snejk04 474 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Nom, do tej pory miałem lekki niedosyt, ale w końcu fabuła dostała porządnego kopa i dowiedzieliśmy się czegoś więcej. Mam nadzieję, że do końca S2 powyjaśniają większość wątków. Cytuj
LeifErikson 1 147 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Ja dopiero wczoraj zacząłem i po dwóch odcinkach daleko mi do zachwytu. Wydaje mi się że tempo mocno siadło względem pierwszego sezonu, ale z tego co piszecie, to z czasem jest tylko lepiej, więc oglądam z niecierpliwością. Cytuj
Słupek 2 211 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca przedwczoraj zacząłem, pierwsze 3 odcinki to masakra. nuda, kręcenie się w kółko i smęty, straszny zawód. na szczęście od 4 odcinka rozkręca się (skończyłem na 6) i powrót do formy pierwszego sezonu. nie można było tak od razu Cytuj
LeifErikson 1 147 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca No, siódmy odcinek Severance to niezła jazda. Tak już nakombinowali w drugim sezonie, że aż do każdego odcinka na końcu są wywiady z twórcami, żeby trochę bardziej zrozumiałe to było. Przydatne, bo nie ukrywam, że sam momentami gubię wątek. Cytuj
karmaster 412 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Mi zupełnie ten drugi sezon Severance nie podchodzi . Jakby twórcy nie bardzo mieli pomysł, co z tym wszystkim zrobić, tylko dodawali na każdym kroku ‘uuuu mystery uuuu’ i na każdym kroku wprowadzali jakieś tajemnice, rozkminy itd. A przez 8 odcinków niewiele się tak naprawdę dzieje. Wydaje mi się, że ten sezon stara się zbyt mocno być artystyczny i ‘pełen zwrotów akcji’, zamiast opowiadać interesującą, spójną historię. (Ale ogólnie ciągle ma bardzo wysokie noty, więc może jestem odosobniony w tej opinii). Cytuj
Rudiok 3 434 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Drugi sezon Severance przypomina trochę drugi sezon Twin Peaks - namnożenie wątków, dorzucenie metafizyki i zwrotów akcji. Ale nadal ogląda się to przefajnie, wyjątkowy klimat i przywiązanie do detali. Cytuj
LeifErikson 1 147 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 21 minut temu, karmaster napisał(a): Mi zupełnie ten drugi sezon Severance nie podchodzi . Jakby twórcy nie bardzo mieli pomysł, co z tym wszystkim zrobić, A ja mam wrażenie, że twórcy mieli aż za dużo pomysłów co z tym dalej zrobić i przez to przekombinowali w drugim sezonie. Pierwszy był super, bo nie był aż tak odjechany, trzymało się to wszystko kupy i było do ogarnięcia. Teraz jak eksplorują temat głębiej to już się to robi ciężkostrawne trochę plus tempo spadło i jak s01 pochłonąłem, tak teraz trochę się już zmuszam do oglądania z nadzieją na super końcówkę. 1 Cytuj
karmaster 412 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca W sumie racja, bardziej mieli za dużo pomysłów niż za mało Cytuj
LeifErikson 1 147 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca 52 minuty temu, Rudiok napisał(a): Drugi sezon Severance przypomina trochę drugi sezon Twin Peaks - namnożenie wątków, dorzucenie metafizyki i zwrotów akcji. Ale nadal ogląda się to przefajnie, wyjątkowy klimat i przywiązanie do detali. Hehe, dobra analogia z drugim sezonem Twin Peaks, coś w tym jest. Ósmy odcinek to póki co chyba szczyt tej przekombinowanej tajemniczości... te dialogi Cobel jakby w slow motion, dziwne spojrzenia, niejasne rozmowy... tak bardzo chcą tworzyć klimat, że aż to groteskowo wychodzi moim zdaniem. Cytuj
snejk04 474 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Dorzucają co chwilę nowe wątki poboczne, np Spoiler Irving/Burt - kim są i co tak naprawdę robią w Lumon? Milchick/Natalie/obrazy etc nie wyjaśniając w sumie za wiele z wcześniejszych niewiadomych (trochę w końcu ruszyło w e7, e8 jeszcze nie widziałem), a sezon pomału zmierza do końca. Dla mnie jest wciąż bardzo dobrze, ale jak zostawią nas w zawieszeniu z tymi tajemnicami na kolejne x lat w oczekiwaniu na kolejny sezon, rzucając jedynie jakieś ochłapy i cliffhangera na koniec s2 to się wkurwię. 1 Cytuj
LeifErikson 1 147 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca E8 mógłby być 10-minutową sceną, a zrobili z tego 40-minutowy odcinek. Cytuj
MichAelis 5 656 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Godzinę temu, LeifErikson napisał(a): E8 mógłby być 10-minutową sceną, a zrobili z tego 40-minutowy odcinek. No nie mógł Pierwszy sezon powstał gdy nie wiedzieli, czy na pewno będzie drugi, teraz już od razu było wiadomo, że będzie trzeci. Pieniążki. Ja jestem bardzo zadowolony z S2, nadal świetnie się to ogląda i sporo się wyjaśnia, no ale zawsze chce się więcej. Cytuj
LeifErikson 1 147 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca Trzeci już potwierdzony? O jeżu, to jeśli zakończą drugi jakimś chamskim cliffhangerem to będzie jak dla mnie jeden z mniej satysfakcjonujących sezonów serialowych ever. Oczywiście to wciąż dobra rzecz, ale po rewelacyjnym pierwszym sezonie apetyt mam na cos więcej niż tylko budowanie klimatu i kręcenie kolejnych zagwozdek. Cytuj
Masorz 13 262 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca Nie ma to jak zrobić najlepszy odcinek w historii serialu i zaraz po nim wyemitować najgorszy Po pierwsze tak jak pisali userzy wyżej, na maxa rozciągnięte i mogło to być 15 minut w innym odcinku, no to pani Cobel imho nie jest aż tak ciekawą postacią, żeby jej cały epizod poświęcać. Cytuj
LeifErikson 1 147 Opublikowano wczoraj o 08:52 Opublikowano wczoraj o 08:52 (edytowane) Rozpoczynają kręcenie kolejnego sezonu, choc historia wydawała się już zamknięta. https://www.filmweb.pl/news/"Ted+Lasso"+powraca+Apple+zapowiedział+4.+sezon-159986 Edytowane wczoraj o 08:54 przez LeifErikson Cytuj
Square 9 012 Opublikowano wczoraj o 09:22 Opublikowano wczoraj o 09:22 No jak uwielbiam to nie wiem czy ma to sens. Wszystkie wątki pozamykali i kontynuacja wydaje się na siłę, a coś pobocznego to już nie będzie to samo. 3 Cytuj
Colin 2 003 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu jak będą na siłę robić to bardzo łatwo spierdzielą legendę. serial kompletny, idealnie zakończony. po co to było znowu ruszać, tyle obecnych serii, tyle nowych pomysłów to nie, muszą odkopywać. mam nadzieję że mają naprawdę ciekawe pomysły na kontynuację, szkoda by było rozmieniać na drobne coś tak dobrego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi