Jożin z Bażin 9 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 To chyba jedyna platforma na którą jeszcze nie wydałem ani grosza.Kiedyś było 6 miesięcy gratis dla posiadaczy ps5 , póżniej nadrabiałem zaległości z innych serwisów , potem znowu jakaś promka na trzy miesiące wpadła. Przy zakupie sprzętu Apple też jest chyba 3 miesiące dostępu.Teraz chciałem na świeta wreszcie pierwszy raz normalnie kupić , a tu znowu dwa miechy wpadają Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 Chyba nadal mało popularny Apple TV, skoro co chwilę takie promo. Szczególnie u nas, w Polsce ludzie omijają ten streaming. A dla mnie on numer jeden! Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 U mnie chyba zaraz będzie 3 rok jak za darmo z tego korzystam raz tylko zapomniałem anulować i pobrali hajs ale zaraz zwrócony. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 2 godziny temu, Aleks napisał: Chyba nadal mało popularny Apple TV, skoro co chwilę takie promo. Szczególnie u nas, w Polsce ludzie omijają ten streaming. A dla mnie on numer jeden! Oni mają tyle pieniędzy, że danie darmowego dostepu do paru krajow zwróci im sie z nawiązką, bo ludzie później jednak kupują w pelnej cenie jak wciągną się w jakiś serial. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 5 godzin temu, messer88 napisał: Fajnie, 3 stycznia mi się kończy AppleTV+ przekonało mnie do siebie przede wszystkim nie tyle co biblioteką niezwykle ambitnych, świetnie realizowanych, nietypowych tematycznie, własnych produkcji, ale samą jakością wszystkiego, co daje nam platforma, z którą odtwarzam treść strumieniowaną przez dość satysfakcjonujące łącze internetowe i bardzo dobry technologicznie TV OLED. W tym elemencie Apple bardzo mnie do siebie przekonuje; z czasem przekonanie do pozostałych oryginalnych tytułów, w tym kapitalnie wyglądających, mających uznanie wśród fanów, seriali, których jeszcze nie zacząłem oglądać! I nie będę oszczędzał - subskrypcja z półrocznej ,,promki" PlayStation na AppleTV+ kończy mi się w podobnym, co u Ciebie, terminie: 4 stycznia. Przedłużę żywotność swojego konta na platformie, zapłacę te bodaj około 40zł za miesięczny abonament. 3 odcinek ,,Monarcha" za mną - przygodowy thriller detektywistyczny, z elementami intensywnej akcji i twistów w fabule. Na coś takiego wygląda mi ta produkcja. Zapewne po finale sezonu serial uzyska status niczego więcej poza byciem ,,jednostrzałowcem dopełniającym treści" do Uniwersum Godzilli/MonsterVerse od m.in. Legendary. Efekty wyglądają tu w grafice o tyle kapitalnie, że przy ukazywaniu skali wielkości Potworów w stosunku do ludzi czy różnych obiektów i zestawieniu tego w jednym kadrze, nie tracą one na jakości, wręcz zyskują. Na ten moment ocenię ostrożnie ów serial: 6,5/10. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 16 grudnia 2023 Opublikowano 16 grudnia 2023 (edytowane) 6 odcinek i Godzilla Spoiler śpiąca sobie "zakopana żywcem" na jakiejś pustyni. WAT? Pozatym- mało interesujące gadki w obu liniach czasowych. W sumie szkoda, że nie będzie ciągu dalszego z Konga- co się stało z Marvel i Lokim i resztą co ocaleli. Monarch raczej ich nie puściła. Edytowane 16 grudnia 2023 przez PiotrekP Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 grudnia 2023 Opublikowano 17 grudnia 2023 Pachinko- kolejna perełka na japku, ode mnie 8+/10 i mocne polecanko. Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 Ktory z seriali si-fi na aplu jest najlepszy? Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 Na razie oglądałem: Silos, Severance, Black Bird, Crowded Room, i Slow Horses kończe w tym tygodniu. IMOI najlepsze seriale ze wszystkich streamingowych ofert a najmniej znane . Zmieniłbym klimat na coś syfy kandydaci to: 1. Invasion 2. For All Mankind 3. Fundation Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 15 minut temu, Jeez_PS napisał: Ktory z seriali si-fi na aplu jest najlepszy? Zdania co do tego, ,,który serial w gatunku sci-fi na AppleTV+ jest najlepszy" są na pewno podzielone. Drugie ,,na pewno" to to, że nie ma - oczywiście z mojej subiektywnej perspektywy - na tej platformie nie wiadomo jak potężnych i niesamowitych ,,top all time" seriali fantastyczno-naukowych nie ma. Nie widziałem wszystkiego, co w tej kwestii ma do zaoferowania ,,Jabłucho" xD... Ale z tego, co oglądnąłem mogę polecić: "Fundacja", "Godzilla" (jako uzupełnienie treści do MonsterVerse) i przede wszystkim naturalny, surowy, turbo klimatyczny "Silos". "For All Mankind" również wygląda na co najmniej spoko serial sci-fi, tak samo "See", ale najpierw musiałbym obejrzeć przynajmniej dwa odcinki z każdych z nich, żeby ocenić ,,czy warto się na nie skusić". Gusta gustami - ostatecznie wszystko zależy od oczekiwań odbiorcy; generalnie jesteśmy wybredni, a znam i takich, którzy nie oglądają nic na AppleTV+, bo... w większości ofert tej platformy nie ma wersji lektora... jakiejkolwiek: czy to film, czy serial. I tak się generują narzekania. Także tego. Apple za kilka lat będzie tak samo liczącym się w strefie streamingowej rozrywki filmowo-serialowej graczem, którym jest obecnie Disney+ czy Netflix. Tu się robi mniej niż konkurencja, ale lepiej, bardziej subtelniej i dokładniej. Tylko gawiedzi brakuje zapewne ilości super-hiper-duper tytułów do oglądania, dlatego Jabłucho nie jest aż tak w streamingu popularne i pożądane jak tuzy branży. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 18 grudnia 2023 Opublikowano 18 grudnia 2023 9 minut temu, Jeez_PS napisał: Zmieniłbym klimat na coś syfy kandydaci to: 1. Invasion 2. For All Mankind 3. Fundation Inwazja pierwszy sezon był co najwyżej ok, ale drugi siadł mi dużo bardziej. FAM jest ogólnie bardzo dobre, obecnie trwa czwarty sezon i dalej potrafi trzymać poziom. Fundacji nie widziałem jeszcze drugiego sezonu, który podobno bardzo daje radę, pierwszy był fajny. Z tej trójki powiedziałbym, że FAM najlepszy. Od siebie polecam Ted Lasso, nawet jak nie cierpisz piłki nożnej. 1 Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Trzeci sezon Slow Horses to jest jakiś kosmos za tydzień finał i zdecydowanie zachęcam zarezerwować sobie kilka godzin w okresie poświątecznym na całościowy seans trzeciego sezonu. Dwa poprzednie ociekały zajefajnością, ale ten trzeci dopiero ryje beret . SERIAL KLASA. 1 1 Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Jakbym wiedział że 3 taki dobry też to bym czekał na całość. Tak co tydzień oglądam. Lamb najlepszy. Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Właśnie wczoraj poleciał 3x04 , kiedy wychodzą nowe odcinki koni? Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Pytanie. Czy jest polskie audio w filmie Openhaimer? Ten film, to przykład. W opisie na stronie, a aplikacją na tv znalazłem małe rozbieżności. W spoilerze fotki. Spoiler Gdzie podają prawdę? Tak samo opisany m.in. Harry Potter i pewnie wiele innych filmów. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 A na co komu polskie audio? 2 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 Akurat Oppenheimer jest mocno przegadany. Sceny lecą tam od dialogu do dialogu, więc te 3 godziny czytania może zmęczyć. Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 9 godzin temu, mattaman napisał: A na co komu polskie audio? Dla kogoś kto nie umie angielskiego i ma problemy z nadążeniem za czytaniem polskich napisów? 1 Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Dzieci nie powinny oglądać takich filmów Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Będę brał żeby obejrzeć Teda Lasso. Jakie seriale jeszcze polecacie? Cytuj
snejk04 413 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Z tego co oglądałem: Rozdzielenie, Kulawe Konie, Silos, Black Bird, Defending Jacob Kolejność nieprzypadkowa 1 Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Kolejny odcinek Monarch i kolejne nudnawe pierdololo... Jest nawiązanie do GvK i to tyle. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 12 godzin temu, LeifErikson napisał: Będę brał żeby obejrzeć Teda Lasso. Jakie seriale jeszcze polecacie? Pachinko polecam sakramencko. I oczywiście Slow Horses. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi