oFi 2 468 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Akurat piąteczka w coopie to byl miod. Chętnie bym ograł jakąś nowa część w coopiku fabularnym Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 A nawet pokuszę się o stwierdzenie ze remake 2 powinien być właśnie ta 4 częścią w 2005 roku. Albo ze czwórka powinna być taka jak te re2r. Ale poszli w ładowanie magazynków ... Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Tak czy siak RE2 2019 pokazało, jak należy odświeżyć klasyczne odsłony i mam nadzieję, że RE3 będzie bardzo podobnie potraktowane. Zniszczalne środowisko? Elementy MMO? Aktywności graczy rodem z Dark Souls/Death Stranding? A może różnokolorowy loot rodem z Diablo III? Widzę, że niektórzy ładnie się odklejają w tym temacie - ma być jakaś innowacja i ch#j! Inaczej gry nie mozna chwalić, bo powoduje zastój w branży. To ja poproszę o więcej tak zayebiście grywalnych zastojów 3 Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 3 godziny temu, zdrowywariat napisał: Przy numerku 4, czy 7 można eksperymentować, a nawet trzeba. Druga i trzecia część powinna być bigger, better and more badass. Nie cierpię tasiemców, ale trylogia na podobnych założeniach jest całkiem ok. Już w Veronice pobawili się inną kamerą, a w czwórce całkowicie zmienili założenia, niestety piątka i szóstka nie udźwignęła ciężaru zajefajności czwórki. Tym bardziej, że czwórka to tak naprawdę pełnoprawna część "6" biorąc pod uwagę CV i Zero. Chyba mało kto pamięta jakie były narzekania po premierach tych dwóch ostatnich (zwłaszcza RE0), że to już mega odcinanie kuponów i tworzenie do porzygu tego samego. Czwórka w takiej formie to była w zasadzie konieczność. A, że tak mocno podzieliła fanbase? Cóż, to też było nieuniknione. Cytat Z siódemką znowu zaryzykowali. Tak że dejcie (co niektórzy) Capcomowi spokój. Właśnie. Niewiele jest serii, które mają TYLE lat na karku i cały czas trzymają cholernie wysoki poziom (pomijając drobne wpadki i eksperymenty po drodze). Już tylko za to Capcomowi należy się jakiś jebitny medal. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 (edytowane) Zero wczoraj wziąłem, zero i czwórkę ogrywałem na Gacku, a później na Wii, i teraz na Switchu. Pewnie włączę i mnie zassa (jedynka i czwórka już ograna). Nie pamiętam narzekań, ale w mojej opinii zero też jest dosyć oryginalne i różni się od trylogii, jeszcze bardziej, niż Veronica. Wiem, że to są szczegóły, bo w Veronice zmienili tylko kamerę na ruchomą, a w zero dali możliwość grania dwoma postaciami naraz, ale diabeł tkwi w szczegółach i czasem to wystarczy. Oj gdyby z innymi seriami działo się to co z RE, jak na przykład Silent Hill, to byłoby pięknie. Nie dość, że eksperemyntują to jeszcze remaki piękne dostarczają, bo która seria dostała 3 remaki? Do tego kozackie, bo strzelam, że trójka też będzie mega. I nową część też bym widział w tym stylu. Edytowane 20 stycznia 2020 przez zdrowywariat Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 9 godzin temu, Lukas_AT napisał: Resident Evil 4 ogrywane w 2005 roku - jedno z najlepszych „doswiadczen” growych w zyciu. Resident Evil 4 ogrywane w 2020 roku też bedzie jednym z najlepszych "doświadczeń" growych w życiu 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Ja sobie teraz w wolnych chwilach dobijam 100% w Remake 1 oraz pogrywam w oryginalnego RE3 w wersji na Ps1 i jak dla mnie te gry wciąż mają niesamowity gameplay, a różni je w zasadzie jedynie oprawa. W Remake 1 nawet nie korzystam z "unowocześnionego" sterowania - sterowanie czołgiem po prostu jest częścią tego oldskulowego doznania. Wspaniałe gry się po prostu nie starzeją. 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Ja z kolei do końća miałem nadzieje że RE2R będzie miało kamery jak w RE1 Remake i starych częściach. Nie zawiodłem się ale jakbym miał wybór to bym wolał statyczne. Na PC są jakieś mody zmieniające te kamery na statyczne? Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Są, ale gra nie jest projektowana pod taki sposób ukazania rozgrywki i wypada to trochę biednie. 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 22 stycznia 2020 Opublikowano 22 stycznia 2020 Moje pieniążki już gotowe na grę! 1 Cytuj
Katoze 0 Opublikowano 23 stycznia 2020 Opublikowano 23 stycznia 2020 Rzucili kolekcjonerkę do Muve, cena 1179zł. Z tego co pamiętam kolekcjonerka RE2 miała więcej gadżetów za podobną cenę. Mnie najbardziej brakuje steelbooka, ten z dwójki jest zaje.bisty. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 stycznia 2020 Opublikowano 23 stycznia 2020 7 minut temu, Katoze napisał: 1179zł. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 23 stycznia 2020 Opublikowano 23 stycznia 2020 Zayebista figurka, ale cena to przegięcie - max 500zł zrozumiem, ale ponad tysiak to już dla czubków pokroju @Ryo-San Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 23 stycznia 2020 Opublikowano 23 stycznia 2020 Nie grałem nigdy w trójkę, chociaż miałem kiedyś pełną wersję na kompa z CDAction. Gra jest dłuższa niż RE2? Czas gry w RE2 był dla mnie w sam raz, ale gdyby był krótszy to byłbym zawiedziony. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 23 stycznia 2020 Opublikowano 23 stycznia 2020 W grymelu kolekcjonerka zeszla w jakies 3 minuty od wystawienia Gdzie jest steelbook edyszyn ja sie pytam? Figurki z kolekcjonerki za pol roku beda chodzic u chinczyka za kilka stowek w podobnej jakosci, tak bylo jak z RE2. Ale mimo wszystko to sa jakies jaja z ta kolekcjonerka. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 23 stycznia 2020 Opublikowano 23 stycznia 2020 (edytowane) Godzinę temu, Harbuz napisał: Nie grałem nigdy w trójkę, chociaż miałem kiedyś pełną wersję na kompa z CDAction. Gra jest dłuższa niż RE2? Czas gry w RE2 był dla mnie w sam raz, ale gdyby był krótszy to byłbym zawiedziony. Dluzsza niz pojedynczy scenariusz z re2. jesli liczyc leon a + claire b to krotsza ps choc rekord swiata w re3 tez o 8 minut mniej niz jeden scenariusz z re2 Edytowane 23 stycznia 2020 przez Gattz 1 Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 24 stycznia 2020 Opublikowano 24 stycznia 2020 (edytowane) W dniu 22.01.2020 o 16:59, Frantik napisał: W sumie nie ma co się dziwić, ze nie ma steelbooka. Nic nie przebije tego z RE2. Nawet sam Nemesis a szkoda, bo może by sie kupiło Edytowane 24 stycznia 2020 przez MEVEK Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 25 stycznia 2020 Opublikowano 25 stycznia 2020 Będzie problem. W trailerze około 60 sekundy Jill turla się pod bramą w metrze a w tle widać wyraźnie jak Nemesis idzie sobie spacerkiem. Nie wygląda to na skrypt tylko zapowiada powtórkę z Remake 2 czyli Nemesis chyba będzie takim samym wrzodem na dupie jak pan X co jest dla mnie nieporozumieniem. W grze nastawionej na eksplorację gdzie nie można się chować np. w szafie żeby przeczekać taka forma ciągłej ucieczki to nieporozumienie, pójście na łatwiznę. Bardzo tanie rozwiązanie . Nawet pierwszy Evil Within pozwalał wejść do szafki. Oby Capcom nie poszedł tą drogą. 3 Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 26 stycznia 2020 Opublikowano 26 stycznia 2020 ten spacerek to przecie cutscenka a nie gameplay gameplay masz dalej gdzie nemesis np podciaga sie macka z pietra nizej by nas dogonic Cytuj
Kronekongen 0 Opublikowano 26 stycznia 2020 Opublikowano 26 stycznia 2020 Kozacki miotacz ognia! Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 26 stycznia 2020 Opublikowano 26 stycznia 2020 14 godzin temu, Pure Bladestone napisał: Będzie problem. W trailerze około 60 sekundy Jill turla się pod bramą w metrze a w tle widać wyraźnie jak Nemesis idzie sobie spacerkiem. Nie wygląda to na skrypt tylko zapowiada powtórkę z Remake 2 czyli Nemesis chyba będzie takim samym wrzodem na dupie jak pan X co jest dla mnie nieporozumieniem. W grze nastawionej na eksplorację gdzie nie można się chować np. w szafie żeby przeczekać taka forma ciągłej ucieczki to nieporozumienie, pójście na łatwiznę. Bardzo tanie rozwiązanie . Nawet pierwszy Evil Within pozwalał wejść do szafki. Oby Capcom nie poszedł tą drogą. Stwierdzasz jaka gra będzie po paru sekundach trailera? Grałeś ty w ogóle w oryginał? Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 26 stycznia 2020 Opublikowano 26 stycznia 2020 No ja się nie zgadzam ogólnie z jego postem, bo wyciągnąć taki wniosek, że Nemek nie będzie biegał po dosłownie kilkusekundowej cutscence jest kompletnie z dupy, ALE jest to bardzo zastanawiające jak go w grze zaimplementują. Czy będzie to biegający Mr. X na sterydach czy może taki Birkin, gdzie dana lokacja będzie piaskownicą do pokonania go. Wiadomo, pierwsza opcja zdecydowanie bardziej pożądana i taką sam bym chciał widzieć, ale ciężko sobie mi wyobrazić przy tym gameplayu biegnącego gościa, który jest w stanie przejść pewien obszar 2/3x szybciej od Mr. X. W oryginale z tym problemu nie było, ale dzisiaj w takiej formie wydaje się to dość przesadzone, także nie zdziwię się jak Nemesisa po prostu znerfią Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi