Skocz do zawartości

DIABLO IV

ornit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minutes ago, jimmyyy8 said:

Pierwszy raz robię nową postać, jak zobaczyłem wszystkie side questy zresetowane to śmiechłem, już coorwa lecę to robić :kekw:

Btw. itemy w skrzynce nie przechodzą na inne postacie? To po co wypadają ciuszki dla innych klas? A może zwykłe i sezonowe postacie nie mogą sobie przerzucać?

Sezony nie sa w Eternal Realm. Dopiero po sezonie bedziesz mogl przeniesc rzeczy.

Opublikowano (edytowane)
1 minute ago, PanKamil said:

Ej, to jak nabije całego seasson passa i kosmetyki zdobędę to nie będę mógł ich założyć w przyszłym sezonie?

Nope, ale bedziesz mial tydzien w Eternal Realm pomiedzy sezonem zeby sie nimi nacieszyc /s

Edytowane przez El Loco Chocko
Opublikowano

Zanim mnie wywaliło, zrobiłem 2 dungeony i jako zadanie miałem dwa podpunkty: ukończ akt 1 sezonu oraz ukończ akt 2 sezonu. Brak innych wskazówek. Ciekawe czy bug, czy mam się bawić w zgadywanki.

Opublikowano

2 minutes ago, Shankor said:

Zanim mnie wywaliło, zrobiłem 2 dungeony i jako zadanie miałem dwa podpunkty: ukończ akt 1 sezonu oraz ukończ akt 2 sezonu. Brak innych wskazówek. Ciekawe czy bug, czy mam się bawić w zgadywanki.

Wejdź w karnet sezonowy.

Tam są rozpisane akty i przypominają daily questy 

• Plusik 1
Opublikowano

Pograłem sobie do 8 lvl, wywaliło mnie, no i tak sobie czekam w kolejce już 10 min. Dobrze, że człowiek nie ma spiny i w tym czasie odpala sobie kindla i kończy rozdział książki...

Opublikowano

Jak w końcu wszedłem do gry zacząłem robić questa, no i nie da się w pewnym momencie wejść na jakiś teren bo cały czas mi cofa postać do tyłu xD na reddicie widzę że każdy chyba tak ma. Próbowałem się wylogować i wejść jeszcze raz ale już wieczna kolejka mnie złapała. Do jutra xD 

Opublikowano

W łotrze idę w sztylety bez używania kuszy. Mimo tego powinienem mieć coś na plecach, bo nawet nieużywana kusza/łuk dodaje mi różnych punktów? Tak na logikę sobie myślę. 

Opublikowano
3 minuty temu, ginn napisał:

W łotrze idę w sztylety bez używania kuszy. Mimo tego powinienem mieć coś na plecach, bo nawet nieużywana kusza/łuk dodaje mi różnych punktów? Tak na logikę sobie myślę. 

Oczywiście że tak.

• Plusik 1
Opublikowano

Na spokojnie odpaliłem Diablo po 21 i bez żadnych problemów zalogowałem się do gry. Wbity 26 LVL, albo już nie pamiętam jak to było, albo wydaje mi się, że bossowie na końcu dungeonów są mocniejsi, a może to kwestia klasy i grania Nekro a nie Rougem:P

Ekwipunek już zajebany tymi sercami, to trochę średni prognostyk a sezon.

Opublikowano

No ja o 21.30 usiadłem i wszystko smigało jak należy. Barb chyba zapowiada się słabiej niż się spodziewałem, ale zobaczymy jak to będzie dalej. Na nekro też na początku narzekałem ale później się rozkręcił.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, ginn napisał:

Pozwolę sobie rozwinąć odpowiedź, którą bartiz przedstawił. :lapka:

Warto z dwóch względów. Po pierwsze, tak jak zaznaczyłeś, obrażenia od kuszy, której nie używasz, nie interesują cię, ale już bonusy typu:
+84 do wszystkich współczynników, +143 do zręczności, +34 obrażeń zadanych wrogom, którzy są pod wpływem danego efektu, jak najbardziej.

Dodatkowo, co istotne, aspekty na broni dwuręcznej mają +100% mocy. Dlatego do kuszy warto dawać te najlepsze. Przy łotrze na sztylety rekomenduję

"Wirujący Aspekt Ofensywny", w którym powracające, wirujące ostrza zadają dodatkowe obrażenia i w zależności od drogi powrotnej, te obrażenia wzrastają do X wartości. Przy kuszy otrzymają one stosowny mnożnik.

Szukaj przedmiotów, które zapewniają ci bonus do umiejętności - główne/napaść/nasycalne. Takie wirujące ostrza powinny być twoim bazowym atakiem. Ma on 5/5 maks, ale przy udziale przedmiotów można tę wartość znacząco podbić o 3, bądź 4 poziomy - ja aktualnie mam 8/5.
Nasycenie też jest kapitalną opcją. Masz 3 rodzaje nasycenia - cieniem, trucizną, zimnem.

Przy zabawie sztyletami polecam również baczną uwagę zwrócić na umiejętności zwinności. Taki "pęd" to absolutna podstawa. Minimum jeden punkt powinien tam zostać rozdysponowywany, a w "mistrzostwo broni" ile tylko możesz.

Niezwykle przyjemna w prowadzeniu klasa. Miłej gry życzę. :touche:

Edytowane przez Sylvan Wielki
  • Lubię! 1
Opublikowano

Wczoraj przeglądałem te narody sezonowe i jak dla mnie to wykracza poza znane granice komedii. Czerwona bluzka i najzwyklejszy miecz w darmowym sezonie, albo niemal identyczne zbroje z czaszkami w płatnym. Do tego emotki, których nikt nie używa.

spacer.png