Skocz do zawartości

DIABLO IV

ornit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 hours ago, danielskii said:

Ok rzeczywiscie nightmare dungi ladnie exp leci a i glify szybko sie wbijaja. Rozumiem ze tylko +3 ponad level warto robic? Ogolnie robie +5 do mojego lvl i loch zajmuje mi do 15 minut - dostaje wiecej exp jak wiekszy poziom czy lepiej znozyc

To juz jak tobie pasuje. 3+ to 20% wiecej jesli dobrze pamietam. Powiedzmy dla prostego rachunku ze za te 15 minut dostajesz 100k + 20k extra expa. W ciagu godziny zrobisz 4x 120k = 480k/h. Ale jesli mozesz zrobic to w 10 minut na swoim levelu to 6x 100k = 600k/h.

Ja na poczatku probowalem robic 5+ i szlo to jakos, ale dosc szybko zmienilem na swoj level i od razu bylo lepiej. Moim zdaniem, jesli levelujesz to nie ma co sie spinac. Pozniej bedziesz mial duzo czasu zeby robic cos trudniejszego np 30+ itd jak juz bedziesz mial build, paragony, glify itd.

Tak na marginesie jak przeliczyc tier sigila do swojego poziomu. Tier sigila + 50 + tier swiata. Np Tier 30 lochow to 50+30+twoj poziom swiata.

Edytowane przez El Loco Chocko
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ok probowalem kilka buildow i ten chyba zostanie na dluzej.

Minusy:

- kolo chodzi jak by mial olow w butach jesli nie jestem w formie wilkolaka (mam 4 evade to to pomaga sie poruszac)

Plusy:

- samoleczenie

- dobra generacja spiritu

- duzy DPS

- Grizzly rage praktycznie caly czas moze byc aktywny

- fun factor

Tutaj moja pierwsza proba, potwory tylko 6 leveli wyzej ale to bylo testowanie. Aha, zapomnialem hot keya na nagrywanie ;/

EDIT: zrobilem na probe Tier 60 czyli 114L przeciwnikow, ez gg!!

EDIT2: Butcher w koncu dostal lekcje i zyl jakies 5 sekund na levelu 115 xd

• Plusik 1
Opublikowano

Prosto w urodzinki :banderas:

Cytat

Diablo 4 - funkcje w 1. sezonie (Season of the Malignant)

• Wystąp przeciwko plugawcom - NOWA SERIA ZADAŃ - Sanktuarium zostało spaczone, opanowane przez zaraźliwy chaos i krążące wszędzie plugastwa. Ale kto ponosi winę za tę nową falę spaczenia? Współpracuj z Kormondem, byłym kapłanem Katedry Światłości, aby odkryć źródło i za wszelką cenę powstrzymać rozprzestrzenianie się spaczenia.
  • Wykorzystaj plugawe serca - NOWE MOCE - Pokonaj tych potężnych, spaczonych wrogów, aby okiełznać ich plugawe serca. Z ponad 30 nowymi plugawymi mocami do wykorzystania, potęga jest na wyciągnięcie ręki.
  • Walcz ze spaczeniem - WALKA Z NOWYM BOSSEM - Przeszukuj Tunele Plugawców w poszukiwaniu źródła spaczenia. Stań do walki z Varshanem Pochłoniętym i odkryj tajemnice plugawców.
  • Wypróbuj nowe opcje - NOWY SPRZĘT - Dzięki 6 nowym unikatowym przedmiotom do odkrycia i 7 nowym legendarnym aspektom do zdobycia podczas postępów sezonowych, każda klasa ma do dyspozycji więcej potężnych możliwości.

Opublikowano

Dalej swoją postacią możesz grać, ale non season. Czyli wszystkie unikalne mechaniki nie będą dla Ciebie dostępne, ale oczywiście patch z 18.07 jest dla wszystkich.

8 hours ago, Szermac said:

Prosto w urodzinki :banderas:

To wszystkiego najlepszego. Akurat też mam urodziny ;) w piątek wlatuje home office 

Gość MacLSkr
Opublikowano

Może ktoś będzie znał odpowiedź na moje dwa pytanka?

- odnośnie tych nowych zadań fabularnych - czy po zakończeniu sezonu nadal będą one dostępne? Skoro mają być powiązane z główną fabułą, to trochę słabo by było, gdyby usuwali je po trzech miesiącach :/

- czy mówili coś o nowych osiągnięciach? Lubię wbijać platyny i calaki, ale mam nadzieję, że nie zrobią tak jak w Overwatchu, że dane trofiki/acziki można wbić tylko w trakcie trwania konkretnego wydarzenia/sezonu a potem będą już one nie do zdobycia :/ 

Opublikowano (edytowane)
1 hour ago, MacLSkr said:

Może ktoś będzie znał odpowiedź na moje dwa pytanka?

- odnośnie tych nowych zadań fabularnych - czy po zakończeniu sezonu nadal będą one dostępne? Skoro mają być powiązane z główną fabułą, to trochę słabo by było, gdyby usuwali je po trzech miesiącach :/

- czy mówili coś o nowych osiągnięciach? Lubię wbijać platyny i calaki, ale mam nadzieję, że nie zrobią tak jak w Overwatchu, że dane trofiki/acziki można wbić tylko w trakcie trwania konkretnego wydarzenia/sezonu a potem będą już one nie do zdobycia :/ 

Na streamie powiedzieli ze fabula sezonu nie ma nic wspolnego z glowna kampania i powinna byc traktowana jako self contained side quest. Dodali rowniez do tego ze wciaz sie zastanawiaja, czy niektore mechaniki powinny byc dostepne w eternal realm. I o ile zadne decyzje nie zostaly podjete, to nie chca zbytnio tego robic ze wszystkim, ale byc moze z kilkoma rzeczami. Argumentem byl fakt ze po np. 10+ sezonach, gra byla by jak to okreslili too dense.

O osiagnieciach nic nie wspominali, ale z czego widzialem to kazdy sezon bedzie mial rozdzialy (7) a w nich zadania do zrobienia, ktore pozwola na progres do nowego.

Opublikowano
3 hours ago, El Loco Chocko said:

Na streamie powiedzieli ze fabula sezonu nie ma nic wspolnego z glowna kampania i powinna byc traktowana jako self contained side quest. Dodali rowniez do tego ze wciaz sie zastanawiaja, czy niektore mechaniki powinny byc dostepne w eternal realm. I o ile zadne decyzje nie zostaly podjete, to nie chca zbytnio tego robic ze wszystkim, ale byc moze z kilkoma rzeczami. Argumentem byl fakt ze po np. 10+ sezonach, gra byla by jak to okreslili too dense.

O osiagnieciach nic nie wspominali, ale z czego widzialem to kazdy sezon bedzie mial rozdzialy (7) a w nich zadania do zrobienia, ktore pozwola na progres do nowego.

@Gregorius

• Plusik 1
Opublikowano

Ma ktoś te 100lvl season passa? Mam ta wersje ultimate to 20 odblokowanych na starcie i chętnie zobaczę co tam jest. Te atrakcje sezonowe brzmią tak średnio ale zobaczymy w praktyce.

Opublikowano (edytowane)

W nocy puścili pacza, który miał naprawić buga, że na helltideach nie wypadały unikaty. 

No to tak naprawili, że Shako, Visage i inne zaczęły dropić jak pojepane xD i już dużo osób ma.

Jak się ogarnęli to wyłączyli drop unikatów całkowicie, fix ma być w nocy dzisiaj xDD

Edytowane przez Szermac
Opublikowano
23 minuty temu, Szermac napisał:

W nocy puścili pacza, który miał naprawić buga, że na helltideach nie wypadały unikaty. 

No to tak naprawili, że Shako, Visage i inne zaczęły dropić jak pojepane xD i już dużo osób ma.

Jak się ogarnęli to wyłączyli drop unikatów całkowicie, fix ma być w nocy dzisiaj xDD

Z tego co czytałem, to bug tylko dla sorca i barba działał, wiec i tak bym gowno dostał.