Popi 92 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 Wróciłem sobie do Re Resistance no i niestety gra staje się niegrywalna. Ocaleni znają już drogi na pamięć i zamiast grać normalnie to lecą na pałę tak że Ty jako mastermind nie jesteś w stanie za wiele zrobić a oni już przechodzą do następnego pomieszczenia. Kilka losowych skryptów których da się wyuczyć na pamięć i cała gra traci sens. Poza tym balans profesji leży - Daniel z Tyrantem jest przekokszony za to Alex z tą swoją roślinką za wiele nie zdziała. Podsumowując:w grę grało się fajnie jakoś do dwóch tygodni po premierze dopóki ocaleni nie znali tras, teraz speedruning wypacza tą rozgrywkę. 1 Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 (edytowane) Jeszcze ani razu nie zagralem mimo ze platynka z RE3 weszla i chyba tak zostanie. I pomyslec, ze to miala byc osobna gra... Ciekawe kiedy Capcom w koncu da sobie spokoj z online. Edytowane 5 maja 2020 przez Lukas_AT Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 12 maja 2020 Opublikowano 12 maja 2020 (edytowane) Dziś zacząłem, dzis przeszedłem. Łączny czas poniżej 7h, to jest niestety jakiś żart i brakuje tutaj minimum 1/3 gry wiecej. Jak już na dobre wciagnalem się w grę to się skończyła. Brak dekapitacji to porażka po całej linki- zero frajdy z zabijania zombie miałem. Do tego totalny brak wykorzystania potencjału miasta, a miało być tak rozlegle. szkoda takiego potraktowania tego remaku bo dla mnie trojeczka po dziś dzień jest tuz za RE4 jeśli chodzi o serie. Nie wykorzystany potencjał ot co a jeśli Capcom będzie doilo tak marke to i remake czwórki będzie pewnie kupą. Koniec końców- gra mi się gameplayowo bardzo podobała, grafika super, miasto piekne, szpital i muzyka w nim na mega plus no i na pewno będę dobrze wspominał te grę ogolnie, choc nie smak trochę pozostał bo liczyło się na o wiele więcej. Dobrze że RE2make jeszcze przede mną bo tamta część pewnie spodoba się o wiele bardziej. Edytowane 12 maja 2020 przez XM. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Też właśnie przeszedłem i mam podobne zdanie.7,5h z lizaniem scian na HARDCORE.(w 2 chyba 12 za 1 razem o ile dobrze pamietam)Otworzyłem wszystkie zamki znalazłem niemal wszystkie notatki.Gra mi się podobała ale uczucie niedosytu jak rzadko kiedy.Kilka małych lokacji w tym kawalek odgrzanego komisariatu, MAŁO.Walki z bossami? Kilka nie specjalnie wymyślne.Nemezis? Oskryptowany, z warpami z doopy.Re3 to mój ulubiony re, od niego zaczynałem.Można oczywiście przechodzić kolejne razy ale dla mnie najważniejsze jest te pierwsze podejście.Z bólem serca naciągane 8/10.Resistance? Nie mam nawet zamiaru odpalać. Edit Znalazłem screena RE 2 HARDCORE LEON 12h 56 min .... Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Daymare 1998, które właśnie ogrywam pokazuje jak można fajnie rozwinąć miasto i szpital. Obszar miejski z który dostajemy w RE3 to jakiś żart. Cytuj
flahu 35 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 6 godzin temu, Nemesis napisał: Daymare 1998, które właśnie ogrywam pokazuje jak można fajnie rozwinąć miasto i szpital. Obszar miejski z który dostajemy w RE3 to jakiś żart. No własnie , a spora czesc osob po ograniu demka nie mogla wyjsc z zachwytu twierdzac ze miasto jest bardzo rozbudowane i daje nam duze pole do manewru a sie finalnie okazalo ze ten kawalek miasta z dema to 1/3 gry xD 1 1 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Niestety pokpiono sprawę z miastem w RE3. Sporo lokacji pominięto. Szkoda, że Capcom tutaj się nie przyłożył tylko wydał grę jak najszybciej się dało. Wystarczyło nieco rozszerzyć Raccoon i byłoby spoko. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Ja wczoraj skończyłem i jestem ogólnie zadowolony. Jakimś cudem wyszło 15h. Coś się chyba konsoli pomyliło, bo może i ginąłem sporo na hardcore, ale wczytywałem za każdym razem save. No i nie aż tyle. Pewnie na "uśpieniu" XOX coś się powaliło. Na plus to, że kilka jump scare'ów miałem. Klimatyczne miejscówki też. Modele postaci i potworów. Tyle, że szkoda, że tak mało lokacji i są małe. Trochę za dużo Carlosa. Pozmieniana fabuła. Ale - grało mi się dość dobrze. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 20 maja 2020 Opublikowano 20 maja 2020 Pany jak to jest z tym autozapisem na inferno? Pisze ze jest zablokowany niby ale normalnie moge sobie wczytac autozapis z tego poziomu wtf Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 20 maja 2020 Opublikowano 20 maja 2020 Jest zablokowany. Robi sie tylko jeden autosave na poczatku gry Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 20 maja 2020 Opublikowano 20 maja 2020 Aaa szkoda ,myslalem ze jakis bug i mi sie upiecze 1 Cytuj
MEVEK 3 515 Opublikowano 20 maja 2020 Opublikowano 20 maja 2020 Inferno bez save'a to tylko taki jeden tu robi. Sama ostatnia walka to dla mnie kosmos, a gdzie reszta. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 20 maja 2020 Opublikowano 20 maja 2020 W sumie na koszmarnym tylko na ostatniej walce sie zacialem na dluzej niz pare minut. Z tymi monetkami ze sklepu zwiekszajacymi obrone,atak i tworzenie przedmiotow koszmarny byl jak easy procz ostatniej walki. Tutaj pewnie bedzie podobnie. Narazie najtrudniejsze bylo obejsc pierwszego zombie i dojsc do skrzyni Chyba z 5 razy ginalem Dla mnie gierka 7/10 max. Po re2 ktore chlonalem chyba zbyt duzo sie spodziewalem. Gram bo spoko gameplay. Ale zawartosc? Raczej zart. W re2 chociaz byly rozne scenariusze. A tutaj na hardcore z lizaniem scian 7h. Za drugim razem 2h. Ta gierka powinna 159zl na premiere kosztowac. Beka. Tak jak czekalem na re3 tak teraz wyje,bane na dalsze remake capcomu. 2 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 20 maja 2020 Opublikowano 20 maja 2020 Po mesjaszu ff7 taki re3 to juz nie robi.Pochodził postrzelał 7h, ending 5min klasyczny jak zawsze i koniec imprezy.No szału nie ma.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 20 maja 2020 Opublikowano 20 maja 2020 To jednak wolę 7h i niedosyt niż 50h przedluzonego prologu. 1 Cytuj
MEVEK 3 515 Opublikowano 21 maja 2020 Opublikowano 21 maja 2020 Ja jeszcze poczekam na odświeżenie REC:V. Na 4 sie nie napalam za bardzo. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 21 maja 2020 Opublikowano 21 maja 2020 Ja mam gdzies. Kupienie re3 to to samo co kupienie call of duty na premiere tylko dla kampanii. Typowy capcom. Teraz bedzie kilka remakow dymajacych graczy po sukcesie re2 a potem na ps5 zapowiedza remake dino crisis i znow mnie kupia skuhwysyny Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 maja 2020 Opublikowano 21 maja 2020 Gierka jest jednak dobra. A dlaczego? Bo chce się ją ogrywać po kilka razy. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 21 maja 2020 Opublikowano 21 maja 2020 No jak jej kolejne przejscia zajmuja mniej niz 2 godziny to nic w tym dziwnego xD No i nie wiem czy osobom ktore nie wbijaja platyny tak bardzo chce sie ja przechodzic kilka razy Procz pierwszego przejscia troche jak jakis speedruner sie czuje bo znam wszystko na pamiec. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 22 maja 2020 Opublikowano 22 maja 2020 Meczy psyche ten limit 5 zapisow na inferno. No i jednak ostatni boss ma jeszcze glupsze ataki. Padl. Wynik czasowy 2:06 Magnumek to piekna sprawa na niego. Szkoda ze tylko 8 nabojow mialem Fajnie. No ale przejde jeszcze raz gra fajna to chce sie wiele razy przechodzic. Nie wiem w sumie gdzie ja te minuty stracilem, nawet wytrych i przecinak ze sklepiku wykupilem zeby bylo szybciej.No ale dobra teraz przynajmniej wiem co mnie czeka po drodze to lepiej zapisy rozegram Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 24 maja 2020 Opublikowano 24 maja 2020 W dniu 20.05.2020 o 17:45, Schranz1985 napisał: Po mesjaszu ff7 taki re3 to juz nie robi. Pochodził postrzelał 7h, ending 5min klasyczny jak zawsze i koniec imprezy. No szału nie ma. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Mesjasz z (pipi)questami rozwleczony bardziej niż prezerwatywa na półmetrowym murzyńskim pento? No nie sondze ziomeczQu. Tak jak już XM. napisał - lepsza krótka, ale intensywna przygoda niż zabawa przeciągana na siłę. Ja też nie jestem aż tak oczarowany nowym RE3 jak byłem rimejkiem dwójki i sądzę, że ta gra powinna co najmniej pół roku jeszcze być w developingu, ale to i tak kawał cholernie dobrego softu. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 25 maja 2020 Opublikowano 25 maja 2020 (edytowane) Ja jednak bym byl ostrozny z porownywaniem gry na 50h z gra ktora sie przechodzi 5 razy w 20h. Wczoraj wykupilem w sklepie bazooke i gra pykla w 1h15min na inferno. W dodatku zenujaco bylo widoczne jak ta gra jest mala kiedy opiera sie w 99% na schemacie - zamkniete cos na parterze -idz na pierwsze pietro wez klucz -wroc na parter otworz skrzynke -wroc na pierwsze pietro zrob cos wyjetym ze skrzynki przedmiotem I tak cala gre. Ktos narzekal w finalu na brak zroznicowania lokacji. To co powiedziec o re3 skoro tutaj w innej lokacji niz jeden schemat budynku jestesmy 5 minut? Najbardziej schematyczna lokacja z finala jest 10 razy bardziej zroznicowana niz wszystkie w re3. Wcale bym sie nie zdziwil jakby ta gre robili w weekend w tydzien po re2 i tylko czekali rok zeby nie bylo ze kupony odcinaja.Taka jest jej zawartosc. Fakt strzelanie jest naprawde fajne i przyjemne ale tak naprawde jest tego caly chu.j. Tak ciezko bylo dodac jakis tryb hordy zeby sie pobawic? Dla mnie stawianie tego obok finala albo pisanie ze takie plucie w twarz jest lepsze to jakis zart i ból tylka. A chcialbym zaznaczyc ze re2 to dla mnie byla gra roku zaraz za death stranding. Re3 splatynowane wiec moge wystawic ocene. 5/10. Gdyby kosztowalo na premiere 159zl wtedy dalbym dwa oczka wiecej. Jedyny w sumie fajny moment w re3 to ten moment gdzie chronilismy jill w szpitalu. Tam z karabinem maszynowym plynal miod z ekranu. Wiecej fajnych momentow nie pamietam, a znam gre na pamiec Co w sumie jest zadnym wyczynem. Dla mnie zawód roku. Tym bardziej ze dla mnie nemesis to postac kultowa zaraz obok piramidoglowego Edytowane 25 maja 2020 przez kanabis 3 Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 25 maja 2020 Opublikowano 25 maja 2020 Godzinę temu, kanabis napisał: Wcale bym sie nie zdziwil jakby ta gre robili w weekend w tydzien po re2 i tylko czekali rok zeby nie bylo ze kupony odcinaja Gra miała wyjść w jednym pakiecie z RE 2 według pierwotnych planów. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 25 maja 2020 Opublikowano 25 maja 2020 Powaznie? No to by sie zgadzalo bo wyglada jak dlc. Z tym ze chyba jednak re4 to niegrozi bo jednak juz na ps2 sam w sobie byl gra chyba na kilkanascie godzin. A w odroznieniu od oryginalow re2 i re3 w re4 procz gameplayu za wiele nie zmienia. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 maja 2020 Opublikowano 25 maja 2020 Oryginał też niejako był uzupełnieniem RE2 ale miał swój klimacik. Miasta było o wiele więcej niż w RE3make. Jak już gdzieś wyżej pisałem, dużo słabsze technicznie Daymare 1998 zjada klimatem RE3 na samym początku. Tam nawet etap w szpitalu to jakieś 3h gryz swobodnej eskploracji w wypełnionym trupami szpitalu, no jest moc, zagrajcie a sami się przekonacie. To samo się tyczy miasta, niby po sznurku ale z wieloma bocznymi uliczkami i budynkami, do których można wejść. RE3 to większe dlc. Dobre i tylko dobre. A powinno być dużo lepiej przy takim budżecie i technologii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi