Rudiok 3 400 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia 1 godzinę temu, Moldar napisał(a): jak oglądasz co tydzień to niby o czym masz zapomnieć? A jest i czas na jakieś rozkminy i rozmowy. Jak wrzucają wszytko to jedynie na spoiler można trafić pierwszy EP obejrzany, oczywiście więcej pytań niż odpowiedzi, miło wrócić. To nie lata '00 że każdy oglądał to samo i można było sobie pogadać z każdym albo wbić na jakieś tematyczne forum i rozkminiać. Teraz masz reddity, fejsbunie i tonę seriali, a do tego wszędzie latają spoilery. Przy obecnym tempie życia faktycznie nieraz trzeba sobie przypomnieć co się oglądało te 2 miesiące wcześniej. A tak po 2 odcinki dziennie trzymasz zainteresowanie, nie męczysz się ale też i nie czekasz. Cytuj
Moldar 2 303 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Kto jak co woli, wiadomo. Mnie odcinek co tydzień nie przeszkadza, a wręcz wolę taki sposób oglądania, bo po odcinku zawsze z kimś zamienię parę słów. W przypadku całości ciężko bo każdy jest w innym momencie. 1 Cytuj
LeifErikson 1 142 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Powiedziałbym, że to zależy. Niektórym serialom wolniejsze dawkowanie dobrze robi - np Sukcesja, której nie wyobrażam sobie bingować ze względu na natłok i dynamikę dialogów. Nie wspominajac nawet o klasykach w stylu Six Feet Under ktore wrecz trzeba pochlaniac stopniowo i powoli. Z kolei inne połyka się znakomicie w ramach dłuższego posiedzenia - ze Squid Game tak miałem, ostatnio też Złotko na SkyShowtime. W przypadku Severance chyba bym się skłaniał ku paru odcinkom na raz, ale też bez przesady, ze pol sezonu za jednym zamachem. 1 Cytuj
snejk04 460 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Jak już muszą wrzucać co tydzień, to mogliby przynajmniej po dwa odcinki zamiast jednego (chyba na HBO tak było kiedyś?) bo rozciągnięcie serialu na prawie 3 miesiące jest lekko irytujące 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 765 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Tak wypuszczali Gomorrę. Zawsze po 2 epizody. Cytuj
Fanek 674 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Silo zakończenie sezonu i scena finałowa jak wam się podobało? Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia W dniu 14.01.2025 o 09:57, Soban napisał(a): Tez wzialem z samsunga. Co tam fajnego oprocz Severence i Teda Lasso? Nikt nie wymienił For The All Mankind? Moje Top na Atv+. Cytuj
Square 8 902 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia Był wymieniany wiele razy w temacie, pewnie większość oczekuje kontynuacji. Super serial, zwłaszcza dwa pierwsze sezony. Cytuj
Masorz 13 255 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia Trzeci sezon może trochę obniżył loty, ale za to czwarty imho powrót do świetnej formy. Czekam mocno na kolejny. Cytuj
Soban 4 157 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia Fajne to Shrinking i dobrze znowu widzieć Harrisona Forda któremu rzeczywiście chce się grać Cytuj
Masorz 13 255 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego https://www.serialowa.pl/545762/kulawe-konie-ile-sezonow-serial-apple-tv-plus/ Chcą zrobić 9 sezonów i może także spinoff o młodym Lambie. Oby tylko nie spadła jakość jak w 4ym sezonie. Cytuj
Bishonen88 190 Opublikowano piątek o 21:14 Opublikowano piątek o 21:14 Severance sezon 2 jak na razie kupa. Jeden z top seriali ubiegłych lat i długo czekałem na drugi sezon ale to co się dzieje przez 4 pierwsze odcinki drugiego to nuda nie z tej ziemi. 2 1 1 Cytuj
Moldar 2 303 Opublikowano sobota o 09:12 Opublikowano sobota o 09:12 Nie mogę się zgodzić, jest póki co jeden wielki odpał i trzyma poziom pierwszego sezonu Cytuj
MichAelis 5 639 Opublikowano poniedziałek o 14:50 Opublikowano poniedziałek o 14:50 Trzyma poziom, jak nie lepiej, a czwarty odcinek, to już ładnie pozamiatał. Cytuj
Bishonen88 190 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Jak widać o gustach się nie dyskutuje każdy ma swój. Jak dla mnie to akurat 4, pomijając ostatnie 2 minuty był mega nudny. Ale rozumiem że innym może się podobać Cytuj
Rudiok 3 400 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Ten Shrinking fajnie się ogląda. Wcześniej opuszczałem, bo ciężko mi w Segelu widzieć kogoś innego niż Marshall z HIMYM, ale o dziwo daje radę. Fajna obsada (Ford w zaskakującej roli i w końcu nie gra na odpierdol), przewija się sporo trudnych tematów, jest odpowiednia dawka humoru, no naprawdę pozytywne zaskoczenie. Skończyłem 1 sezon i wystawiam dużą okejkę. 3 Cytuj
LeifErikson 1 142 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Nie drażni Cię ten przelukrowany humor? Tez obejrzałem całość, ale momentami mnie już mdliło od tego słodko-pierdzącego śmieszkowania. To samo miałem z Tedem Lasso od tych samych twórców. Ale ogląda się fajnie, ładnie nakręcone, pozytywny wydźwięk w sumie. Szkoda ze w drugim sezonie idzie to w stronę telenoweli. Cytuj
Rudiok 3 400 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 2 godziny temu, LeifErikson napisał(a): Nie drażni Cię ten przelukrowany humor? Tez obejrzałem całość, ale momentami mnie już mdliło od tego słodko-pierdzącego śmieszkowania. To samo miałem z Tedem Lasso od tych samych twórców. Ale ogląda się fajnie, ładnie nakręcone, pozytywny wydźwięk w sumie. Szkoda ze w drugim sezonie idzie to w stronę telenoweli. No trzeba brać sporą poprawkę na lukier, to fakt, ale zgrabnie przemycają w nim ważne tematy, więc finalnie wychodzi na plus. Cytuj
Fanek 674 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 5 godzin temu, Rudiok napisał(a): Ten Shrinking fajnie się ogląda. Wcześniej opuszczałem, bo ciężko mi w Segelu widzieć kogoś innego niż Marshall z HIMYM, ale o dziwo daje radę. Fajna obsada (Ford w zaskakującej roli i w końcu nie gra na odpierdol), przewija się sporo trudnych tematów, jest odpowiednia dawka humoru, no naprawdę pozytywne zaskoczenie. Skończyłem 1 sezon i wystawiam dużą okejkę. Jak komu Ted siadł to i to tak samo powinno. 1 sezon obejrzałem chyba w 3 dni świetny! 2 słabszy trochę imo, ale nadal dobrze się ogląda. S3 podobno na koniec tego roku Może coś jeszcze znasz podobnego? Cytuj
Moldar 2 303 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu TED i Shrinking to finalnie takie pozytywne seriale z problemami, ale mi osobiście też ogląda się wyśmienicie, bo czasem tego potrzeba Cytuj
Rudiok 3 400 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 godziny temu, Fanek napisał(a): Jak komu Ted siadł to i to tak samo powinno. 1 sezon obejrzałem chyba w 3 dni świetny! 2 słabszy trochę imo, ale nadal dobrze się ogląda. S3 podobno na koniec tego roku Może coś jeszcze znasz podobnego? W tym klimacie to bym widział The Kominsky Method, Hacks, Good Place, Schitt's Creek, Pushing Daisies, Master of None. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi