Skocz do zawartości

Apple TV +

Sven Froost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam gorąco "Losing Alice", link to trailera:

póki co wyszły chyba 4 lub 5 odcinków, skończył mi się darmowy okres, to wrócę do apki jak cały sezon już będzie. Bardzo klimatyczny, niepokojący, niby na początku historia małżeńska (on znany aktor, ona reżyserka, która zamieniła się w kurę domową i czeka na swoją szansę), ale od razu widzimy że coś jest nie tak, pojawia się 3 osoba która wszystko miesza (świetnie zagrana i przepiękna, w wykonaniu Lihi Kornowski) i co tu dużo mówić, cały czas rośnie napięcie i oczekiwanie kiedy wszystko pier.do.lnie..

Na początku mocny zdziwienie, bo ruch ust totalnie mi nie pasował do wypowiadanych kwestii po angielsku, zajęło mi z 10 minut, żeby się zczaić że angielski to dubbing, serial jest izraelski i polecam oglądać w oryginalnym języku :)

• Plusik 3
Opublikowano

Odnośnie "Losing Alice". Jestem po piątym odcinku i zaczyna mnie męczyć ślamazarne tępo i to oczekiwanie na zbliżającą się katastrofę. Tak, jest klimat i niepokój, ale jeśli zakończenie nie wynagrodzi czymś mocnym i zaskakującym, to będę rozczarowany.

A Sophie? :wub: Świetna postać. Właściwie jedyna przykuwająca uwagę. Aktorsko chyba wypada najlepiej. 

Opublikowano

Nie doszukałem się wspomnienia o serialu Servant. A to źle, bo dobrze wykonany serialowy horror to rzadkość. Gęsta atmosfera i rozkminy, kim jest opiekunka do dziecka i co zrobiła.

Wczoraj zacząłem oglądać pierwszy sezon i nie mogłem go nie skończyć (10 odcinków po pół godziny).

Opublikowano (edytowane)

Moze inaczej, czy jest cos czego ktos nie poleca? xD Sciagnelem Amazing Stories Spielberga. pierwszy odcinek jest fajny i ciekawy. Zabieram sie tez powoli za Earth in Night in Color czyli pomazanie nocnego zycia zwierzat ale w kolorze. Poza tym jeden odcinek serialow to 1.5 gb a jakosc na MacBookach to :banderas:Ogladajac filmy i seriale mam dziwne uczucie jak bym za dzieciaka ogladal piatkowe albo sobotnie wieczorne kino. Jeszcze raz polecam Greyhound z Tomem Hanksem, jest wyjatkowo krotki a Tom spisuje sie jak w innych filmach z WW2

Edytowane przez Sven Froost
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jakosc filmow i serialow Apple znacie takze bedzie conajmniej dobrze. Ogladalem pierwszy odcinek Physical, klimat lat 80-ch i otoczka fitnessu z tamtych lat (tak, smieje sie jak widze heteroseksualnych facetow w rozowych legginsach) mnie przykula po AHS 1984 i jest ok ale jak narazie odpuszczam i poczekam jak bedzie caly sezon. 

Opublikowano (edytowane)
On 7/4/2021 at 6:35 AM, messer88 said:

Ta dobre było jak ten uciekł xd 

A wczoraj wleciał Bankier, również bdb film. 

Dobre byly wszystkie napady na bank ale ten byl najlepszy :pawel:

Edytowane przez Sven Froost
Opublikowano
On 7/6/2021 at 2:52 PM, karmaster said:

Żeby nie było, że same sztosy do oglądania na Apple to ostatnio widziałem On the rocks, które jest co najwyżej średnie.

Niby film z jakimś tam przesłaniem ale głównie to nuda, tylko Bill Murray na poziomie.

Moze nie tyle co sztosy co po prostu od srednich w gore, chociaz w porownaniu do takiego Netflixa to sa prawie same sztosy