Skocz do zawartości

Apple TV +

Sven Froost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobrze rozumiem, że mają tu raptem parę filmów i seriali na subskrypcji a za resztę, czyli ogromną większość, każą dodatkowo płacić ? odpaliłem ten okres próbny z PS5 ale jak tak to ma wyglądać to nie wiem....przy HBO czy Netfliks to trochę śmiesznie to wygląda. 

Opublikowano
  W dniu 21.07.2023 o 20:11, Kazub napisał(a):
dobrze rozumiem, że mają tu raptem parę filmów i seriali na subskrypcji a za resztę, czyli ogromną większość, każą dodatkowo płacić ? odpaliłem ten okres próbny z PS5 ale jak tak to ma wyglądać to nie wiem....przy HBO czy Netfliks to trochę śmiesznie to wygląda. 

Bo to inna apka, ma w sobie wypożyczalnie i apple tv+, czyli dwa w jednym.
Opublikowano
  W dniu 21.07.2023 o 20:17, Smiti napisał(a):

Nie, nie wyglada to śmiesznie. Według mnie każdy jeden serial na Apple TV+ jest więcej wart niż 3/4 biblioteki netflixa.

Rozwiń  

nie mówię, że tak nie jest ale chodziło mi głównie o ilość, zwłaszcza filmów 

Opublikowano
  W dniu 20.07.2023 o 20:16, Rudiok napisał(a):

Silos - pierwsze epy super, potem trochę flaków z olejem, ale ostatnie 3 wynagradzają. Spoko scenografia, klimacik gdzieś z powiewem Lost i Snowpiercera. Fajnie budowane napięcie i nie za szybko odkrywane karty. Plus aktorzy z topki. No jest dobrze. 

Pokaż ukrytą zawartość

W sumie od czasów Lost to właśnie głównie seriale od Apple mają ten element rozkminiania i zastanawiania się co też tam się zadziało, fajne. 

Rozwiń  

No trochę nie skumałeś. 

Pokaż ukrytą zawartość

• Dzięki 1
Opublikowano

Akurat tydzień temu mi pobrało hajs z konta bo zapomniałem zrezygnować. No ale jak do 24-tego, to akurat zdążę wykorzystać. :cebula:

Opublikowano (edytowane)

Ja zacząłem oglądać Hijack, Boże pożal się, co za gniot. Grupa przygłupich terrorystów przejmuje kontrolę nad samolotem pilotowanym przez przygłupią parę pilotów romansujących z obsługą. Wymachując spluwami przed nosem infantylnym pasażerom, terroryści nawet wpadają na pomysł, żeby w samolocie strzelać... Na ziemi oczywiście niczym nie ustępująca tym pierwszym obsługa kontroli lotów, podejmuje absurdalne decyzje powodujące u widza momentalny facepalm.:) W centrum tego wszystkeiego jest szczwany weteran negocjacji biznesowych, który wykorzysta niskie IQ terrorystów w celu uratowania samolotu.

Moja kobieta stwierdziła - to jest tak głupie, że aż chce się oglądać. 

Trudne sprawy w przestworzach. 

Edytowane przez Masamune
Opublikowano

ale to Severance to jest kosior :o wciągnąłem się po jednym odcinku tylko że dalej jest jeszcze lepiej i ciężko nie kliknąć następny odcinek z takimi cliffhangerami i mindfuckiem jaki tu zaserwowali. mam milion własnych teorii i ciekaw jestem czy się sprawdzą i dokąd to zmierza..

aktorzy też dobrani idealnie bo grają bardzo sugestywnie, jak widzę taki wyuczony korpo uśmiech to już mi się lampka zaświeciła że tu jest coś podejrzanego :p

no nic zbinguje to dzisiaj do końca pewnie bo zabawa i rozkminy są na poziomie 

• Lubię! 1
Opublikowano

Od dwóch dni korzystam z 6-cio miesięcznego triala na Apple TV i z marszu wziąłem się za serial Fundacja. Książkę przeczytałem pewnie z ćwierć wieku temu, nie mniej jednak wywarła ona na mnie na tyle duże wrażenie, że sporo z niej pamiętam. Fundacja od Apple`a to przykład jak należy scenariuszować i kręcić wysokobudżetowe seriale. Wpierdzielono w tę produkcję naprawdę potężne wagony kasy i to czuć. Zgadzam się z jednym z przedpiśców, że jedna jedyna Fundacja jest więcej warta od niemal całej cwelflixowej spierdoliny. JEDYNY zarzut to wciskanie wszędzie czarniawców i nie tylko, wszak jeden z głównych bohaterów powieści tj matematyk Gaal Dornick był facetem, natomiast w serialu to baba, na dodatek ciemnoskóra. Cóż...widać że ta poprawnościowo-polityczna epidemia dotyka wszystkie SVOD bez wyjątku. Zaakceptuj to lub nie oglądaj wcale...

• Lubię! 2
Opublikowano
  W dniu 22.07.2023 o 19:36, nero2082 napisał(a):

ale to Severance to jest kosior :o wciągnąłem się po jednym odcinku tylko że dalej jest jeszcze lepiej i ciężko nie kliknąć następny odcinek z takimi cliffhangerami i mindfuckiem jaki tu zaserwowali. mam milion własnych teorii i ciekaw jestem czy się sprawdzą i dokąd to zmierza..

aktorzy też dobrani idealnie bo grają bardzo sugestywnie, jak widzę taki wyuczony korpo uśmiech to już mi się lampka zaświeciła że tu jest coś podejrzanego :p

no nic zbinguje to dzisiaj do końca pewnie bo zabawa i rozkminy są na poziomie 

Rozwiń  

Zacząłem to oglądać ze względu na początek i ciekawy klimat jednak przebrnąłem tylko przez pierwszy odcinek... Później jest lepiej?

Póki co to tylko Shantaram mnie mocno wkręcił ale to dlatego, że znałem książkę. Szkoda, że nie będzie kontynuacji i kolejnego sezonu.

Opublikowano
  W dniu 23.07.2023 o 10:29, Elitesse napisał(a):

Zacząłem to oglądać ze względu na początek i ciekawy klimat jednak przebrnąłem tylko przez pierwszy odcinek... Później jest lepiej?

Póki co to tylko Shantaram mnie mocno wkręcił ale to dlatego, że znałem książkę. Szkoda, że nie będzie kontynuacji i kolejnego sezonu.

Rozwiń  

To tak jak ja, po 2 ep nie włączyłem kolejnego.. czy później jest AZ tak lepiej?

• beka z typa 1
Opublikowano

Jeśli Severance wam nie kliknął, to raczej nie wasz klimat i chyba nie ma co dalej oglądać. Dla mnie to był genialny motyw z dwiema jaźniami.

Opublikowano
  W dniu 23.07.2023 o 10:04, Czezare napisał(a):

Od dwóch dni korzystam z 6-cio miesięcznego triala na Apple TV i z marszu wziąłem się za serial Fundacja. Książkę przeczytałem pewnie z ćwierć wieku temu, nie mniej jednak wywarła ona na mnie na tyle duże wrażenie, że sporo z niej pamiętam. Fundacja od Apple`a to przykład jak należy scenariuszować i kręcić wysokobudżetowe seriale. Wpierdzielono w tę produkcję naprawdę potężne wagony kasy i to czuć. Zgadzam się z jednym z przedpiśców, że jedna jedyna Fundacja jest więcej warta od niemal całej cwelflixowej spierdoliny. JEDYNY zarzut to wciskanie wszędzie czarniawców i nie tylko, wszak jeden z głównych bohaterów powieści tj matematyk Gaal Dornick był facetem, natomiast w serialu to baba, na dodatek ciemnoskóra. Cóż...widać że ta poprawnościowo-polityczna epidemia dotyka wszystkie SVOD bez wyjątku. Zaakceptuj to lub nie oglądaj wcale...

Rozwiń  

No ja książki akuratnie nie czytałem ale też jestem na świeżo po pierwszym sezonie i bardzo fajnie się to oglądało.Bardzo fajne uniwersum tak wogole i tu rodzi się pytanie a nie chce sobie zbytnio spoilerowac, książka jest dużo obszerniejsza jeśli chodzi o fabule zaserwowaną nam w pierwszym sezonie? Swoją drogą jak pomyślę że ktoś mógłby tak nakręcić uniwersum brandona Sandersona tj archiwum burzowego światła to uhhhhhhh. Tylko tam z koleji przywija się tyle różnych wątków na różnych płaszczyznach że zmieścić to wszystko w ramach filmowych byłoby pewnie niezwykle ciężko. 

Opublikowano

Pany, jakie właściwie serialowe sztosy koniecznie na tym Apple TV?

"Ted Lasso" I coś jeszcze? "For All Mankind" serio po 2 sezonach robi się obesraną telenowela?