Skocz do zawartości

Apple TV +

Sven Froost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Wooyek napisał:

Jak ktoś chce to są dwa darmowe miesiące dla wszystkich użytkowników, nie tylko nowych z okazji premiery filmu "Wyzwolenie" z Willem Smithem. 

Dzięki. Znów sobie przycebulę. Patrząc na obejrzane przeze mnie seriale w 2022 roku Apple to jest najlepszy serwis streamingowy dla oryginalnych seriali, więc tym zabawniejsze, że korzystam z niego tylko za darmo.

Dlaczego najlepszy?

1. Severance - najlepszy serial tego roku. Z unikalnym pomysłem na siebie, mówiący interesujące rzeczy o naszym obecnym świecie i zrealizowany po mistrzowsku.

2. Pachinko - najlepsza drama tego roku z motywem przemijania i rodzinnych klątw, które ciążą chyba na każdym z nas.

3. Black Bird - niespieszny mini-serial psychologiczny dla fanów pierwszego sezonu Mindhuntera.

Na dokładkę dochodzi jeszcze Prehistoryczna Planeta. Te produkcje Apple'a to jest wyższa kultura serialowości.

Edytowane przez Wojtq
Opublikowano

Black Bird- no potwierdzam wszystko. Ja myślałem ze to będzie typowy serial bazujący na plot twistach z dupy typu "on podłożył świnie temu, a ciekawe czy tamten to zauważy", a było zupełnie inaczej. Super serial o warstwie psycholgicznej, mówiący o tym jak wiele jesteś w stanie zrobić dla wolności, sławy, swoich przekonań. 

Opublikowano

Osłuchałem się i oczytałem o Ted Lasso i korzystając z :cebula: na 2 miesiące oglądam i bawię się wyśmienicie :good2: Bardzo przyjemny, ciepły, zabawny i nieprzekombinowany serial, dawno się tak szczerze nie ubawiłem i to nie przez jakieś głupie żarciki, a fajnie wkomponowany i niegłupi humor sytuacyjny. Okejka.

• Plusik 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W zeszłym tygodniu wykorzystałem darmowy kod na 2 miesiące, bo chciałem obejrzeć nowy odcinek Shantaram. Akurat się pierwszy sezon skończył i teraz z tego co czytam, to prawdopodobnie nie będzie drugiego. Wielka szkoda, bo historia ma potencjał.

Opublikowano
W dniu 16.12.2022 o 18:06, Rudiok napisał:

Osłuchałem się i oczytałem o Ted Lasso i korzystając z :cebula: na 2 miesiące oglądam i bawię się wyśmienicie :good2: Bardzo przyjemny, ciepły, zabawny i nieprzekombinowany serial, dawno się tak szczerze nie ubawiłem i to nie przez jakieś głupie żarciki, a fajnie wkomponowany i niegłupi humor sytuacyjny. Okejka.

Też zacząłem, przyjemny serial.

Opublikowano
W dniu 10.12.2022 o 12:20, Wojtq napisał:

Dzięki. Znów sobie przycebulę. Patrząc na obejrzane przeze mnie seriale w 2022 roku Apple to jest najlepszy serwis streamingowy dla oryginalnych seriali, więc tym zabawniejsze, że korzystam z niego tylko za darmo.

Dlaczego najlepszy?

1. Severance - najlepszy serial tego roku. Z unikalnym pomysłem na siebie, mówiący interesujące rzeczy o naszym obecnym świecie i zrealizowany po mistrzowsku.

2. Pachinko - najlepsza drama tego roku z motywem przemijania i rodzinnych klątw, które ciążą chyba na każdym z nas.

3. Black Bird - niespieszny mini-serial psychologiczny dla fanów pierwszego sezonu Mindhuntera.

Na dokładkę dochodzi jeszcze Prehistoryczna Planeta. Te produkcje Apple'a to jest wyższa kultura serialowości.

Severance :obama:

Black Bird :obama:

Kulawe konie :obama:

Apple, aleś ty mnie teraz zaimponował. Świetne produkcje.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 10.12.2022 o 12:20, Wojtq napisał:

Dlaczego najlepszy?

Również przycebulę. Wczoraj skończyły się 2 miesiące z okazji tego filmu Seliny Gomez i dzisiaj wpadły kolejne, bo promka ważna do 14-tego. :banderas:

Opublikowano

Kulawe Konie - wybornie się bawiłem, świetne oba sezony, ciężko wybrać który lepszy. Cały czas serial trzyma poziom, a to co Gary Oldman robi ze swoją rolą to jakieś arcydzieło. Brawa dla scenarzystów za teksty, a aktorów za tak dobrą grę. Ciężko mi się nawet do kogokolwiek przyczepić. Zapowiedź 3 sezonu troszeczkę mnie niepokoi, bo już tam były jakieś wzmianki o Hitlerze, CIA, Kennedy, nie wiem czy to za bardzo nie odpływa już, no ale patrząc na obecny poziom jestem raczej spokojny. Genialny serial, każdy musi go obejrzeć.

• This 1
Opublikowano
W dniu 5.01.2023 o 10:28, Banny napisał:

Też zacząłem, przyjemny serial.

Ted Lasso 

Skończony -  miał momenty i śmieszne, i epickie, i wzruszające, i irytujące 8/10, solidny serial na wieczór z żoną do odstresowania po całym dniu, a tytułowa rola i cała postać - złoto <3 

Opublikowano

Dla mnie to prawie wszystko co u Apple to same perełki. Można oglądać „w ciemno” zawsze będzie pan zadowolony! A i nie omińcie Ted Lasso i Acapulco, takiego klimatu nie znajdziecie w żadnym netflixie itp. 

Opublikowano

No ja jestem mega zaskoczony jakością ich własnych produkcji. Taki Netflix przy tym to wydaje się jak jakiś totalnie oderwany chłam robiony przez studentów. 

Opublikowano
Godzinę temu, Rudiok napisał:

No ja jestem mega zaskoczony jakością ich własnych produkcji. Taki Netflix przy tym to wydaje się jak jakiś totalnie oderwany chłam robiony przez studentów. 

Severance to IMO serial roku, zaraz obok gry o tron w 2022.

Opublikowano
48 minut temu, oFi napisał:

Severance to IMO serial roku, zaraz obok gry o tron w 2022.

Zdecydowanie w top3, i jeden z bardziej interesujących konceptów scenariuszowych ostatnich lat.  I ta czołówka :obama:

• Plusik 1
Opublikowano

Ale zakończyli takim cliff hangerem, że mogli by jednak troszke rozwinąć to na koncu, bo teraz mnie boli strasznie, że nie wiem co tam się wydarzy pozniej :[

Pierwszy sezon rodu smoka jakoś lepiej się spiął i nie mam takiego ciśnienia jak na to. 

Opublikowano
12 godzin temu, seb.maz napisał:

Dla mnie to prawie wszystko co u Apple to same perełki. Można oglądać „w ciemno” zawsze będzie pan zadowolony! A i nie omińcie Ted Lasso i Acapulco, takiego klimatu nie znajdziecie w żadnym netflixie itp. 

No właśnie wczoraj skończyłem oglądać drugi sezon Acapulco. Jaki to jest fajny, lekki serial który pozwolił mi się oderwać się na chwilę od rzeczywistości.

• Lubię! 1
Opublikowano

Ja widziałem tylko pierwszy odcinek, ale jakoś nie siadło. Może później by zaskoczyło, ale to pytanie na kiedy indziej, bo zacząłem Kulawe Konie i jest bardzo dobrze.

34 minuty temu, oFi napisał:

teraz mnie boli strasznie, że nie wiem co tam się wydarzy pozniej :[

Zobaczysz sobie w S2.