smoo 2 256 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 Capcom jednak szykuje więcej niespodzianek. Nemesis pojawił się w nowym demie RE2 Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 Demo już jest do pobrania (7,914GB) i zaraz szukam więcej smaczków Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 Jak wrócę z delegacji po weekendzie to tym razem na hardzie przejdę. Dobry powrót się szykuje. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 Ograłem już dwa razy demo liżąc ściany i tylko jednego Eastera z Nemesisem znalazłem i nagrałem https://youtu.be/TsSMvks_JW4 Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 Czyli nagrałeś to samo co wrzucił już smoo. Dzięki za zmarnowanie mi 34 sekund życia Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 Fajny ten easter egg, taki niezbyt zabawny i przyprawiający o zawał. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 14 grudnia 2019 Opublikowano 14 grudnia 2019 Kolejny update, w menu głownym RE2 po podświetleniu RESIDENT EVIL 3 możemy posłuchać nowej wersji utworu Feel The Tension 1 Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 14 grudnia 2019 Opublikowano 14 grudnia 2019 O takie smaczki wlasnie pytalem w temacie RE2. Chyba tam wlasnie powinnien wyladowac ten link Cytuj
bartez85 8 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Mój młodszy brat grał w tego Residenta godzinami.Ogólnie dobra, ale wolę klimat i rozgrywkę ,,Dwójki,,. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Godzinę temu, bartez85 napisał: Mój młodszy brat grał w tego Residenta godzinami.Ogólnie dobra, ale wolę klimat i rozgrywkę ,,Dwójki,,. Tooooo jakiś trolling? Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Ale dlaczego trolling? W RE3 masz więcej akcji niż w dwójce i nie każdemu mogło to przypasować. Sam wolę klimat i gameplay z RE2, w trójce tak naprawdę wszystko ciągnie w górę (i robi to cholernie dobrze) Nemesis. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Kurde, dla mnie dwójka i trójką są niemal identyczne. Pomijając oczywiście Nemezisa i kilka kosmetycznych zmian w rozgrywce (uniki, wybory przy kilku akcjach) to bym powiedział że to jedna i ta sama gra. Trójka mogłby bardziej być dodatkiem (w rozumieniu że mało zmian w grze) do dwójki. Nigdy by mi nie przyszło do głowy żeby napisac że te dwie częsci mają inny klimat i rozgrywkę. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Bo trójka miała być jednym ze spin offów a Code Veronica była oryginalnie trójką. Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Godzinę temu, ListuniO napisał: Kurde, dla mnie dwójka i trójką są niemal identyczne. Pomijając oczywiście Nemezisa i kilka kosmetycznych zmian w rozgrywce (uniki, wybory przy kilku akcjach) to bym powiedział że to jedna i ta sama gra. Trójka mogłby bardziej być dodatkiem (w rozumieniu że mało zmian w grze) do dwójki. Nigdy by mi nie przyszło do głowy żeby napisac że te dwie częsci mają inny klimat i rozgrywkę. W RE3 jest znacznie więcej przeciwników, a sama gra jest bardziej strzelankowa niż część druga (która notabene też poszła dalej w tym kierunku niż RE1, ale nie AŻ TAK), przecież tam w niektórych lokacjach zombie dosłownie zalewają ekran. Cytuj
Bzduras 12 529 Opublikowano 16 grudnia 2019 Opublikowano 16 grudnia 2019 Dlatego w "Special Developer Message" odnośnie rimejku trójki pada zdanie, że RE3 było bardziej action-oriented niż dwójka i ten feeling chcą zachować. Cytuj
mario10 519 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 1,2,3 to dla mnie najlepsze części tejże zacnej sagi. Choć remeka części 2 jeszcze nie ograłem. 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 13 godzin temu, Josh napisał: W RE3 jest znacznie więcej przeciwników, a sama gra jest bardziej strzelankowa niż część druga (która notabene też poszła dalej w tym kierunku niż RE1, ale nie AŻ TAK), przecież tam w niektórych lokacjach zombie dosłownie zalewają ekran. Według mnie pierwsza trylogia to bardzo ale to bardzo podobne gry z małymi usprawnieniami. W trójce jest pełno zagadek jak i w dwóch poprzednich częściach. W dwójce tez są momenty gdzie zombie cały ekran wypełniają. Lokacje w trójce były obszerniejsze i można było więcej zmieścić potworków . Wg mnie mówienie ze 3 to bardziej akcyjniak niż 2 i 1 to spore nadużycie:) Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 14 godzin temu, Josh napisał: W RE3 jest znacznie więcej przeciwników, a sama gra jest bardziej strzelankowa niż część druga (która notabene też poszła dalej w tym kierunku niż RE1, ale nie AŻ TAK), przecież tam w niektórych lokacjach zombie dosłownie zalewają ekran. Kurczę, przechodziłem po raz pierwszy w 2017 roku re2 i 3 i nie pomyślałem nawet przez chwilę że więcej tam strzelania. Do tego w "trojce" było więcej zagadek niż te w re2. Ogólnie dla mnie trojeczka <3 o wiele bardziej się nią jaram niż tegorocznym remakiem (który jakos lezy na półce już tyle czasu i jakoś nie chce mi się grac). Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 15 godzin temu, Josh napisał: Ale dlaczego trolling? W RE3 masz więcej akcji niż w dwójce i nie każdemu mogło to przypasować. Sam wolę klimat i gameplay z RE2, w trójce tak naprawdę wszystko ciągnie w górę (i robi to cholernie dobrze) Nemesis. wszystko? czyli: -ammo crafting + enhancing -spory kawalek prerenderowanego miasta -quick 180 -dodge mechanics -live selection story moze byc uwazane za lepiej napisane, ale ze gameplay lepszy? hmmmm no ok, to argument dla tych ktorzy wola slow pase blizszy jedynce 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 Dawno nie grałem w trójkę ale po wielokrotnym skończeniu 2 na gcn Nemesis s z y b k o mnie wyjaśnił Cytuj
Odin91 5 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 Chłopaki, a to nie było czasem tak, że w RE3 mieliśmy do dyspozycji zdecydowanie więcej amunicji i pukawek do niszczenia, niż w dwójce? Dodając do tego dodge'e, robi się dużo więcej akcji, plus Nemesis... Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 Pukawek raczej podobnie, ammo tez. Może i więcej ammo bo więcej zombie bo bardziej otwarte lokacje. Dodge rzadko mi wpadał - raczej waliłem zawsze z dystansu. Może to słaby argument ale od około 10 lat raz lub nawet dwa razy w roku przechodzę i dwójkę i trójkę. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 RE3 jest znacznie łatwiejszy niż 1 i 2. Produkcja amunicji to był fajny patent, a jednak kompletnie zniszczył balans. Wystarczy robić granaty zamrażające na Nemesisa, albo amunicję do magnum i idziesz jak przecinak za każdym razem z nim walcząc. Na koniec zostaje tego więcej niż w RE4. Nemesis stanowił zagrożenie tylko raz przed komendą, wtedy z broni dostępny jest tylko pistolet i shotgun. 3 Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 no ale wiesz, skad masz wiedziec ze trzeba robic freeze roundsy za pierwszym razem? znowu jest tutaj porownywane przejscie gry z obyciem i pro stratem vs pierwszy raz. dwojka tez jest banalna jak sie zna na pamiec i przecina pokoje sprintem Cytuj
Odin91 5 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 Godzinę temu, ListuniO napisał: Pukawek raczej podobnie, ammo tez. Może i więcej ammo bo więcej zombie bo bardziej otwarte lokacje. Dodge rzadko mi wpadał - raczej waliłem zawsze z dystansu. Może to słaby argument ale od około 10 lat raz lub nawet dwa razy w roku przechodzę i dwójkę i trójkę. Serio? Oglądałem jakiś czas temu przez chwilę gameplay na hardzie z oryginalnego RE3 i mocno się zdziwiłem, jak Jill po kilkunastu minutach gry miała ponad 120 ammo do handguna. Nie porównywałem co prawda jak było w RE2, ale tak samo szybko zdobywa się SG i magnum. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi