Skocz do zawartości

Sniper Ghost Warrior Contracts 1 i 2

Wredny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 10 dni premiera nowej odsłony snajperskiej serii od CI Games.
Jakoś tak przypadkiem natknąłem się na pre-order gierki na stronie EURO i zdziwiłem się, że nie ma o niej tematu.
Rozumiem, że poprzednie odsłony nie należały do zbyt udanych tytułów, więc to pewnie dlatego :reggie:
Cytując opis ze strony sklepu:

Cytat

Spróbuj swoich sił w grze snajperskiej osadzonej w surowym klimacie Syberii. Nowy, oparty na kontraktach systemem rozgrywki zachęca do taktycznego myślenia. Graj jako cichy zabójca i rozgrywaj wciągające misje, które można przechodzić wielokrotnie. Wypełniaj kontrakty, które oferują jasny cel główny z ustalonym wynagrodzeniem, oraz dodatkowo płatne wyzwania poboczne. Zapewniając realizowanie kontraktów w różny sposób, tytuł oferuje wymagającą precyzji i taktycznego podejścia snajperską rozgrywkę na najwyższym poziomie.

•    Graj jako płatny zabójca. Strzeż się snajperów-rywali, którzy nie zawahają się, by pokrzyżować ci plany.
•    Kontrakty dowolne, nagrody za głowę i wyzwania zapewniają wiele opcji rozegrania misji na różne sposoby, aby eliminować cele, zebrać gotówkę i wydać ją na ulepszenia
•    Rozszerzony tryb lunety oferuje najbardziej realistyczne wrażenia snajperskie
•    System dynamicznego celownika z systemem taktycznego oznaczania, dzięki któremu wskażesz, którego wroga zabijesz
•    Maska rozszerzonej rzeczywistości z funkcją geometrycznego skanowania otoczenia, termowizją i zintegrowanym, dwuocznym systemem zwiadu
•    Arsenał nowych gadżetów, w tym drony, zdalnie sterowane wieżyczki snajperskie i toksyczny gaz!
•    Popisz się likwidacjami z ukrycia i przeprowadź ciche eliminacje - za precyzyjną, strategiczną i cichą grę otrzymasz nagrody.
•    Walcz w brutalnych dzikich ostępach na rosyjskiej Syberii, przetrwaj w ośnieżonych górach, bujnych lasach i tajnych bazach, ukrytych w zboczach gór.
•    Graj w trybach drużynowego deathmatchu online na zupełnie nowych, niepowtarzalnych mapach, które sprawdzą twoje zdolności snajperskie.

Trailer nienajgorszy, kamera podążająca za pociskiem, odstrzeliwanie kończyn i pękające arbuzy zawsze na propsie, choć jednak to nie ten sam power, co rentgen z konkurencyjnej serii.
No i graficznie to wciąż straszny kupsztal - CI Games po raz kolejny udowadniają, że są niesamowicie zdolnym studiem, bo chyba tylko oni potrafią stworzyć brzydką grafikę, mając do dyspozycji CryEngine...

Poniżej jeszcze 12 minut gameplayu i o ile po trailerze można by mieć jakieś złudzenia, tak gameplay rozwiewa je wszystkie - AI wrogów nie istnieje, graficznie padaka i chyba tylko mechanika strzelania i wygląd snajperek są jedynymi mocnymi punktami tego tytułu.

A może jednak znajdzie się na forum jakiś miłośnik serii? Ktoś się dobrze bawił przy poprzedniej odsłonie? Ktoś ma na (nomen omen) celowniku najnowszą odsłonę?

Opublikowano
15 minut temu, Wredny napisał:

Trailer nienajgorszy

Standard. Później już jest gorzej.

16 minut temu, Wredny napisał:

kamera podążająca za pociskiem

Rzyg.

, tak gameplay rozwiewa je wszystkie

Dokładnie.

graficznie padaka

Tu różne są gusta.

17 minut temu, Wredny napisał:

Ktoś się dobrze bawił przy poprzedniej odsłonie?

Tak. Do czasu, aż w połowie gry zaczęło mnie wywalać do menu konsoli. Dokładnie w połowie długiej misji nie zapisując stanu. Cztery podejścia + przeinstalowanie gry i to samo. Nawet darmowy pass na full dodatki nie pomógł.

Ja podziękuję.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja miałem nadzieję, że gra ponownie zaoferuje całkowicie liniowa, filmową kampanię jak to było chociażby w dwójce. Oni natomiast kopiuja ostatniego Hitmana w dosyć nieudolny sposób. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Polska firma a brak obsługi pełnego języka polskiego?!!! Chcieli zaoszczędzić ??? 

A może panowie udziałowcy mieli kłopoty w szkole z językiem polskim i nie czytali Mikołaja Reja albo nie czują się Polakami???
Myślę panowie że nie ma się czego wstydzić i powinniście postąpić jak Crytek w "Crysis" postawił na full język polski i wyszło za...biście.

Mamy w Polsce świetnych ludzi którzy udzielają swojego głosu i robią to znakomicie do tego stopnia że sam poszukuję gier z pełnym językiem polskim który jest tak bogaty w słownictwo że angielski przy nim to bełkot neandertalczyka ( oczywiście nie zamierzam nikogo urazić lecz zwrócić uwagę na bogactwo języka polskiego).

• WTF 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jutro premiera polskiego hitu w świetnej cenie. Kto ogrywał poprzednią część ten wie. Tu ma być więcej, szybciej i lepiej. Podobno.

Opublikowano

Screenshot-20210605-203752-Xbox.jpg

Kula w łeb!

Screenshot-20210605-203814-Xbox.jpg

I myśli uciekają.

Screenshot-20210605-203833-Xbox.jpg

Dobry kombinezon i motywy, niczym w far krajach. Wspinaczka itp.

Screenshot-20210605-203851-Xbox.jpg

Ciała nie znikają i zostawiają piękny krwawy ślad.

Screenshot-20210605-203913-Xbox.jpg

Gra jest na porządnym silniku, ale akumulator jakby podróba.

Screenshot-20210605-203932-Xbox.jpg

I weź takiego złup, jak w butach miał ammo i granaty.

Generalnie jest to samo co w jedynce. Inne obszary, ale trochę podobne. Animacje podobne, grafika podobna. Gra się fajnie, dobre gadżety, taki rozbudowany mission pack wart swojej ceny.

Inni watażkowie i prawie hitmanowe metody ich eksterminacji.

Jak nie rozpoczniesz jatki, to z reguły po kilku minutach leżenia w krzakach na krawędzi przepaści z 1500 metrów doczekasz/wypatrzysz, aż cel misji głównej wyjdzie na pole widzenia i spektakularnie w slo-mo pęknie mu pacyna, a ty zawijasz się, bo debile z bazy Kałachami z tej odległości nic nie zrobią, a już wiesz, gdzie rozlokowani są snajperzy. Fajny motyw miałem: info od koordynatora misji, że jak nie zabiję od razu pewnego pana, to będzie trudniej bo zacznie się nagonka na mnie, a on jest dobrym snajperem.

Póki co tyle po dwóch kontraktach. 

A, i sporo drobnych nie szkodzących rozgrywce błędów. 

I widać nogi, dla mnie to ważne.

Spoiler

Screenshot-20210605-204026-Xbox.jpg

:lapka:

• Lubię! 1