Skocz do zawartości

Apple TV +

Sven Froost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skonczylem dzisiaj ogladac Black Bird. Apple jak zwykle trzyma dobry poziom, nie spodziewalem sie ze to prawdziwa historia. W odbiorze przeszkadzal mi tylko glowny bohater ktory wygladal jak chodzaca reklama metanabolu, z kolei grubas swietny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

14 października ma się ukazać serial na podstawie książki Shantaram.

https://tv.apple.com/pl/show/umc.cmc.atxsrive40xli3zh3uxjimut?ign-itscg=10200&ign-itsct=SHA_EM

Mam ją w audiobooku, przesłuchałem kilka razy i tym razem chętnie obejrzę. Książka jest bardzo długa, wielowątkowa a scenariusz wystarczyłby na nakręcenie kilku filmów albo zrobienie kilku gier. Akcja rozgrywa się głównie w Indiach, w Bombaju bodajże, a bohaterem jest zbieg z australijskiego więzienia. Polecam w ciemno. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
36 minut temu, sprite napisał:

Shantaram ktoś ogląda?

Tak. Spoko jednak bardzo szybko poszło w popchnięciu fabuły do przodu. Dopiero trzeci odcinek, a już poznał Karibaya, ma jakąś relację z tą laską. Wydaje mi się, że jeszcze sporo się działo po drodze a co nie zostało pokazane. Chyba, że coś pomieszałem.

Opublikowano

Dzisiaj wleciał II sezon Acapulco, który gorąco polecam, dla mnie serial ma taki sam vibe jak Ted Lasso. Zdecydowanie zasługuje na uwagę, ciepła i sympatyczna komedyja.

Opublikowano
14 godzin temu, Square napisał:

Sporo wołają. Ja mam te 6 miesięcy free z PlayStation i raczej nie będę przedłużał, ale te ich produkcję trzymają bardzo wysoki poziom.

Za Apple TV+ sporo, ale już Apple One "Dla Ciebie" (TV+, Music, Arcade) za 34,99 zł jest nadal opłacalne

Obecnie oglądam See i całkiem wciągający serial, w połowie pierwszego sezonu jakieś dziwne akcje odchodzą. Taki trochę klimat Horizona z PS

Opublikowano

SEE na razie widziałem pierwszy ep tylko, darmowe mam do stycznia to powinienem obejrzeć do tego czasu. Potem kiedyś się tam weźmie na miesiąc jak będą nowe sezony Teda Lasso i Rozdzielenia.

Opublikowano

A krążyły opinie, że podobno 3 sezon lepszy od pierwszego

Ja korzystam z obydwóch: jak mi Spotify średnio dopasuje listę, to używam Apple Music i odwrotnie. No i w Apple Music masz lepszą jakość muzyki np. losless niż w darmowym Spotify. 

Hehe, ale i tak wolę Spotify (darmowe), bo mi lepiej dopasowuje playlisty jak na razie i sponsoruje Barcelonę

Opublikowano

Ten pakiet One w wersji rodzina można sobie dzielić nie mieszkając ze sobą?

W tych "arcade" są jakieś ciekawe gierki czy same popierdółki?

Do muzyki mam darmowego Spotifaya, a ostatnio odkryłem, że dobrze sprawdza się youtube Music. Mam z rodziną abonament na podstawowego YT, a muzyka tam jest w pakiecie. Całkiem spoko jak na moje wymagania.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Elitesse napisał:

Ten pakiet One w wersji rodzina można sobie dzielić nie mieszkając ze sobą?

W tych "arcade" są jakieś ciekawe gierki czy same popierdółki?

Można, kwestia dodania użytkowników do rodziny po AppleID.
Gry jak to gry na telefon - moim zdaniem rewelacji nie ma ale np. w Frogger in Toy Town przyjemnie zabiłem czas w samolocie gdy nie miałem ze sobą Switcha i ten tytuł mogę polecić.

W dniu 21.10.2022 o 12:36, bulaxyz82 napisał:

Dzisiaj wleciał II sezon Acapulco, który gorąco polecam, dla mnie serial ma taki sam vibe jak Ted Lasso. Zdecydowanie zasługuje na uwagę, ciepła i sympatyczna komedyja.

Potwierdzam - jest super. Szkoda, tylko że odcinki dawkują, ale naprawdę warto obejrzeć.

Edytowane przez Bowser
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Senkju e-kolego za info. Teraz pytanie co jest tam ciekawego do obejrzenia? Bo tak przeglądam te filmy i seriale i żaden tytuł nic mi nie mówi. :szopenhauer: