Snake_Plissken 916 Opublikowano 27 marca 2023 Opublikowano 27 marca 2023 Grałem w betę Łotrzycą, raz zresetowałem drzewko, żeby inaczej skille ułożyć, potrzebowałem jakoś lepiej kontrolować tłum. Ogólnie wydaje się, że będzie sporo opcji kombinowania z buildami, co się chwali. W D4 ta postać to połączenie Zabójczyni z D2 i Łowcy Demonów z D3. Natomiast sama beta zrobiła na mnie spore wrażenie - gra rusza się całkiem nieźle, sporo jest rzeczy do roboty (lochy, zadania poboczne), klimacik dungeonów i lokacji jest mocno w pytę. Kopara mi wręcz opadła jak zmierzaliśmy do bossa w pierwszym akcie, nastrojem wręcz przypominało to I-sze Diablo. Grafika też jest ładna - buduje nastrój bardzo dobrze. No i super, że można ładne babki stworzyć, co jest dodatkowym plusem. Nie przeszkadza obecność innych graczy, a tego się obawiałem. Najczęściej ich widziałem w mieście, w terenie to rzadko. Możliwe, że na premierę będzie inaczej. Jak nie byłem przekonany do kupna Diablo IV na premierę, tak po 21 godzinach w becie ga na bank wjedzie na dysk 06.06. Ciekawe co fabularnie wysmażą, bo pierwszy akt jest mocno intrygujący. Spoiler Stary Lorat z Diablo 3 RoS, jego negatywny stosunek do Inariusa. No i też pojawia się pytanie - jak Ojciec zwiał z Piekła i co się stało z Tyraelem? 1 Cytuj
Soban 4 057 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 Fabuły ogólnie wydaje się być dużo więcej niż w starszych diabolach patrzac na to ile skipowalem rzeczy(czekam na polski dublaż, bo jakoś w grach blizza to dla mnie tradycja grac z dublażem). Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 No dublaż w grach Blizzardach to zawsze był wysoki poziom utrzymywania. Też czekam kogo tam wzięli do tej gry. Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 człowiek się podniecił betą i chciał kupić remaster dwójki i przejść z kumplem na kanapie, a oni tego nie dodali [*] Zakładam że popsułoby to cały balans gry. Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 Nigdy nie byłem fanem serii, i raczej to się nie zmieni. Beta początkowo bardzo mi się podobała, nawet fabularnie dobrze to wygląda. Grałem magikiem, dobiłem do 23lv, ale już końcówkę pierwszego aktu grałem trochę na siłę, żeby zobaczyć jak to się skończy. Niestety, ale gameplayowo gra mnie nie przekonuje. Może w pełnej wersji będzie trudniej, ale pod koniec to rzucałem 3 zaklęcia i idę bez problemy do przodu. Technicznie ładnie, miła dla ucha muzyka no i klimat, który robi robotę, ale to najważniejsze, czyli gameplay, raczej nie dla mnie. Może kiedyś mi się odwidzi i kupię w promocji. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 Zrobiłem Łowce i Necro na 25 lvl Druida na 15 Necro Samograj Łowca - dobry balans miedzy leciutkim wyzwaniem a przyjemna gra Druidem najwolniej mi szlo . Jestem bardzo pozytywnie nastawiony, Conajmniej 2 tygodnie grania do premiery FF XVI :) Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 Najgrosze jest to, że to co widzieliśmy to i tak nic nie znaczy. Prawdziwe Diablo zaczyna się kiedy kończy się fabuła i zaczynamy polować na itemki. Dla mnie ważne jest jedno, aby był system jak szczeliny w d3. Latanie po mapie w celu bicia bosów to bedzie kurwa dramat. Podobnie latanie po mapie w d3 aby te paczki zbierać to był przykry obowiązek. Najgorsze co spotkało d3 to dla mnie głębokie szczeliny któe zrobiły z d3 grę na czas. Nie mogłem już na to patrzeć i porzuciłem grę w pizdu. Zanim złożę preorder muszę wiedzieć jak ma wyglądać endgame i czy będzie fajny system gdzie prosto z miasta wbijasz do szczeliny i napierdalasz setki mobów a nie latasz po mapie jak kretyn aby zbić 4 moby i znowu szukac kolejnych 4 przez 30 sekund. Co to jednak będzie za polowanie na itemy bez setów? Mam też nadziej, że porzucili durne pomysły 12 poziomów trudności które rozpraszają tylko graczy po różnych poziomach i jakieś wynalazki jak "starożytne" przedmioty legendarne, było to niezwykle durne. Dalej jest dużo pytań bez odpowiedzi. 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 2 godziny temu, PanKamil napisał: Najgrosze jest to, że to co widzieliśmy to i tak nic nie znaczy. Prawdziwe Diablo zaczyna się kiedy kończy się fabuła i zaczynamy polować na itemki. Dla mnie ważne jest jedno, aby był system jak szczeliny w d3. Latanie po mapie w celu bicia bosów to bedzie kurwa dramat. Podobnie latanie po mapie w d3 aby te paczki zbierać to był przykry obowiązek. Najgorsze co spotkało d3 to dla mnie głębokie szczeliny któe zrobiły z d3 grę na czas. Nie mogłem już na to patrzeć i porzuciłem grę w pizdu. Zanim złożę preorder muszę wiedzieć jak ma wyglądać endgame i czy będzie fajny system gdzie prosto z miasta wbijasz do szczeliny i napierdalasz setki mobów a nie latasz po mapie jak kretyn aby zbić 4 moby i znowu szukac kolejnych 4 przez 30 sekund. Co to jednak będzie za polowanie na itemy bez setów? Mam też nadziej, że porzucili durne pomysły 12 poziomów trudności które rozpraszają tylko graczy po różnych poziomach i jakieś wynalazki jak "starożytne" przedmioty legendarne, było to niezwykle durne. Dalej jest dużo pytań bez odpowiedzi. to plus lagi mnie powstrzymuja przed preorderem. Jak gra ma byc na miesiace jak d3, to te 3,5 bomby to niewiele, ale jak mam to jebnac po tygodniu to juz słabo. Czekam na premiere i pierwsze opinie od graczy. Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 28 marca 2023 Opublikowano 28 marca 2023 Z tym "totally balanced" to bym poczekał bo chyba coś się zbyt pewnie czują tam w Blizzardzie Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 Na co bierzecie Diablo 4? Myślę o Switchu, na niczym innym się tak przyjemnie nie grinduje, ale poczekam na recenzje. Co prawda i 2 i 3 były na Switchu doskonałe, no ale to Blizzard, a ostatnio ufam im w ograniczonym stopniu Cytuj
Paolo de Vesir 9 127 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 U mnie klasycznie. gra Blizzarda = PC Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 Na co bierzecie Diablo 4? Myślę o Switchu, na niczym innym się tak przyjemnie nie grinduje, ale poczekam na recenzje. Co prawda i 2 i 3 były na Switchu doskonałe, no ale to Blizzard, a ostatnio ufam im w ograniczonym stopniuPóki co gra nawet nie jest zapowiedziana na switcha. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 Wezmę na PC, ale dopiero jak będzie na przecenie. 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 1 hour ago, Moldar said: Póki co gra nawet nie jest zapowiedziana na switcha. Nawet nie sprawdzałem, bo byłem przekonany, że będzie na Switcha. To zaskoczenie dla mnie. Nie wiem, czy mi się chce i czy mam czas na grindowanie przed tv... Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 54 minuty temu, Homelander napisał: Nawet nie sprawdzałem, bo byłem przekonany, że będzie na Switcha. To zaskoczenie dla mnie. Nie wiem, czy mi się chce i czy mam czas na grindowanie przed tv... No to Steam Deck Cytuj
voi tekku 119 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Opublikowano 3 kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 17:59, Homelander napisał: Nawet nie sprawdzałem, bo byłem przekonany, że będzie na Switcha. To zaskoczenie dla mnie. Nie wiem, czy mi się chce i czy mam czas na grindowanie przed tv... Mam nadzieję że zrobią port na tego mitycznego Switcha 2... Gram sobie ostatnio w 3 na Switchu, jako całość gra mi się średnio podoba, ale gameplay jest mega przyjemny, szczegolnie w hh. Przed TV sam nie wiem czy mi sie będzie chciało tyle siedzieć, choć beta mi sie bardzo spodobała i się mocno zastanawiam czy brać czwórkę na Xboxa. Cytuj
kendzikk 117 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Ja biorę na premierę. Wiem, że serwery się zesrają, no ale mam chcicę na nowego diabełka, więc nasmaruję dupę i dam się wydymać blizzardowi. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Opublikowano 3 kwietnia 2023 3 hours ago, kendzikk said: Ja biorę na premierę. Wiem, że serwery się zesrają, no ale mam chcicę na nowego diabełka, więc nasmaruję dupę i dam się wydymać blizzardowi. Prawdziwy fan by nie smarował 3 Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Obstawiam, że jakby finalizacja ms - ab przebiegła szybciej to pewnie by nie było problemów z serwerami, a tak to chuj i trzeba czekać. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Opublikowano 3 kwietnia 2023 Przecież sprawa serwerów jest czysto biznesowa. Nie opłaca im się wydawać mnóstwa kasy, żeby parę osób więcej pograło na premierę. Grę już kupili, więc: fak 'em. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Do premiery daleko - podrzucam fajny skill calculator do zaplanowania postaci: https://d4planner.io/skilltree/Barbarian/ Mnie najlepiej grało się o dziwo druidem: Całkowicie świeże doświadczenie w odróżnieniu do pozostałych klas. 1 Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 ok mają mnie, nightmare dungeony zapowiadają się na solidny clusterfuck, coś czego mi brakowało czasem w becie day1 Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Zapowiada się zajebiście, jeszcze ta tablica poziomów mistrzowskich, dawać mnie to już. Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Ale nakręcacie:) chyba jebnę jeden sezon w PoE i zobaczymy jak będzie stan gry na premierę to może też dołączę do Was. Orientuje się ktoś czy gry Blizzarda mają jakąś blokadę przed kupowaniem gier we dwóch na współdzielonym koncie Xbox? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi