Co prawda już od początku epizodu mieliśmy znowu starsze postacie, ale przynajmniej można było z nimi trochę dłużej pobyć. Mam nadzieję, że do końca sezonu już nie będą się tak starzeć co odcinek. No i scena z językiem Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Daemon się tylko nie starzeje, albo minimalnie go postarzają bo nie widać zmian oglądając po tym odcinku na tydzień. Może oglądając całość bym zauważył. Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 No postacie rzeczywiście "nierównomiernie" się posuwają, chociaż dość logicznie, bo u dzieci i młodzieży bardziej widać 10 lat różnicy niz u kogoś kto ma 50 czy 60 lat. No i tak samo najmniej widać zmiany również u Cristona i Hightowera. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 O tak szczególnie Hightower, aż z ciekawości zerknę na 1szy ep bo teraz w 8 to różnica czasowa wynosi chyba około 20+ lat a on tak samo też wygląda. Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Hightower zestarzał się w poprzednim odcinku, bardziej jak dziadek wyglądał. Teraz w tym odcinku już tego nie odczułem. A synalki króla mają takie mordy, że bym Masakratosa na nich wzywał normalnie. 1 Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Ten nowy aktor który teraz gra starszego Aemonda - ten bez oka, wg mnie bardzo dobrze dobrany. Jego twarz i te spojrzenia z jednego oka, mega niepokojące do tego dosiada największego smoka w Westeros. Coś czuję że młody grubo namiesza, bo widać że charakterek to ma po wujku Daemonie 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 32 minuty temu, KOMARZYSKO napisał: Ten nowy aktor który teraz gra starszego Aemonda - ten bez oka, wg mnie bardzo dobrze dobrany. Jego twarz i te spojrzenia z jednego oka, mega niepokojące do tego dosiada największego smoka w Westeros. Coś czuję że młody grubo namiesza, bo widać że charakterek to ma po wujku Daemonie No nie wiem, zawsze preferowałem te niejednoznaczne postaci. Jego facjata, mimika i ogólne zachowanie krzyczy: "patrzcie, jakim jestem ancymonem". Taki Daemon do kwadratu. Cytuj
Ukukuki 7 103 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Też mi mocno siadł ten odcinek, niby się nic nie dzieje a człowiek od samego początku do końca siedzi zapatrzony. Tylko dalej nie mogę się przyzwyczaić do nowej księżniczki Targaryen, ta młodsza wersja zbyt dobrze siadła. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Ciężko się z Wami nie zgodzić. Ostatni odcinek bardzo fajnie siadł. Klimat w trakcie wieczerzy cholernie gęsty. Staruszek ładnie dowiózł swoją rolę od początku do końca. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 No ten bez oka kozacko wygląda. Takie elfy powinny być w RoP. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Daemon bardziej elfowy niż większość elfów w pierścieniach, chociaż tam do murzyna się nie można przyczepić bo dobrze wypada. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 17 października 2022 Opublikowano 17 października 2022 Co za odcinek Końcówka ciary. Aż szkoda, że już finał, bo co dalej to lepiej. Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 17 października 2022 Opublikowano 17 października 2022 A wystarczyło by Rhaenys wypowiedziała jedno slowo na D i można by skończyć serial Cytuj
Ukukuki 7 103 Opublikowano 17 października 2022 Opublikowano 17 października 2022 Spoko odcinek, jeden z lepszych. Kolejny świetny serial od HBO, potrafią skurczybyki. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 17 października 2022 Opublikowano 17 października 2022 9 minut temu, KOMARZYSKO napisał: A wystarczyło by Rhaenys wypowiedziała jedno slowo na D i można by skończyć serial albo nie nadawali dzieciom tych samych imion Cytuj
Observer 10 528 Opublikowano 17 października 2022 Opublikowano 17 października 2022 Ja myślałem że ten przeciek z motywem walenia do stoopek królowej to jest jakiś ewidentny trolling z chanów... eh żadnej teorii nie można od razu odrzucać Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 17 października 2022 Opublikowano 17 października 2022 Stupki to była przesada gruba XD W ogóle Ser Criston Cole z pięknego rycerza stał się wyrachowanym i porywczym skur.wysynem, no strasznie nie cierpię tej jego postaci. Odcinek bardzo fajny, chociaż kilka zgrzytów w nim miałem. Czekam z niecierpliwością na jakąś konfrontację. Cytuj
Sven Froost 493 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Czy ja dobrze ogarniam ze Spoiler Nie spalila ich na koncu bo to by oznaczalo zgube calego rodu Valyrianow czy byl inny powod? Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 W sumie to nie spaliła ich dlatego, że jednak trzeba jakoś się trzymać materiału źródłowego i to był totalny fanfik, a gdyby to zrobiła, to by nie było najważniejszej kwestii, do której prowadzi nas cały ten sezon (i zakładam że dopiero w drugim zostanie ona rozwiązana), a mianowicie słynnego (spoilery z książek) Spoiler Tańca ze Smokami, gdzie zmierzą się ze sobą Zieloni (czyli ci od Hightowerów) oraz Czarni (czyli wuja i bratanica), a cała to wojna doprowadzi do dość mocnego przetasowania na scenie politycznej w Westeros. A sam ród Velaryonów przecież by przetrwał, bo dzieci Daemona są velaryońskiej krwi. 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Jbc to wyciekł już finałowy odcinek. Uwaga na spoilery. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 24 października 2022 Opublikowano 24 października 2022 I jak tam po finale? Zmalał? Urus? Wyszedł jeden z fajniejszych odcinków. Smoki dostarczyły, emocji trochę było. Szkoda, że tak długo trzeba czekać na ciąg dalszy, ale HoD póki co się świetnie rehabilituje za ostatni sezon GoT. Spoiler Fajnie że Rasta-Mudżin wrócił. Młodego smoka szkoda, ale scena przekozak. Cytuj
Sven Froost 493 Opublikowano 24 października 2022 Opublikowano 24 października 2022 Oj fajne to bylo Mialem ciary w kilku momentach. Szkoda ze trzeba tak dlugo czekac na nastepny sezon bo bedzie sie dzialo Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 24 października 2022 Opublikowano 24 października 2022 Mocny finał. Tylko teraz tyle czekania. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 24 października 2022 Opublikowano 24 października 2022 W ten czas można po ksiązke sięgnąć.. no nie.. Odcinek dobry., cały serial bardzo dobry. Taka "średniowieczna" Sukcesja . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi