Skocz do zawartości

DIABLO IV

ornit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnóstwo cyrków odnośnie dodatku pojawia się w necie, między innymi ten co piszesz. Do tego start sezonu opóźnili o 5h. 

Ja umiałem wybrać nowa postać ale przy wyborze poziomu trudnosci miałem do wyboru tylko dwa pierwsze (pozostałe dwa zablokowane i wymagały ukończenia kampanii podstawowej, a daaawno ją już skończyłem). Potem w samej grze w wiosce przy posągu już normalnie miałem je do wyboru.

Opublikowano

Panowie wieść się niesie, że pomimo dobrych recek jest chooyowka. Czyli w sumie tak jak z podstawką było :sapek:

Nawet do kolekcji nie ma jak wziąć, bo tylko cyfra. Na razie pasuję.

• beka z typa 2
  • This 1
Opublikowano

Rewolucji nie ma ale diablo4 w obecnej formie mi się podobało więc zmiany z dodatku oceniam na plus. To d4 w najlepszej formie ale tych, którzy hejtowali to co dotychczas ta gra sobą prezentowała raczej na pewno to nie przekona.

Nowe poziomy trudności spoko, wreszcie w dodatku da się zginąć robiąc fabułę, jest wyraźnie trudniej. Natężenie potworów też mocno podkręcili, aktywności od groma, drzewko rozwoju najemników do zaorania i reworku bo jest żałośnie prostackie. Zobaczymy co dalej bo na razie pograłem 5h. 

Opublikowano

W przerwie od Silenta w dzień coś pogrywam to DLC, nie grałem od czasu ukończenia kampanii w podstawce i w sumie muszę sobie od nowa wszystko przypomnieć, co oznaczają te itemy, co mają w nazwie "Relikt"? Nie mogę ich hartować, to takie itemy legacy i już nie da się ich ulepszyć tym nowym systemem?

Samo DLC spoko, mnie się podstawka do casualowego bicia podobała i tutaj jest podobnie, widzę też na pierwszy rzut oka, że zmiany wprowadzone w patchach też na plus, a teraz odblokowałem pomagiera, czy on jest dostępny później też dla nowych postaci, jakbym chciał zagrać nową klasę? 

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

W przerwie od Silenta w dzień coś pogrywam to DLC, nie grałem od czasu ukończenia kampanii w podstawce i w sumie muszę sobie od nowa wszystko przypomnieć, co oznaczają te itemy, co mają w nazwie "Relikt"? Nie mogę ich hartować, to takie itemy legacy i już nie da się ich ulepszyć tym nowym systemem?

Grasz postacią na sezonie czy z wieczności? Jeśli z wieczności to relikt to przedmioty które zdobyłeś przed zmianami itemizacji czyli możesz je nosić ale nie podlegają już nowym/przebudowanym systemom 

• Dzięki 1
Opublikowano
19 minut temu, Daffy napisał(a):

Grasz postacią na sezonie czy z wieczności? Jeśli z wieczności to relikt to przedmioty które zdobyłeś przed zmianami itemizacji czyli możesz je nosić ale nie podlegają już nowym/przebudowanym systemom 

Casual mode, to chyba wieczność, w sensie nigdy nie odpalałem nic po przejściu fabuły, na razie trochę jestem zagubiony, dużo się pozmieniało :). 

Opublikowano

Jak tam wrażenia z dodatku i zmian 6 sezonu?

Mi po 14h gra się bardzo fajnie, zacząłem nowa postacią sezonową, oczywiście spirytysta i z tych klas jakimi grałem do tej pory jest najfajniejszy - niesamowicie mobilny, dużo ładunków odskokow, można fajnie nim grać. Poziom trudności wybrałem trzeci (expert) I jak na diablo4 jest trudno (bo dotychczas było dramatycznie łatwo), zwłaszcza przy bossach z dodatku muszę się namęczyć, wręcz byłem zmuszony porobić różne aktywności by zdobyć lepsze gear i pobawić się aspektami co dotychczas dopiero robiłem w endgame.

Na minus niewykorzystany potencjał słów runicznych i najemników co mając na uwadze że są to rzeczy za które zapłaciłem 170zl w dodatku dziwię się, że zebrał on tak wysokie noty. Tak jakby recenzenci skupili się na całokształcie zmian jakie przeszła ta gra od premiery ponad rok temu, a nie skupili się na faktycznej ocenie rzeczy, które tylko i wyłącznie zarezerwowane są dla VoH. Cytadeli i podmiasta Kurast jeszcze nie mam odblokowanych. Zawartość 6 sezonu skupiona tylko i wyłącznie na biciu tych olbrzymów i zwiedzeniu krótkiego dungeona z bossem słabiutka. Choć warto to robić bo nagrody są fajne (Item dający przez pół godziny +15%expa i boost do wypadania złota/craftowych itemow/wyposażenia)

Opublikowano

Ja odpuściłem zakup. Jednak 160 zł to dla mnie za dużo jak ten dodatek. Tym bardziej, że tak naprawdę to podkładka pod kolejny dodatek. Zagram na pewno bez DLC, by sprawdzić zmiany, ale mam ciągle wrażenie, że im później zagram tym lepszą grę dostanę...

Opublikowano

Spirit pewnie dostanie zaraz nerfa z tymi odskokami, bo śmieszne cyrki wychodzą. Dodatek bardzo dobry, zmiany w samej grze wraz z dodatkiem również, miło się gra i rozwala hordy wrogów. Poziom trudności również na plus, bo faktycznie mam też czasem problem z bossami. Fabularnie to minimalistyczne Diablo 2 nigdy nie będzie, ale ciągle lepiej niż diablo 3. Jak dla mnie cena/jakość na bardzo dobrym poziomie i nie żałuję kasy.

Opublikowano

Może do endgame to DLC jest dobre i stąd te wysokie recenzje, bo sam wątek główny dodatku to ekhmm, straszna bieda, 6-7 godzin grania i można powiedzieć, że nic się wątek główny nie przesunął do przodu 

Spoiler

Diablo 4 - a game without Diablo, Vessel of Hatred - an expansion without Mephisto

to dobre podsumowanie.

Na plus fajnie wyglądający system run, ciągle wypadające różnorodne legendy (w sumie chyba aż za dużo), nowe systemy upgrejdu broni też lepsze niż te z podstawki (to chyba z patcha?), szybkie levelowanie i ogólnie tak jak w Diablo 4, po prostu fajnie to wszystko jest zrobione, na pewno najprzyjemniejszy h&s na rynku. Nie napotkałem się też na błędy, 2 razy mi zniknął tylko nowy piesek zbierający złoto. Pomagierzy - no fajnie, że dodali, mają swoje drzewko i są sprofilowani, nie odblokowałem wszystkich, do fabuł starczy jeden.

Nowa mapka standardowa, spodziewałem się większej różnorodności, bardzo dużo assetów reużytych i wrogów również. Finalny boss też tak +-. 

Na minus obleśna fabuła dodatku i na dodatek jest strasznie krótki w stosunku do Lord of Destruction, czy Reaper of Souls. Wyraźnie gra nastawiona na live service i to w najgorszym znaczeniu. Dodatków będzie sporo, będą drogie i małe...

Ode mnie 6,5/10 (za dodatek, bo sama gra jest dobra, może coś pogram kiedyś więcej endgame, bo na pewno tym gra stoi...). 

Opublikowano
1 godzinę temu, Faka napisał(a):

Fabuła w Diablo jest dodatkiem, trzonem tej gry są sezony i stąd te oceny wysokie za endgame. 

Ojjj zdziwilbys się ile w to osób mimo wszystko gra dla fabuły i ich endgame nie interesuje co jest wręcz absolutnie absurdalne jak na ten gatunek

Blizzard nie jako jasno pierwszym rokiem określił ramy ten części - cztery sezony na rok, jedno płatne dlc, po drodze zmiany qol i rework tego co zepsuli (czyli w najbliższym roku pewnie run i najemników) coś dodadzą do cytadeli, może wreszcie pojawi się filtr na wypadający loot czy sloty na buildy i tak czas będzie płynął

Mimo wszystko już łącznie od kupna w maju tego roku 180h nabiłem, przyjemnie się gra, jest co robić i nie trzeba siedzieć na stronach z buildami by skumać wszystkie systemy, do tego super śmiga na decku

Opublikowano

Może to przykład anegdotyczny, ale sam podczas premiery gry słyszałem jak dwie osoby przypadkowe między sobą rozmawiały, że 360 zł za grę, by poznać fabułę to dużo, bo grały w poprzednie części i z chęcią, by dalej pograli 

Opublikowano (edytowane)

dzień dobry,

grałem sobie normalnie w diablo az tu musialem sciagnac aktualizacje i mam ten dodatek zielony. Problem w tym ze kazdy sprzet jest relikt i ma obnizony pancerz i statystyki. Przy kazdym przedmiocie ktory mam jest czerwona czaszka taka mala. Czy to znaczy ze strtacilem juz wszystko? i musze od nowa zbierac nowe sprzety a te wywalic?

PSprzegladajac ten watek wyczytalem ze sa sezony, wlasnie to sie stalo w pazdzierniku. Co to oznacza dla takiego gracza jak ja ktory gra dla fabuly kampanie, chcialem pokolei dostawac tych bossow i dowiedziec sie jak sie zakonczy historia. ALe teraz nie jestem w stanie pokonac po drodze czegos bo moje bronie sa beznadziejne a to co wypada jako lepsze nie jest. Nadmienie, ze wczesniej bardzo latwo mi sie gralo i wszystkich rozwalalem bez straty zycia, teraz nie zabieram 25% przeciwnikowi i gine.

Edytowane przez Matifcb
Opublikowano

spacer.png

Każdego dnia od 29 października do 1 listopada do godz. 20:00 CET w sklepie w grze można odebrać pokryty pajęczynami element ozdobny prosto z leża Sarata jako dodatkowy prezent.

29 października: wierzchowiec Żywiciel Samotnika
30 października: trofeum wierzchowca Pochodnia Płonącego Ichoru
31 października: trofeum wierzchowca Fiolka Samotnika
1 listopada: pancerz wierzchowca Uprząż Samotnika
Wszelkie przegapione elementy ozdobne można odebrać w kolejne dni po zalogowaniu się, póki nie znikną ze sklepu 5 listopada o godz. 20:00 CET.

Opublikowano

bY1WjB5.jpeg

Pamiętacie ten pierścień, za który otrzymywałem 1.4-1.8 miliarda? Dobrze, że go nie sprzedałem, ponieważ ostateczna oferta (jakaś topowa czarodziejka) wyniosła... 10 miliardów. :notlikethis: Sześć w złocie, 4B w kamieniach. :pope:

25kfMNK.jpeg

A taki SKURCZYBYK wypadł mi kilka tygodni temu. :yahoo: Kilka tysięcy sztuk materiału, 80 milionów złota i perfekcyjnie udało się go ulepszyć. :headbanger:
Czasy odnowienia wynoszą u mnie sekundę.

O8mPY4o.jpeg

J1mcUUW.jpeg

DNgDP71.jpeg

No dobrze. Może nieco o dodatku. Okolice 8. godzin grania. Historia nie porywa, ale zakończenie jest całkiem, całkiem. Nowy region, nowi bossowie, nowi przeciwnicy mocno na plus. A klasa spirytysty... :devil:

Ależ to jest postać.:obama: Połączenie mnicha z szamanem. Niesamowicie mobilna przerażająco potężna. Świetnie się nią gra.
Spiritborn jest TAK mocarny, że jako jedyna klasa robi doły 150. Ba, żadna nie robi wyższych jak 120. I robią to w 14 min. a Spitytysta obecnie klika 150 w niecałe 3 minuty.

LL3jnsG.jpeg

Dodatek, co warto zaznaczyć, przynosi ogrom zmian w systemie gry. Słowa runiczne to teraz podstawa. Podmiasto - super sprawa, świetna aktywność poboczna. Mroczna Cytadela jest meh, i to bardzo. Byłaby rewelacyjna, gdyby nie durne mechaniki i konieczność gry w co najmniej dwie osoby, gdzie jedna da ciała i każda ginie.:down:

Kompletnie zmieniono nagrody i szkielet rozgrywki. Teraz w dołach ulepszamy glify, a mityczne unikaty są taką rzadkością, że głowa mała.
W piątym sezonie nie było mowy by przynajmniej jeden nie wypadł na te powiedzmy 8 odwiedzin udręczonego bossa.
Razu pewnego z Varshana przy 4 podejściach dostałem aż dwa. Teraz ubiłem ich ponad setkę i dostałem tylko raz Oblicze Andariel.:unknown:

U0VdAEL.jpeg

Dodano 4 poziomy trudności. Najwyższy to Udręka 4. Jest ciężko, ale po kilkudziesięciu godzinach gry, po znalezieniu najlepszego ekwipunku, po jego maksymalnym ulepszeniu, mój spirytysta (obecnie 243 poziom) topi Duriela 200 lv, albo Lilith w niecałe 3 sekundy.:diablo: Jestem pewny, że z czasem dojdą nowe poziomy udręki.

Ogólnie gra się znakomicie. Komu podstawka się podoba, powinien dodatek kupić. Jeżeli ktoś był z miejsca na nie, nie ma co tu szukać.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Odpowie ktoś na mój post z koloru 20 października, jak to jest że jak wszedł dodatek to mój sprzęt stracił na wartości? Wszystkie przedmioty podpisane jako relikt i taka ikonka czaszki, bardzo to nagle osłabiło moja postać 

Opublikowano

Muszę przyznać że mimo wszystko grało mi się przyjemnie w dodatek i pierwszy raz wbiłem cały season pass więc wydałem na sam koniec te 9.90e by mieć transmogi i platynke. Nie stawiam nawet tej gry obok D2 czy PoE natomiast te 30-60 minut z doskoku grało się fajnie. Spiritborne też mi mocno siadł bo miał vibe mnicha z D3 a do tego dobrałem sobie fajny build działający podobnie to Hammer-a z D2.