Skocz do zawartości

Resident Evil 3 Remake

Featured Replies

Opublikowano

Ograłem dzisiaj demko jeszcze raz i bardziej mi sie podoba niż za pierwszym razem. Jill rzeczywiście wygląda bardzo fajnie, znalazłem w opcjach, że kamerę mozna sobie oddalić i od razu lepiej się gra, wyłączyłem HDR i mleko mniejsze. Brakuje mi większej interakcji, bo ta aktualnie jest na poziomie psx/ps2. Czy to przypadłość dema, że nie mogę rozwalić nawet paczki chipsów w kiosku? W aptece pełno pudełek i butelek, ale nic nie można z nimi zrobić, nic nawet się nie przewróci. Tak ma być? Przez to mam wrażenie, że biegamy po renderach, ale w 3D. W dwójce było podobnie, ale tak to nie raziło.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 161,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Skończyłem   Hard, 20+ zgonów, około 10 godzin gry w sumie. Krótko, a na normalu bez powtórzeń i oszczędzania ammo pewnie pykłoby w 6 h. Jak najbardziej rozumiem żale, że gra trwa tylko tyle czasu i n

• Uwaga, będą SPOILERY i nudna i trochę marudna ściana tekstu. Muszę gdzieś przelać emocje i wrażenia po skończeniu, podobnie jak rok temu po RE2. Ocena gry z perspektywy "psychofana" jak to kto

• Czołobitna Jill i Nemesis z żydowskim kinolem. Teraz to już chyba widziałem wszystko.   Ciekawe co tym razem usuną z remake'o-reboot-o-remade'u i czy ponownie nie przegną z tymi idiotycznym

Opublikowano

jakby kogos to cos to sprawdzilem skrypt nemessisa. chlop pojawia sie po zebraniu weza i wyjsciu z budynku. gania nas po wszystkich lokacjach az nie uzyjemy weza na hydrancie. dodatkowo podczas "nemessis action time" zombie ktory lezal wczesniej dead teraz dobija sie pod drzwi.duzy  jest niezabijalny i niepozbywalny i mozna go jedynie ogluszyc na jakies 10s waląc z czegos ciezkiego

u was tez kolory byly jakies takie wyprane i obraz byl troche zamglony (deufaultowe ustawienia) ?    

Edytowane przez Kazub

Opublikowano
jakby kogos to cos to sprawdzilem skrypt nemessisa. chlop pojawia sie po zebraniu weza i wyjsciu z budynku. gania nas po wszystkich lokacjach az nie uzyjemy weza na hydrancie. dodatkowo podczas "nemessis action time" zombie ktory lezal wczesniej dead teraz dobija sie pod drzwi.duzy  jest niezabijalny i niepozbywalny i mozna go jedynie ogluszyc na jakies 10s waląc z czegos ciezkiego

u was tez kolory byly jakies takie wyprane i obraz byl troche zamglony (deufaultowe ustawienia) ?    
Dzięki za cynk co do skryptu [emoji4]. Ogram sobie kolejny raz na spokojnie [emoji4]

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 minut temu, Kazub napisał:

Kolory są soczyste cały czas, chyba, że masz czerwony pasek życia to wtedy wszystko się staje wyblakłe. Może to od tego? Albo od włączonego HDR?

Opublikowano
W dniu 20.03.2020 o 21:30, XM. napisał:

Dekapitacji kończyn nie będzie w r3make'u?

W dniu 20.03.2020 o 21:40, smoo napisał:

Jest dekapitacja ale mocno obcięta - po wpakowaniu kilku kul w nogę czy rękę następuje "krytyk" i kończyna... znika. Nie ma walających się po podłodze członków

Ale zdajecie sobie sprawę, że "dekapitacja" to pozbawienie głowy? :reggie:

Opublikowano

Pomęczyłem sobie nemesisa i na tym etapie walka z nim jest łatwa. Wystarczy rzucić mu granat pod nogi i od razu klęka podnosząc rękę do góry czyli rani go maksymalnie co daje dużo  czasu na ucieczkę. Naboi to mi szkoda na niego marnować. Granat naprawdę jest przekokszony, rzuciłem nim w grupkę zombie i działa prawie jak czerwona beczka. Trzeba będzie mieć zawsze granat przy sobie. 

Ciekawe czym będzie się otwierać te żółte kłódki? będzie jeden uniwersalny klucz? Tych kłudek jest z 4-5 w tym małym etapie, w tym jedna w sklepie zabawkowym. Backtracking gwarantowany, gdzieś tam pewnie jest bezcenny powiększony plecak. Dzięki tym ukrytym, zamkniętym przedmiotom gra nie może być krótka. Jaram się.

Opublikowano
8 minut temu, Pure Bladestone napisał:

te żółte kłódki?

8 minut temu, Pure Bladestone napisał:

Tych kłudek

Najbardziej palące pytanie to: jakim cudem to się stanęło?

Opublikowano
11 minut temu, Pure Bladestone napisał:

Ciekawe czym będzie się otwierać te żółte kłódki? będzie jeden uniwersalny klucz?

fusy w kawie ktorej nie pije mowia mi ze najprawdopodobniej bedzie to:

jill master of unlocking znajdzie swoj firmowy wytrych

Opublikowano

Pewnie przez stres w walkach z nemesisem :obama:

14 minut temu, Gattz napisał:

fusy w kawie ktorej nie pije mowia mi ze najprawdopodobniej bedzie to:

Pokaż ukrytą zawartość

jill master of unlocking znajdzie swoj firmowy wytrych

Pewnie tak, najrealniejsza opcja

Opublikowano

Nie zawsze granat jest potrzebnym. Czasem wystarczy strzelic w uszkodzone skrzynki elektryczne w poblizu. Jezeli prad dosiegnie i porazi N to ten dostaje  dluzszego stuna. 

No i bardzo latwo sie go dashuje. Zrobilem na nim te 25 unikow zeby policjant wypadl z wozu, gdzie jest lalka do ubicia. Nie bylo jakos specjalnie ciezko. 

Nie wiem tylko, jak wywabic zombiaka z apteki. Ten co lezy na stole w srodku ? Zmiksowalem prochy, co jeszcze moge zrobic?

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Pewnie mnie zjecie ale co to jest ragdoll?

Opublikowano

Dzięki, jak wpisywałem w wuja Googla to tylko jakieś koty wyskakiwały.

Opublikowano

Hah zgadza się. Okazuje się, że to taka kocia rasa [emoji16]

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ten niebieski efekt gdy uda się zrobić unik wygląda podobnie lub nawet tak samo jak w RE6 gdy udało się wykonać QTE. Bardzo mi się to nie podoba.

Opublikowano

Mi w sumie też takim arcade podjeżdża, obstawiam że będzie można wyłączyć to w opcjach.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zaje.bisty. I tak powinien wygladac. 

Opublikowano

Nie mam w zwyczaju czytac o grach na ktore czekam ale widze ze tu sie neizle odjaniapawlilo.

Nie ma gore? Przeciez trofeum kadłubek re2 to jedne z bardziej chorych akcji od dlugiego czasu w grach.

Nie ma ink ribbonów? Wiezy? Mam nadzieje ze to zart. 

Ok czyli mamy nowego residenta z nemesisem ale prosze was. Nie nazywajcie sie re3 remakiem.

Ale zeby nie bylo , demko mi sie bardzo podobalo rozwalanie lbow zombie dalej jest supcio :)

Opublikowano

Dokładnie się nie wczytywałem w spoilery, ale z tego co mi mignęło to Clock Tower jako tako jest tyłe że mocno zmienione i trafiamy tam tylko na moment. Za to szpital jest mocno rozbudowany i podobno jest to totalny :banderas:

Ja tam kupuje day one, mam nadzieję że nie będę sobie pluł po tym w brodę. Ale to RE3, taki rimejk powstanie tylko raz.

Plz Capcom nie rób wiochy i wpat(pipi) gore w day1 patchu.:hi:

Opublikowano

Tak sobie przegladalem strony czy nie ma przypadkiem zadnego info o remaku CV i jednak jak Capcom go nie zrobi to okaza sie debilami patrzac ze ta czesc ma do zaoferowania najwiecej jak chodzi o zrobienie remaku

Opublikowano

Pobawiłem się dłużej tym demkiem. Polecam wrócić w trakcie gry do punktu startowego - można usłyszeć zabawny dialog o Carlosie. Strasznie mnie wkurza automatyczna latarka, są tu na prawdę ciemne miejsca gdzie przydałoby się światło.

Opublikowano

Kolejny obszar łamie embargo - gra będzie dostępna od jutra w Południowej Afryce :/

Oby to samo się nie powtórzyło z resztą premier jak np z FF7 czy Tlou2. To by była katastrofa spoilerowa.

Opublikowano

a nie da sie po prostu nie siedziec na stronach na ktorych one sie moga pojawic? 

przez moment?

Opublikowano

tia moment. z 9 dni unikania calego internetu bo jesli czegos mnie force awakens nauczylo to ze spoilery pojawia ci sie wszedzie, nawet na forach o szydelkowaniu czy pielegnacji ogrodka.