Najtmer 1 082 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 (edytowane) 20 godzin temu, Josh napisał: Ten robaczany design to najgorszy (i najbardziej leniwy) kierunek w którym mogła pójść ta seria. Przecież bossowie z RE0 mają najsłabszy design w całej serii. Ja tam zawsze będę wolał Lickery, Tyranty czy inne kreatywne i stworzone w zasadzie od podstaw stwory niż przerośnięte glizdy czy skorpiony. Za to film Mimic całkiem fajny. Mira Sorvino wtedy to była petarda ocen wykonanie a nie pomysl. widocznie w capcom nie ma zbyt wielu dobrych designerow potworow. widac to nawet po ukochanej 4ce. btw: w RE1 polowa bossow to zwierzaki na supersterydach - wunsz, pajak, tunczyk. co innego gdyby byly zarazone G. apropo slabego designu, to w tych materialach promo do 3 widac, jak im sie skonczyla paleta kolorow miesnych - Hunter Gamma i Drain Deimos sa bardzo podobni kolorystycznie, nie wspomne ze hunter gamma przypomina G-adult. ciekawe czy poleca w (pipi)a i Grave Digger tez bedzie rozowy xd Edytowane 1 marca 2020 przez Najtmer 1 Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 13 minut temu, Najtmer napisał: apropo slabego designu, to w tych materialach promo do 3 widac, jak im sie skonczyla paleta kolorow miesnych - Hunter Gamma i Drain Deimos sa bardzo podobni kolorystycznie, nie wspomne ze hunter gamma przypomina G-adult. ciekawe czy poleca w (pipi)a i Grave Digger tez bedzie rozowy xd No i strój Jill wygląda jak ciuszki Claire z RE2R, tylko w innym kolorze. Dlatego mimo, że jaram się strasznie tą grą, to już nie jest takie oczekiwanie jak na dwójkę w zeszłym roku, nie ma mowy o tym jebnięciu świeżości, do tego obawiam się że masa rzeczy będzie przeniesiona na zasadzie kopiuj --> wklej. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 (edytowane) 21 godzin temu, Josh napisał: Ten robaczany design to najgorszy (i najbardziej leniwy) kierunek w którym mogła pójść ta seria. Przecież bossowie z RE0 mają najsłabszy design w całej serii. Ja tam zawsze będę wolał Lickery, Tyranty czy inne kreatywne i stworzone w zasadzie od podstaw stwory niż przerośnięte glizdy czy skorpiony. Za to film Mimic całkiem fajny. Mira Sorvino wtedy to była petarda Nic dodać nic ująć. Moim zdaniem lickery są mega, które są już od jedynki, a w remakeu dwójki da się obok nich przejść cichaczem (piękne rozwinięcie). Biegacze z remakeu jedynki też są mega, aż ciary przechodzą, jak se o nich pomyślę. Czy psy, których jest za mało w dwójce, a na widok których łapy się trzęsą. Niewiele już pamiętam z 0, czy Veronicki, ale tak mówisz te oparte na insektach itp. są najmniej ciekawe, aka skorpion z 0. W remakeu dwójki wszystko jest ok, "roślinki" pod koniec są spoko, czy natręt w kapeluszu, ale środek gry jest mocno średni, z krokodylem wciśniętym na siłę i na chwilę. Jedynka chyba najlepiej na tym tle wypada, jest trochę psów, lickierów, a wąż, czy pająk jakoś mi nie przeszkadzają. Dlatego jedynka (remake) jest moim zdaniem najlepsza, z tym czymś, żywcem wyciągniętym z Silent Hilla. Edytowane 1 marca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 3 minuty temu, zdrowywariat napisał: Moim zdaniem lickery są mega, które są już od jedynki Lickery pojawiły się pierwszy raz w RE2. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 2 minuty temu, Bzduras napisał: Lickery pojawiły się pierwszy raz w RE2. No tak, ale w jedynce są takie jakby lickiery, które pojawiają się po powrocie do głównej rezydencji. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 Pomyliłem z hunterami, też spoko :). 1 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 Huntery w RE3 mogly pozbawic czlowieka nerwow. Pamietam jak sie lapy pocily przy nich przy zaliczaniu Mercenaries. 1 Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 8 godzin temu, zdrowywariat napisał: Nic dodać nic ująć. Moim zdaniem lickery są mega, które są już od jedynki, a w remakeu dwójki da się obok nich przejść cichaczem (piękne rozwinięcie). Jakby co to w oryginalnym RE2 też się dało obok nich przechodzić cichaczem, tylko mało kto o tym wie 3 godziny temu, Plugawy napisał: Huntery w RE3 mogly pozbawic czlowieka nerwow. ... oraz głowy jednym celnym uderzeniem. Yebać te koorwy prądem. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 U mnie kiepsko z pamięcią :). Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 Te huntery i tak sa niczym w porownaniu do malp z RE0 xD 1 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 1 marca 2020 Opublikowano 1 marca 2020 No i nie zapominajmy o żabach, które mogły połknąć ranną postać żywcem XD 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 3 marca 2020 Opublikowano 3 marca 2020 Garść informacji z kwietniowego EDGE (tłumaczone przez jakiegoś ziomeczka z reddita): Cytat -They've made the game harder than the original. -Nemesis looked even more like Mr.X on the previous builds, so they've changed him to make him more OP. -Nemesis can find you from any place in the game. -Main goal is to make people who played the original to feel like they are playing a new game. -Capcom wanted to have two distinct horror experiences between both remakes. -Three years of production. 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 4 marca 2020 Opublikowano 4 marca 2020 Dzisiaj o 20:00 więcej gameplayu. Pewnie pokażą demko i wrzuca na store na dniach. Będzie dylemat czy oglądać, bo jednak pokazali już sporo... Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 4 marca 2020 Opublikowano 4 marca 2020 10 minut temu, smoo napisał: Będzie dylemat czy oglądać, bo jednak pokazali już sporo... Do poziomu szajby z RE2, gdzie co chwilę pokazywali po 15-20 minut gameplayów jeszcze daleko Ale tak, demko by się przydało. 1 Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 4 marca 2020 Opublikowano 4 marca 2020 trzeba docenic capcom za takie darmowe dema w starym dobrym stylu. a nie jak reszta rynku dema w nowym zlym stylu gdzie sie sprzedaje niedokonczona gre ktora sie potem bedzie patchowac i nawet sie nie ma przyzwoitosci by to nazwac early access jak capcom z street fighter 5. 3 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 4 marca 2020 Opublikowano 4 marca 2020 Z japońskiego streama Oczywiście za sterami koleś który pierwszy raz w życiu trzyma pada w ręce Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 5 marca 2020 Opublikowano 5 marca 2020 i prastare japonskie "wooooooow, uuuuu, jamenooooo" Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 5 marca 2020 Opublikowano 5 marca 2020 Przez tych chińczyków nie obejrzałem gejpleju, jak będzie gdzieś jakaś "czysta" wersja to Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 5 marca 2020 Opublikowano 5 marca 2020 Tu jest wersja angielska. Ogólnie nic wielkiego, lekka eksploracja uliczkami z trailera plus 2-3 wnętrza. No ale widać ekwipunek, elementy UI, trochę zagadek. Skrzynki rozwalane nożem jak w RE4 (chyba nawet ten sam dźwięk co w 4). Coś mi nie gra z oświetleniem (wygląda to momentami dość sterylnie, jakby postaci nie rzucały cienia), brakuje większej interakcji z otoczeniem (eksplozja beczki aż się prosi o fruwające lementy i jakieś efekty cząsteczkowe). No tutaj niestety wychodzi to czego się obawiałem od dawna, czyli ograniczenia sprzętowe tej generacji. Ta część zdecydowania powinna wyjść dopiero na next geny. I na dotychczasowych materiałach nie widziałem efektów gore typu odpadające kończyny, mam nadzieję że nie poszło to pod nóż w związku z większą ilością przeciwników... Wersja japońska to raczej kwestia cenzury. Niemniej gra wygląda spaniale, RE2 na sterydach. 1 Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 5 marca 2020 Opublikowano 5 marca 2020 (edytowane) juz re2re cierpial na brak jakichkolwiek interakcji z otoczeniem. boli najbardziej wlasnie ten system oswietlenia i fakt ze nie szlo zestrzelic ani jednej zarowki. w erze tak technicznie zaawansowanych gier jak RDR2 az ciezko jest myslec ze taka pol korytarzowka (bo w wiekszosci czasu modele zaslaniaja mocno horyzont) problemem sa mozliwosci konsol. raczej obstawiam ze capcom mocno narzuca swoim pracownikom niskie koszta produkcji. no wiecie, capcom nigdy nie doil graczy.... a nie, czekaj... Edytowane 5 marca 2020 przez Najtmer Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 6 marca 2020 Opublikowano 6 marca 2020 Szaleją z tymi materiałami nawet bardziej niż przed premierą RE2, jeszcze trochę i pół gry pokażą. Poza pierwszym trailerem oraz kilkoma screenshotami nic nie widziałem, nawet dema nie zamierzam ruszać. W przypadku tego tytułu zaskoczenie odgrywa tak dużą rolę, że aż szkoda sobie spoilerować zabawę. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 marca 2020 Opublikowano 6 marca 2020 Ja też nic nie oglądam chcę w to zagrać. Mają po re 2 remake moje pieniądze już od roku zaklepane Boję się tylko czy wytrzymam. Przed panem x można się było czasem gdzieś schować a nemesis z tego co słyszę może wejść wszędzie. Będzie to stresujące doświadczenie Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 6 marca 2020 Opublikowano 6 marca 2020 Przed premierą RE2 pokazywali na okrągło fragment z dema z początku posterunku, tutaj pewnie to jest analogiczny fragment gry i będą go wałkować do premiery (demo to pewnie będzie ten sam obszar). Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 marca 2020 Opublikowano 6 marca 2020 Ciekaw jestem, czy będzie trochę nowych lokacji, tak jak w remakeu jedynki. Powinno być dużo nowych miejsc powiedziałbym nawet. Bo jest jeden scenariusz, a poza tym trójka ponoć krótka była. Nie wiem, nie pamiętam. Raz w życiu przeszedłem, wieki temu. Jeszcze miałem PSXa pożyczonego na nockę. Ale może podczas grania, tak jak w dwójce, coś zacznie świtać :). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi