Nemesis 1 268 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 6 godzin temu, Berion napisał: Jill w ruchu nawet nie tak brzydka, jak na materiałach promocyjnych z e-sklepu, a nawet to najładniejsza Jill w historii serii. Tylko, że nadal jest taka sobie z tym gigantycznym odsłoniętym czołem... Gdzie jest celownik? Czy oni mają zamiar z tego całkowicie zrezygnować? WTF? Postać niewspółmiernie ślamazarna do Nemesisa. Coś czuję, że położy to ten remake/reimagine/rewujwieco. @walek Szybsza, a nie bardziej szybka... Brak celownika wynika z tego, że po prostu został wyłączony w opcjach na potrzeby pokazowe. W RE2 Remake tak samo można wyłączyć sobie celownik i hud. Ten fragment jest bankowo na łatwym poziomie trudności ustawiony. Zombie w RE2 nie padały po trzech strzałach z handguna. Wszystko na potrzeby pokazu dla prasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 (edytowane) Te bydlę jest przerażające. A ja sie kiedyś bałem Hunter'a w Dead Space To będzie zupełnie nowe doświadczenie - mówie Wam. Edytowane 26 lutego 2020 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 462 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 9 godzin temu, Il Brutto napisał: Ale ten dystansowy atak Nemesisa bedzie robic robote, nie da sie od niego tak po prostu uciec na prostej drodze jak od Mr. X bo nie dosc ze podbiegnie to jeszcze cyk i przewroci linka. Bedzie bol dupy. Nie mogę się doczekać narzekania na to Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 989 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 (edytowane) Piszecie niby jakie to Nemesis ma te ruchy i wszystkie rzeczy, to i tak będziecie mieli to w wyschniętej (pipi)e, bo będziecie grać w to dobrze i się jarać. Edytowane 26 lutego 2020 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 427 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 Przede wszystkim to nie linką tylko macką. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 Nemesis - " get over here ", niczym skorpion xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 Juz wiadomo czy Nemesis będzie pojawiał się w wybranych sekcjach tak jak w RE3 czy będzie za nami biegał przez całą grę jak Tyrant? Włączyłem filmik i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to nawiązanie do Obcego, choodzi o plakaty po prawej stronie. Obydwa przypominają kolorystyką okladki z filmów, a ten niebieski to w ogole Aliens pełną gębą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 427 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 To może być callback do jakiegoś plakatu z oryginału, tak jak to zrobili z koncertem i (chyba) małym teasem Dino Crisis? Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 Jest możliwe. Trzeba by oryginał znowu ograć to może by się znalazło o co chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 (edytowane) @Nyu RE7 na pewno, w RE2 patrząc tak z perspektywy czasu to jakoś bardzo to nie przeszkadzało bo i nie było nic co cię ścigało. Kapelusznika można obiegać, a po filmiku widać że z Nemesisem tak nie będzie (no chyba, że te przeskoki są skryptowane, a "mackowanie" będzie na wyczuwalnym schemacie). @Nemesis Oby. @MEVEK "Te bydlę jest przerażające. A ja sie kiedyś bałem Hunter'a w Dead Space" Przerażają Cię piksele? Edytowane 26 lutego 2020 przez Berion 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 (edytowane) Godzinę temu, Berion napisał: @Nyu @Nemesis @MEVEK "Te bydlę jest przerażające. A ja sie kiedyś bałem Hunter'a w Dead Space" Przerażają Cię piksele? I kto to mowi. Jeszcze niedawno potrzebowales pampersow na widok Mr X, a teraz strugasz kozaka. Prosze Cie Edytowane 26 lutego 2020 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 Teraz, MEVEK napisał: I kto to mowi. Jeszcze niedawno potrzebowales pampersow na widok Mr X, a teraz strugasz kozaka. Prosze Cie Coś Ci się pomyliło... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 427 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 Berion, skoro wiesz, że jesteś niekompatybilny protokolarnie z tą gierką to w imieniu forumowiczów apeluje, żebyś zagłosował portfelem, oszczędził sobie pieniędzy i rozczarowań, a nam twoich wynurzeń. Przemyśl to. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 Już żałuję wejścia do tego tematu po przeczytaniu posta Balerona. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 A ja nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 26 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Bzduras napisał: Berion, skoro wiesz, że jesteś niekompatybilny protokolarnie z tą gierką to w imieniu forumowiczów apeluje, żebyś zagłosował portfelem, oszczędził sobie pieniędzy i rozczarowań, a nam twoich wynurzeń. Przemyśl to. Wiem? Nie wiem. Natomiast po tym materiale można mieć obawy o rzeczy, które wymieniłem. Poza tym RE2, mimo wielu wad i bycia ogromnym dla mnie rozczarowaniem (oczekiwałem remake'u, a nie kastrata, ale na logikę to przecież niepotrzebnie skoro z RE1 zrobili to samo, tyle że z jedynką akurat wyszło dobrze), to zrobiłem platynę. Być może w RE3 z - uwaga - wadami, będzie tak samo. Co do oszczędzania wam moich wynurzeń, mieliście szansę zagłosować w ankiecie. Teraz wy, czyli krzycząca mniejszość, musicie żyć z moją opinią (albo i nie, można włączyć w opcjach forum ukrywanie komentarzy wybranej ofiary). Jak masz z tym problem to wpisz tam Baleron czy jak to tam ktoś chciał być zabawny. Edytowane 26 lutego 2020 przez Berion 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 Baleron Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 (edytowane) I znow sie zaczyna placz nad przekluwaniem baniek mydlanych i wytykaniem watpliwej jakosci rozwiazan w grze komputerowej. Bol dupy ludzi po 30stce w tej materii to juz cringe Edytowane 27 lutego 2020 przez Najtmer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 Baron nie znasz się, zarówno jedynka jak i dwójka to świetne remaki i podobnie będzie z trójką. Nie czuję żadnej obawy, że to się może nie udać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 (edytowane) Dobrze ze ty sie znasz. Gra ocalona. Edytowane 27 lutego 2020 przez Najtmer Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 (edytowane) Nie chodzi o to, czy się znam. Tylko o to, że Baron narzekał jakby dwójkę całkowicie popsuli. A teraz zaczyna z trójką. Jedyny powód jaki widzę, przez który gra się może nie podobać, to zrobienie remake z tej perspektywy, a nie po staremu. Edytowane 27 lutego 2020 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 (edytowane) O to właśnie mam największy żal, że to nie remake, powiedzmy że 1:1, tylko taki "reimagine". Ciekawe czy tym razem też przegną pałkę w speed runach, żeby przepchnąć fanty do DLC. A skoro już przy tym jesteśmy, czy w trójce także usuną muzykę i wystawią w e-sklepie... Póki co jedynie mam obawy o prędkość poruszania się względem możliwości nowego Nemesisa z kinolem i dziwna z twarzy Jil, plus brak celownika no ale może faktycznie go wyłączono. Czyli na razie nie tak dramatycznie. ;p Byłoby miło gdyby zombie nie były tytanowe, ale zapewne zrobią z nich taką samą gąbkę do strzelania w golenie jak w "nowymRE2". Edytowane 27 lutego 2020 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 Nie jest dramatycznie, ale nie jest to tez nic nadzwyczajnego. Szykuje sie mocne 8.5/10, ale czy cos wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 (edytowane) Ciężko zrobić remake starej gry na 10, nawet gdy kiedyś była oceniana na 10. Tym bardziej, gdy była oceniana na 10. Bo są inne czasy, bo sentyment, bo muszą się trzymać pewnych założeń. Niech będzie na 8.5, jeśli dwójka na tyle była to dla mnie gra gitara, bo jako fan RE to dla mnie oczko wyżej . Edytowane 27 lutego 2020 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
Fahkumram 3 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 (edytowane) 25 minut temu, Najtmer napisał: Nie jest dramatycznie, ale nie jest to tez nic nadzwyczajnego. Szykuje sie mocne 8.5/10, ale czy cos wiecej? Czyli tak jak RE 2. Na więcej ten remake nie zasługiwał. Nawet bym powiedział był trochę wykastrowany względem oryginału. Ja o dziwo bawiłem się lepiej w podobnej tematyce przy Days Gone. Edytowane 27 lutego 2020 przez Fahkumram Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi