PiotrekP 1 790 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Ale ich najlepszy content zmieściłby się w dwóch po 50 minut. W sumie gdzieś w 5 odcinku zacząłem już przewijać, bo tak smęcili momentami w tych rodzinnych problemach, że meh. Cytuj
Pupcio 18 428 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Tylko że "spoko" odcinek w skali monarcha to dalej 5/10 no okropny serial. Przeniesienie tragicznie napisanych ludzkich historyjek z filmów godzilli na 10 odcinkowy serial, koszmar Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Ja dopiero 3 odcinki obejrzałem, no ale fakt, ta czarna i wiecznie naburmuszona japonka irytują. Tak jak mówicie, te momenty z lat 50 znacznie lepsze. Kurt póki co też daje rady. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Co za finał 4ego sezonu For All Mankind 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia 18 minut temu, Masorz napisał: Co za finał 4ego sezonu For All Mankind Spodziewałem się większego jebnięcia, no ale spoko się zakończył. Spoiler Kończy się rokiem 2012, ciekawe jaki będzie przeskok w kolejnym sezonie Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 13 stycznia Opublikowano 13 stycznia 22 godziny temu, Masorz napisał: Co za finał 4ego sezonu For All Mankind Jestem dopiero w drugim sezonie, ale serial bardzo mi podszedł, cudo. Cytuj
bulaxyz82 168 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia W dniu 13.01.2024 o 21:04, Andreal napisał: Jestem dopiero w drugim sezonie, ale serial bardzo mi podszedł, cudo. No 2 sezon był cudowny, przy jednej z finałowych scen, łezka po policzku spłynęła. 4 odsłony jeszcze nie ruszyłem, ale w osobistym rankingu 2 sezon był dla mnie najlepszy. Dodam jeszcze polecajke dla wszystkich, chociaż dzisiaj oglądam dopiero finał to zachęcam do obejrzenia Lekcje chemii szczególnie z drugą połówką. Bardzo dobrze zrealizowany serial z piękną Brie Larson. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia Ja zacząłem ten nowy serial Kartoteka Policyjna, pierwszy ep na razie i jest dobrze. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia Jeszcze zostały 3 dni na aktywację darmowych 2 miesięcy subskrypcji dla nieposiadających Apple TV. https://redeem.services.apple/en-gb/markwahlberg-emeia Oglądałem właśnie Czas Krwawego Księżyca z Leonardo, ostatnia cebulowa subskrypcja skończyła mi się dosłownie przed momentem (film mi przestalo streamować), to przypomniałem sobie o tym linku i cyk, + 2mc A jak ktoś ma nadal aktywny abonament jeszcze przez kilka dni to chyba zadziała nowe konto Apple? 1 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia Godzinę temu, _Red_ napisał: A jak ktoś ma nadal aktywny abonament jeszcze przez kilka dni to chyba zadziała nowe konto Apple? zadziała. swego czasu to chyba nawet 3 miałem. byle inny mail, różne numery telefonu też nie zaszkodzą 1 Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Trochę historii pod Masters of Air. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Nowy serial Kartoteka policyjna, kryminalny czasy współczesne, póki co są 2 odcinki https://www.imdb.com/title/tt21088136/?ref_=ttep_ov Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Abonament na AppleTV+ miałem to ja kiedyś... za darmo, ale na 3 miesiące ze względu na fakt bycia użytkownikiem Ps5. W styczniu ta utopia się skończyła. Teraz jakoś mnie jednak skusiło i za styczeń zapłaciłem Apple te 35 zł, czy coś koło tego. Koło połowy lutego abonament wygaśnie, więc pozostaje pytanie: czy da się wrócić do użytkowania AppleTV+ jako ,,powracający użytkownik" z ramienia Ps5? Chcę trochę pokombinować i załatwić coś z kolejnych miesięcy gratis, zanim znów będę płacił Apple. xD. Jak sądzicie, da się coś takiego, co piszę załatwić? P.S. ,,Monarch" w Uniwersum ,,MonsterVerse" od Legendary i WB: ocena serialu, całego s01, to z mojej strony: 6/10. +1 punkt do noty dodałem z racji sentymentu i fanowskiego szacunku do Godzilli jako postaci/projektu/marki w ogóle w całehj historii popkultury. Wizualnie cała seria była na ponadprzeciętnym poziomie (scenografia, projekty stworów, Godzilla, efekty praktyczne, stroje etc etc.), ale nie na tym mistrzowskim, którego można było oczekiwać. ,,Mięsko" fabularne/scenariuszowe serial miał dopiero w ostatnich 3 odcinkach. A to zakończenie, te ostatnie kilkadziesiąt sekund.... Czyżby: Spoiler było to przeniesienie akcji wprost do... najnowszego filmu "Godzilla x Kong: The New Empire"? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia 6 minut temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał: Koło połowy lutego abonament wygaśnie, więc pozostaje pytanie: czy da się wrócić do użytkowania AppleTV+ jako ,,powracający użytkownik" z ramienia Ps5? Chcę trochę pokombinować i załatwić coś z kolejnych miesięcy gratis, zanim znów będę płacił Apple. xD. Jak sądzicie, da się coś takiego, co piszę załatwić? Do chyba 18 stycznia jest promo, dwa miechy za darmo. Zobacz posty wyżej. Cytuj
snejk04 413 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Przy zakupach w media expert w niektórych kategoriach (m.in gry) wpadały 3 miesiące gratis, ale nie jestem pewny czy jeszcze działa to promo. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Działa, to promo jest do czerwca i można kupić np doładowanie PSN za 15 zł. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Można dodać że kod który wtedy dostajemy od ME ma miesiąc ważności. 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia (edytowane) Defending Jacob (W obronie syna) - ależ sztosiwo. Znakomita historia, na podstawie książki, więc pewnie 90% zasług dla jej autora, ale przedstawili to w serialowej formie znakomicie. Jeden z lepszych kryminałów jakie widziałem, choć w zasadzie to bardziej dramat psychologiczny, pokazujący rozterki rodziców oskarżonego o zabójstwo dziecka. Spoiler Od połowy historii miałem nadzieję, że ostatecznie nie zostanie pokazane rozwiązanie sprawy i widz zostanie z takim samym mindfuckiem jak rodzice. No i się nie zawiodłem. W pewnym sensie bardzo podobna konstrukcja do Od Nowa z HBO, ale tam na końcu dostajemy odpowiedź że główny bohater jednak zatłukł kochanke młotkiem, ale tak samo tutaj jak i tam przez całą historię próbujemy rozkminic czy mamy do czynienia z kłamcą i manipulantem, czy faktycznie niesłusznie oskarżoną niewinną osobą. Warto sobie konto odpalić choćby tylko dla tego serialu. Aż bym teraz chętnie przeczytał książkę żeby sprawdzić czy dużo pozmieniali. Edytowane 20 stycznia przez LeifErikson 1 2 2 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 21 stycznia Opublikowano 21 stycznia Jak dobrze czytać forumek bo nigdy bym się nie zapuścił głębiej do katalogu Apple, a tak dzięki temu też dziś biorę się za Obronę Kubusia. Moje klimaty, zapyziałe przedmieścia, intryga, prawnicy. No i kapitan Hameryka Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 21 stycznia Opublikowano 21 stycznia Miłego seansu. Ja doczytałem z ciekawości jak too wyglądało w książce i... Spoiler podobno historia idzie bardziej w stronę jednoznacznej winy chłopaka, więcej jest jakichś zwyrolskich akcji z jego udziałem, dziewczyna w Meksyku umiera, a nie zostaje zaginiona i się po chwili odnajduje, i po tym matka staje się pewna że jej syn jest mordercą, więc aby chronić innych przed nim postanawia się zabić razem z nim i faktycznie oboje giną w tym aucie. A więc moim zdaniem w serialu to jest zrobione ciekawiej, więcej jest niejednoznaczności i zagadkowości, nic się nie wyjaśnia i widz ma mega rozkminę. Moim zdaniem takie zakończenie jest lepsze. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 21 stycznia Opublikowano 21 stycznia Boje się spoilerów czytać xD Póki co nic sobie nie zdradzam bo na razie w sumie nie mam pojęcia kto okaże się zabójcą. Liczę na mindfuck a nie coś oczywistego. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia Nie no, spoilerów nie czytaj pod żadnym pozorem przed obejrzeniem. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia Skusiłem się na te dwa miesiące darmowe. Obejrzałem silos i twórca. No sztosy. Teraz zastanawiam się co następne. Lubię sci-fi i kryminalne. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia Nie wiem czy przejrzałeś ten temat, ale każdy kto widział poleca Rozdzielenie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi