Bartolinsky 1 828 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego (edytowane) 33 minuty temu, Zwyrodnialec napisał(a): Dla mnie Nemesis nie był problemem, rzucam granat i zapominam. A dla mnie był problemem że nie był problemem. Nie wiem o czym tu polemizować, to jest marna kalka klasycznej już wizytówki serii, która zainspirowała mnóstwo przeciwników w dziesiątkach gier. Walki z nim też nie wiem gdzie są ciekawe i coś rekompensują skoro w dwóch z nich lata po ścianie jak spajder men, a w ostatniej standardowo dla serii strzela się do kulek mocy Edytowane 27 lutego przez Bartolinsky 1 Cytuj
Pupcio 19 445 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Nemezis do przeżycia ale te wycięte miejscówki to już dla mnie za dużo. Clocktower w og był goty. No nie pogniewam się jak jeszcze za mojego życia zobacze kolejny rimejk trójki tym razem dobrze zrobiony ale chłopy chyba nienawidzą Jill więc pewnie nie będzie Cytuj
Paolo de Vesir 9 680 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Miałem pisać o tym - u mnie strach przed Nemesisem spadł drastycznie po tym jak zaczął przemieniać się w coraz to bardziej karykaturalne (a nie groteskowo monstrualne) formy. Cytuj
Josh 5 601 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Największy strzał w pysk to był moment, kiedy palący się Nemek wpadł do wody i każdy z nas myślał, że zmutuje w wersję z mackami, ale nie okazało się, że zmutował w psa Cytuj
zdrowywariat 564 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca Jeszcze po grę nie sięgnąłem, choć oryginał dawno ograny. Trochę odstraszyły mnie cięcia, bo co to za remake w porównaniu do RE1R, którego rozbudowali? Cytuj
Josh 5 601 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca (edytowane) W promkach można tę gierkę wyrwać za 50zł, więc nie ma się co zastanawiać. To jest beznadziejny remake z totalnie skopanym Nemesisem, ale jednocześnie w dalszym ciągu świetna gra i nomen omen porządny Resident. Edytowane 5 marca przez Josh 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 786 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 2 godziny temu, zdrowywariat napisał(a): Jeszcze po grę nie sięgnąłem, choć oryginał dawno ograny. Trochę odstraszyły mnie cięcia, bo co to za remake w porównaniu do RE1R, którego rozbudowali? Bo to nie jest zwykły rimejk, tylko inna wersja, która czerpie pewne elementy, ale bardziej się różni niż 2 i 4. Są cięcia, ale są też nowości, których w 3 nie było. 1 Cytuj
zdrowywariat 564 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca Dzięki, będę w sklepie to wezmę, no szkoda, że Nemesis nie straszy tak jak czub w kapeluszu, przez którego ciężko się czułem, gdy się pojawiał, dwójkę ukończyłem 2 razy pod rząd, kozag gra! Cytuj
Zwyrodnialec 1 786 Opublikowano 6 marca Opublikowano 6 marca Mr X ma tę przewagę, że jak już zostanie aktywowany to jest jakaś losowość w tym gdzie się pojawi, ale ucieczka przed nim nawet na hardcore nie jest trudna. Przynajmniej jeśli w miarę oczyścisz teren, bo wtedy problemem mogą być zombiaki lub lickery. Dopóki biegniesz, nie jest w stanie nic zrobić. Nemesis jest bardziej oskryptowany, ale walka lub ucieczka jest trudniejsza, może nawet robić uniki przed rakietami. 1 Cytuj
zdrowywariat 564 Opublikowano 6 marca Opublikowano 6 marca Pamiętam, że gdy tylko słyszałem jego tupanie to przechodziły mnie ciary. To, że uwielbiam survival horrory nie oznacza, że w trakcie gry się nie boję, właśnie dlatego w nie gram. Podobne ciary miałem, gdy słyszałem klikacza w TLOU, w SH2 nawet parę razy ze strachu się oblałem zimnym potem, a gdy po raz pierwszy ruszył za mną crimson head w RE1R to mało zawału nie dostałem xD Cytuj
mario10 612 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Przeszedłem sobie to cudo i nie jest źle. Fajnie mi się biegało Jill po kanałach choć jak zawsze mega mnie irytowała ilość dostępnych miejsc na przedmioty Nemezis szału nie robił choć pierwsze z nim spotkania mnie jakoś irytowały, ale ogólnie gierka jest całkiem fajna. Dobrze wspominam oryginał i tutaj nie jest 1:1 ale czuć klimat Residenta i te kilka godzin warto poświęcić żeby sobie gierkę przejść. Przeszedłem chyba rzutem na taśmę bo z tego co zauważyłem to jutro wypada z extra. Zdecydowanie bardziej podobał mi się remake 2, ale nie jest źle. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi