mozi 1 987 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Skończyłem. Podtrzymuje to ci napisalem. Dla mnie pełna 10. Parę pierdół bym zmienil ale tak to naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Co do komcowki - coś mi się zdaje że będzie 3 część i to na vr. Spoiler Z tego jak się kończy to ojciec Alyx zyje a my mamy ja odnalezc. Nie wiem czy dobrze skumałem bo z 2 i EP nie pamiętam wszystkiego ale ta scena jest po ep2? Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 8 minut temu, mozi napisał: Ukryj zawartość Z tego jak się kończy to ojciec Alyx zyje a my mamy ja odnalezc. Nie wiem czy dobrze skumałem bo z 2 i EP nie pamiętam wszystkiego ale ta scena jest po ep2? To jest kompletne wywrócenie końcówki EP2 do góry nogami - tam Eli ginął. Teraz Alyx została sługusem G-Mana (na co wskazuje Status: Hired) przez podjęcie decyzji o zmianie biegu wydarzeń, które my - jako gracze - znamy od lat. Mistrzowski manewr :fsg: 1 Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 To jest z punktu widzenia Valve komfortowa sytuacja bo w zasadzie nie muszą nic kombinować. Nie trzeba się dostosować do "standardów fps" bo formuła weszła w vr jak masełko. Tylko wydawać 3 z Gordonem i hit murowany. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 (edytowane) I tu jest ciekawie, bo Eli na końcu nigdy nie zwraca się do postaci przed nim per "Gordon", a "you". Komu podaje łom i kto go chwyta? Gordon czy sam gracz? To, że na samym końcu widzimy akcję z oczu Freemana jest tylko w sferze domysłów, niczego nie wiemy w 100% na pewno. Rewelacyjne jest to zakończenie. Ale tak - dawać łom, HEV Suit i lecimy z tematem dalej, bo H-L wróciło z yeebnięciem Edytowane 5 kwietnia 2020 przez Bzduras Cytuj
bocieque 123 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 HL3 only VR? Nie mam vr (jeszcze ;p), ale nie mam nic przeciwko. Hate byłby spory, ale czy w czasie premiery HL2 nie było wielkiego hejtu o Steam? No właśnie, a jak wygląda Steam teraz? ;p . Tylko musiałoby to być jeszcze większe pierdzielnięcie niż Alyx ;p. Cytuj
MaZZeo 14 242 Opublikowano 7 kwietnia 2020 Opublikowano 7 kwietnia 2020 (edytowane) obejrzałem końcówkę na YouTube i nie przypuszczałem że po tylu latach mi się łezka zakręci ;( Edytowane 7 kwietnia 2020 przez MaZZeo Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 https://www.youtube.com/watch?v=mAP4TqkmiPk - dyszka od Easy Allies Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 W dniu 5.04.2020 o 17:47, Bzduras napisał: Ukryj zawartość I tu jest ciekawie, bo Eli na końcu nigdy nie zwraca się do postaci przed nim per "Gordon", a "you". Komu podaje łom i kto go chwyta? Gordon czy sam gracz? To, że na samym końcu widzimy akcję z oczu Freemana jest tylko w sferze domysłów, niczego nie wiemy w 100% na pewno. Rewelacyjne jest to zakończenie. Ale tak - dawać łom, HEV Suit i lecimy z tematem dalej, bo H-L wróciło z yeebnięciem Spoiler Ale jakto? Kilka razy mówi "Gordon"? Ukończyłem grę (na siedząco jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie:) ) i szczerze to jakoś wybitnie mnie nie porwało, a wszystkie poprzednie Half-Life'y uważam za fenomenalne. Zabawa fizyką jest moim zdaniem lepsza w Boneworks, samo strzelanie dawało więcej radochy w Superhot, a kilka na krzyż zagadek środowiskowych niemożliwych do zrealizowania bez VR to nieco za mało. Oprawa graficzna oczywiście bdb. Fabuła spoko, zwłaszcza zakończenie w kontekście wydarzeń z EP2. Nie żałuję kasy, ale jak dla mnie to oceny trochę chyba za sam tytuł Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Faktycznie, tak jak mówisz. Chyba zbyt podekscytowany byłem Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 maja 2020 Autor Opublikowano 29 maja 2020 Spoko, że cały czas pracują nad tytułem i skupiają się nawet na takich detalach, na które większość grających pewnie nie zwróci nawet uwagi. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 + dodali obsługę workshopa, więc można spodziewać się jakichś kozackich mapek na Source 2 do eksplorowania. Oj, chyba idzie na replay po patchach. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 2 grudnia 2020 Opublikowano 2 grudnia 2020 Wstyd się przyznać, ale dopiero teraz po raz pierwszy ogrywam Half Life'a. Dokładnie to dwójkę. Ogólnie ciężko mi uwierzyć, że ta gra naprawdę ma 16 lat, bo graficznie trzyma się dość dobrze, a gameplay chyba jeszcze lepiej. Została mi może ostatnia godzina rozgrywki i jestem pewny, że niedługo później zabiorę się za pozostałe epizody, a potem pewnie wrócę do pierwszej części. Nie spodziewałem się, że zrobi to na mnie takie wrażenie. Właściwie to na tyle duże, że poważnie zastanawiam się nad goglami VR i ograniem Alyx w przyszłym roku. Podejrzewam, że wgniecie mnie jeszcze mocniej w fotel. Cytuj
UberAdi 2 307 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Jak dla mnie Alyx to gra roku i nic nie było blisko nawet. Szybko się zrobiło cicho o tym tytule ze względu na to że jest trudno dostępny. Naedal tylko mały procent graczy ma gogle VR i PCta który to ruszy niestety Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Valve powinno cisnąć jak się day by alyx wyszedł też na psVR, nie ważne jak okrojony. Tam jest dodatkowe 5milionów ludzi do grania. Mieliby też przyczółek by wydać poźniej remaster na psvr2 jak już wyjdzie. Cytuj
Ukukuki 7 104 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 PSVR jest zbyt okrojony aby to działało tak jak twórcy zaprojektowali. I już nie chodzi o moc konsoli tylko o kontrolery. Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Wydaje mi się że też mocy jest dużo za mało. Tam jest naprawdę dopasiona grafa i fizyka nawet jak na standardy non vr. Oczywiście korytarzyk ale w takim RE7 jest podobnie z tym że na vr poszły srogie cięcia w oprawie. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Half-Life: Alyx Surpasses 2 Million Owners On Steam, Steam Spy Suggests https://uploadvr.com/half-life-alyx-2-million/ Całkiem niezły wynik. Cytuj
Ukukuki 7 104 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 (edytowane) A mówili ,że VR to niszowe hobby xd. Ja po wymienia karty też kupię VR i ogram w końcu tego sztosa. Edytowane 4 grudnia 2020 przez Ukukuki Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Też się czaję na coś rozsądnego cenowo. Być może padnie na Quest 2, który w sklepie Oculusa wychodzi niecałe 1600 zł. Z tego co widziałem, jakościowo jest bardzo dobry. Pozwala nawet pograć w Alyx bezprzewodowo. Cytuj
Ukukuki 7 104 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Z tego co słyszałem to Quest 2 obecnie jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o cenę/możliwości. Jednak liczę ,że uda się coś lepszego upolować tak do 2500 maksymalnie. Może w ciągu następnego półrocza coś się zmieni. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Gdyby tak Index był tańszy. Cytuj
UberAdi 2 307 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 1 minutę temu, Bigby napisał: Gdyby tak Index był tańszy. Quest 2 obecnie jest najlepszym budżetowym wyborem a jeśli chodzi o premium to obraz w HP Reverb G2 jest bezkonkurencyjny Cytuj
UberAdi 2 307 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 To jest chyba największy problem VR obecnie. Koszt gogli i setupu do grania jest nie do przeskoczenia dla wielu graczy niestety. Ja też długo zwlekałem i nie byłem pewny czy kupić bo to wkońcu tylko zabawka i bałem się trochę że wydam tyle pieniędzy a hype na VR mi minie po tygodniu ale na szczęście się myliłem. Carmack kiedyś przewidywał w jakimś wywiadzie, że do 2025 dostaniemy gogle w cenie przystępnej dla przeciętnego kowalksiego. Niestety jeszcze 2021 się nawet nie zaczął i Gaben za Indexa drze pieniądze ostro Cytuj
Ukukuki 7 104 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Sam Quest 2 jest świetny jeśli chodzi o cenę bo to tak naprawdę niezależna platforma z prockiem, GPU, RAM i pamięcią. Nie potrzebujesz niczego więcej, konsola i PC zbędny. Jednak chętnie w tej cenie przygarnąłbym okulary bez tego wszystkiego ale z lepszym ekranem i możliwością płynnego ustawiania soczewek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi