Skocz do zawartości

Apple TV +

Sven Froost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jajebie serce pod gardłem cały ostatni odcinek Severance, nie wyczymie do drugiego sezonu. Nareszcie coś mega świeżego koncepcyjnie, a nie kolejny akcyjniak.

• Plusik 1
Opublikowano

Po severance wziąłem się za Ted Lasso. Miła komedyjka, ociepla serduszko, nasz Ned Flanders z tym swoim ADHD jednocześnie wkurwia jak i jednoczy wokół siebie. Pierwszy sezon spoko (całe to pokonywanie kłód pod nogami, będąc nielubianym jankeskim outsiderem w UK), ale drugi już trochę tasiemcem zalatuje i osobiście lekko nudzą motywy, że po takim czasie nadal nie wie jak działa spalony, albo myli się w jakichś oczywistych rzeczach podczas swoich przemówień motywacyjnych. Rozkręcił morale zespołu, ale potem w sumie wydaje się najsłabszym ogniwem z ekipy trenerów.

• Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

#Najgorzej, ze odcinek co tydzień. 

A serial spoko, można się odprężyć. 

-

W dniu 4.02.2023 o 17:31, _Red_ napisał:

Po severance wziąłem się za Ted Lasso. Miła komedyjka, ociepla serduszko, nasz Ned Flanders z tym swoim ADHD jednocześnie wkurwia jak i jednoczy wokół siebie. Pierwszy sezon spoko (całe to pokonywanie kłód pod nogami, będąc nielubianym jankeskim outsiderem w UK), ale drugi już trochę tasiemcem zalatuje i osobiście lekko nudzą motywy, że po takim czasie nadal nie wie jak działa spalony, albo myli się w jakichś oczywistych rzeczach podczas swoich przemówień motywacyjnych. Rozkręcił morale zespołu, ale potem w sumie wydaje się najsłabszym ogniwem z ekipy trenerów.

image.png.128c514fa354f3d6c0eee46146cb75ff.png

Opublikowano

Z ciekawości odpaliłem pełnometrażowe produkcje na jabłku. Zainteresowała mnie miniaturka filmu "Finch" no i weszło na raz. Post-apo, naturalny kataklizm, robociko-kompani, piesek, wędrówka. Bardzo przyjemny film bez konkretnej historii, ot podróż w nieznane jak w gierce Stray. Troche skojarzyło mi się tez z "I am Legend" tylko

Spoiler

bez zombiakow.

Coś jeszcze wartego uwagi znajdę w tym stylu (poza Mad Maxem)?

Opublikowano

W tym tylu moze nie, ale CODA jako film produkcji Apple ponoc dobry - ja jeszcze nie oglądałem. Z tym, że to raczej dramat / historia ludzka. Z tego co pamiętam, opowiada o rodzinie osób głuchoniemych, gdzie jedyna słysząca//mówiąca to  osoba / dziecko, które chce zostać piosenkarką. 

• Dzięki 1
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Shrinking (Terapia bez trzymanki) - całoś obejrzana w 2 dni. Harrison Ford robi robotę, Segel też na swoim poziomie (imho idealnie pasuje do takich komedio/dramatów). Mocny kandydat na komediowy serial roku (chyba, że Ted Lasso 'dowiezie' w 3 sezonie, ale początek ma taki bez wyrazu). Polecam obadać, a jak komuś nie podejdzie to odcinki ~30min i szybko zleci.

ps. w piątek Tetris z Egertonem, a jutro 3 ep Teda Lasso :P

• Plusik 1
Opublikowano

Nie do końca rozumiem fenomen Shrinking i te oceny (średnia imdb / rotten okolice 8/10), dla mnie ten serial owszem ma momenty, linijki, sytuacje, ale wydaje mi sie, że fabuła byłą dopisywana na 2 odcinki do przodu, jakos tak po prostu to "leci".

Serial na wyluzowanie się jest OK, ale najwyżej 6/10.

Z drugiej strony TED to dla mnie 9, no jakos ten humor bardziej mi pasuje i postaci ciekawsze.

Opublikowano

Mam podobne odczucia, później to robi się taki rodzinny tasiemiec bez jakiegoś pchania fabuły do przodu. Sporo żartów stara się być na siłę świńskimi, często cringowo. Taki tam do obejrzenia do obiadu.