Skocz do zawartości

Everwild

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Hendrix napisał:

No Rare samo do końca nie wie czym będzie gra, nie spodziewałbym się jej w przyszłym roku.

Raczej po prostu dalej eksperymentuje z różnymi pomysłami i gameplayowymi mechanikami. Co jest jak chyba zrozumiale, ze gdy ktoś stara się stworzyć coś oryginalnego i unikalnego na rynku bo nie ma na czym się wzorować, to proces preprodukcji się wydłuża

Edytowane przez ASX
Opublikowano (edytowane)

No tak, jestem też pewien, że akurat jak już wyjdzie będzie ciekawą grą (ale mogli nie zapowiadać jej na XO, tylko zostawić na wczorajszy pokaz).

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano
17 minut temu, Hendrix napisał:

No tak, jestem też pewien, że akurat jak już wyjdzie będzie ciekawą grą (ale mogli nie zapowiadać jej na XO, tylko zostawić na wczorajszy pokaz).

Wyjścia nie mieli, bo przecież i tak MS miał fatalny PR w ciągu ostatnich dwóch lat. Musieli pokazać COKOLWIEK nawet na X lat przed premierą, żeby dać do zrozumienia, że nie odpusczają sobie Xboxa i giereczki będą.

Opublikowano

Jeśli gra będzie kompletna na premiere to ja nie mam nic przeciwko temu żeby ją po premierzew ramach gaas

Ale w sumie na razie to takie gdybanie bo na razie to nie wiadomo jak będzie wyglądać gra

Opublikowano

Musicie się pogodzić, że MS będzie szedł inną drogą i nastawią się na multi. Dla mnie super, że będą wyróżniać się na tle konkurencji, ale ja jestem znudzony większością gier AAA, więc może inaczej na to patrzę.

• Minusik 1
Opublikowano
28 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Jeśli ma być pełna zawartość dla pojedyńczego gracza + czasowe eventy czy co tam nie (jak w Godrizon 4) to byłbym kontent.

raczej kiepskie porównanie, Forza do samochodówka, a Everwild zapowiadane jest jako gra przygodowa. 

Spodziewam się raczej kontynuuacji pomysłów z Sea of Thieves, a nie jakiś czasowych eventów jak w Forzie. Zwłaszcza że grze zdaje się przyświecać to samo hasło "Players creating stories together", więc jeżeli miałbym zgadywać to szykuje się otwarty sandboxowy świat który będziemy eksplorowali ze znajomymi, oswajali i wykorzystywali zwierzaki  w stylu pokemonów, ale walka będzie szczątkowa lub nie będzie jej w ogóle

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał:

otwarty sandboxowy świat który będziemy eksplorowali ze znajomymi, oswajali i wykorzystywali zwierzaki  w stylu pokemonów, ale walka będzie szczątkowa lub nie będzie jej w ogóle

To już mogli zrobić Viva Pinata 3. Wciąż liczę że wyjdzie z tego Zelda, a nie (pipi)gierka bez kontentu.

Opublikowano (edytowane)

To tylko moje przypuszczenia/zgadywanki, na pierwszym zwiastunie widać wrogo nastawione wilki, ale wydaje mi się szczątkowe materiały sugerują że nacisk z zamyśle ma być położony będzie na ochronę przyrody, krąg życia jak w Królu Lwie i tzw. "nurty ekologizmu".

Jak się to przełożny na gameplay? trudno powiedzieć, ale brzmi całkiem oryginalnie i ambitnie.

Na pewno nie spodziewam się klona Zeldy, czy innego popularnego action adventure

Edytowane przez ASX
Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał:

skąd wiesz że nie będzie "kontentu"?

Nie wiem, ale patrząc jak startowały w tej generacji Sea of Thieves, Fallout 76, Anthem, Destiny 2, The Division, Apex i generalnie gry nastawione mocno na multiplayer/kooperację spodziewam się, że tak może być, a wiesz dlaczego? Dlatego, że te gry mają zabrabiać w dłuższej perspektywie i trzymać przy konsoli.

Nikt nie wie jak przyjmie się nowa gra sieciowa, nawet oparta na popularnych fundamentach (casus Gigantic czy Paragon), więc twórcy wydają przedsmak tego co ma być i patrzą co z tego będzie. Nie opłaca się dawać wszystkiego na start, bo jak gracze się nie zaczepią to wszystko pójdzie w błoto. Everwild jest taką niewiadomą i stąd moja obawa.

Opublikowano (edytowane)

Możesz mieć rację, ale z drugiej strony wcześniejsza ich gra, mimo że odniosła niekwestionowany sukces,  to stan w takim została wydana odbiła się trwale na wizerunku gry i nie wiem czy Rare będzie chciało to powtarzać drugi raz tę sytuacje,  zwłaszcza że sami przyznają że nauczyli się wiele na  przykładzie SoT.

https://www.usgamer.net/articles/rare-sea-of-thieves-organic-growth-everwild-news

teraz też ich sytuacja jest inna, produkcja poprzedniej gry od pierwszych szkiców na białej tablicy do premiery trwała zaledwie 4 lata, Everwild powstaje już ponad 3 i premiery wciąż nie widać na horyzoncie. O sytuacje finansową też nie muszą się martwić bo Piraci są u szczytu swej popularności i prawdopobnie generują ze sprzedaży, abonamentu i mikrotranskacji worki gotówki, więc nie muszą się też spieszyć z premierą nowej gry.

Edytowane przez ASX
Opublikowano
W dniu 28.07.2020 o 12:32, ASX napisał:

czy jest studio w branży które tworzy gry z piekniejszym artstylem niż Rare?

Może nie tyle co piękniejsze, ale na pewno w niczym im nie ustępuje:

BruisedPitifulArabianhorse-size_restrict

file.gif

• Plusik 3
  • 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

wg Jeffa Grubba po odejściu jednego z dyrektorów, produkcja gry została rebootowana i obecnie tytuł planowany jest na 2023 r. ale może zostać przesunięty nawet później ze względu na ciasny kalendarz Xbox Game Studios

Opublikowano

nowe informacje na temat Everwild, 

kolejna redakcja potwierdza że po odejsciu Simon Woodroffa, rok temu produkcja gry zaliczyła reboot, a stery na grą przejął Gregg Mayles, chyba najbardziej utytułowana postać w Rare (koleś jest ojcem Banjo&Kazooie, Vivy Pinata i Sea of Thieves) i jeden z nadłuższych stażem pracowników (pracuje od 1989). Wg źródeł VGC obecnie Everwild planowane jest na 2024 r. 

• Haha 1