Luqat 969 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca No 6 ep konkretny i mam nadzieję, że ładnie wszystko zepną. Zastanawiam się tylko czy chciałbym, żeby wszystko się do końca wyjaśniło, czy jednak, aby zostało jakieś niedopowiedzenie dla własnych przemyśleń. W każdym razie poziom utrzymany, a nawet to był chyba odcinek trochę wyżej niż dwa pierwsze. Teraz czekam jeszcze bardziej na ostatnie epizody. Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Masters of the Air, warto było poczekać na całość. Kolejna perełka na jabłkowym streamingu. 1 1 Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Ja zacząłem wczoraj W Powietrzu (Hijack) i wciągnąłem od razu 4 epy. Dzisiaj pewnie skończę, i nie wiem na razie skąd tu te wpisy, że słaby, chyba, że jeszcze odwalą coś głupiego. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Poza kilkoma glopotami w ostatnim odcinku było bardzo spoko. Obejrzałem siódmy odcinek Nowej Konstelacji i super wyszło, jeszcze ten Returnal na koniec Za tydzień finał. Cytuj
Luqat 969 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Właśnie też skończyłem ten odcinek i ciekaw jestem jak to się zakończy, ale chyba na "pozytywne" zakończenie raczej nie ma co liczyć. No i mam nadzieję, że to domkną bez niedopowiedzeń. Poza tym podczas oglądania odcinków, cały czas odczuwam jakiś niepokój od początku do końca. Niby nie dzieje się tam nic strasznego, nie ma jump scare'ów, ale klimat można ciąć siekierą. Nie pamiętam kiedy, jeśli w ogóle miałem takie odczucia w czasie oglądania jakiegoś filmu czy serialu. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca Serial jest super, tylko szkoda, że po 1 odcinku wykminiłem praktycznie wszystko. Czekam i tak na finał i przedłużenie na drugi sezon, bo jest spory potencjał. Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca Masters of the Air - zdecydowanie spełniło moje oczekiwania. Słaby start, ale później masa odcinków trzymających za gardło i jaja. Jednej rzeczy bym się jednak przyczepić. Wątek czarnoskórych lotników wygląda tu jak wrzucony na ostatnią chwilę. Ten jeden odcinek poświęcony im to za mało. W sumie robię dłuższą przerwę i z miłą chęcią zobaczę ten serial drugi raz. Na deser, obowiązkowo do zobaczenia dokument poświęcony pilotom b-17. Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca 52 minuty temu, Aleks napisał: Wątek czarnoskórych lotników wygląda tu jak wrzucony na ostatnią chwilę. Ten jeden odcinek poświęcony im to za mało. Mogli to całkowicie pominąć i rozwinąć np wątek Spoiler ucieczki zestrzelonych z pomocą ruchu oporu albo wrzucić pod koniec więcej akcji np myślałem że będą jakieś walki z Me 262 a nic nie było tak to trochę wygląda że są, bo są czarni Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca 3 godziny temu, messer88 napisał: tak to trochę wygląda że są, bo są czarni Też odniosłem takie wrażenie. Ktoś może czytał książkę? Jest tam ten wątek? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca 5 godzin temu, Aleks napisał: Masters of the Air - zdecydowanie spełniło moje oczekiwania. Słaby start, ale później masa odcinków trzymających za gardło i jaja. Jednej rzeczy bym się jednak przyczepić. Wątek czarnoskórych lotników wygląda tu jak wrzucony na ostatnią chwilę. Ten jeden odcinek poświęcony im to za mało. W sumie robię dłuższą przerwę i z miłą chęcią zobaczę ten serial drugi raz. Na deser, obowiązkowo do zobaczenia dokument poświęcony pilotom b-17. Jest jeszcze Toma Hanksa to jakby co The Bloody Hundredth https://www.imdb.com/title/tt31510396/ A o B17 jaki? @messer88 w którymś odcinku zdaje się przy dużym nalocie było słychać świst odrzutowca i chyba tylko w ten sposób producenci zaznaczyli ich obecność historyczną. A jakie niemieckie myśliwce miały w uzbrojeniu rakiety? Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca Godzinę temu, Fanek napisał: A o B17 jaki? Piszemy o tym samym - Krwawa Załogo z Apple TV. Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 23 marca Opublikowano 23 marca 5 godzin temu, Fanek napisał: A jakie niemieckie myśliwce miały w uzbrojeniu rakiety? Wszystkie mogły przenosić po modyfikacji, takie bardziej zaawansowane R4M rakiety kojarzę że tylko 262. 1 Cytuj
Luqat 969 Opublikowano 27 marca Opublikowano 27 marca (edytowane) No i mamy koniec Konstelacji. Nie wiem czy spodziewałem się czegoś innego, ale ciekawe zakończenie. Niby spokojnie i Spoiler pogodzenie się z losem ale jest też "plot twist" z Spoiler dzieckiem No i ostatnia scena (jak i to w spoilerze powyżej) sądzę, że zostawia furtkę na kolejny sezon, ale nawet jeśli go jednak nie będzie, to myślę, że nie psuje to odbioru i spokojnie można ten jeden traktować jako zamkniętą całość. Teraz czekam na kolejny serial - niekoniecznie Apple'a -, na którego każdy kolejny odcinek będę tak wyczekiwał. Edytowane 27 marca przez Luqat Cytuj
Boomcio 4 064 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca Też wczoraj skończone i pozytywne odczucia. Momentami rył banię mocno. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca (edytowane) Nadgoniłem ostatnie odcinki Władców Przestworzy. Co tu mówić, świetny serial. Widać aplowy budżet, samoloty przepiękne. Z tymi czarnymi to komedia, wszyscy nadludzie, matematycy, stratedzy, rysownicy, po silniku poznają samoloty. Ostatni odcinek złodobry, mocno przynudza, a jak mi zaczęli Niczego cytować to śmiechłem. Ale amerykanie muszą amerykanić, trzeba przechodzić do porządku dziennego i doceniać to, co robą dobrego. Z kolei nie polecam tego dokumentu o lotnikach. Chaotyczny, ze słabymi polskimi podpisami, w zasadzie cały się sprowadza do "tak naprawdę było jak pokazaliśmy w serialu". Jedyne co ciekawe, to o Rosenthalu i jego wyczynie z misjami, w serialu jest tylko krótka wzmianka. Pewnie po tym, jak wprowadzili Mustangi, dużo łatwiej było przeżyć misje bombowe, ale gość z jajami. Kończy mi się zaraz 3 miesiące darmowe za ajfona, a tu tyle jeszcze do obejrzenia. For All Mankind, Constellation. Chyba będę musiał im jakąś kasę odpalić. Edytowane 28 marca przez dominalien Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca 11 godzin temu, dominalien napisał: Kończy mi się zaraz 3 miesiące darmowe za ajfona, a tu tyle jeszcze do obejrzenia. For All Mankind, Constellation. Chyba będę musiał im jakąś kasę odpalić. cierpliwości. co chwile są jakieś akcje z darmowymi miesiącami z jakiejś tam okazji czy premiery czegoś tam. przez ostatnie pół roku prawie że ciągiem mi leci oglądanie Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca Trzy miesiące teraz dają przy zakupie telefonu? Kiedyś był cały rok ale tak jest, w sumie pare lat już korzystam za darmo z tego co chwile promki, czy to od lg czy od ps, i tak jak wyżej z okazji premier Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca Oglądał ktoś Servant i może (nie)polecic? Zainteresowałem się głównie ze względu na Lauren Ambrose, bo jej rola w SFU zdecydowanie wyryła się w pamięci. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca Ma swoje plusy i minusy ale całościowo mi się podobało. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 10 godzin temu, messer88 napisał: Trzy miesiące teraz dają przy zakupie telefonu? Kiedyś był cały rok Tak, i do tego ograniczone czasowo. Jak kupiłem iPada parę lat temu też dostałem, ale po kilku miesiącach napisali, że już nieważny i nie można wykorzystać. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 3 godziny temu, Moldar napisał: Ma swoje plusy i minusy ale całościowo mi się podobało. Mnie również. Ta młoda co gra nianię do dziecka to ma w sobie jakąś niesamowitą aurę tajemniczości. Matka wariatka też dobra rola. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 2 minuty temu, Masorz napisał: Matka wariatka też dobra rola. Domyślam się że to jest postać grana przez Lauren Ambrose / Claire z SFU? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi