Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 6 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2022 Nie chodziło dokładnie o to, że gra jest słaba, tylko krótka z wyciętą zawartością i widać, że to miało wpływ na oceny. I tego Capcom nie próbował ratować zapowiadając jakieś wsparcie, tylko skupili się na innych grach. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 6 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2022 (edytowane) Niestety Capcom non stop kombinuje z multiplayerowym RE (zamiast wskrzesić Outbreak) i budżet który mógł zostać przeznaczony na jakieś RE3 Gold poszedł na Resistance. Edit: REsistance a nie REverse Edytowane 6 grudnia 2022 przez łom Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 6 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2022 Na całe szczęście nie potrafią tego zrobić chyba jakiś chiński fan singli sabotuje kierownictwo bo nie wierze że oni robią te gry i myślą że to odniesie sukces. Ta najnowsza strzelanka z dinozaurami to chyba najlepszy przykład Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 6 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2022 Tego online nawet nie trzeba instalować, żeby pograć w RE3, więc sami wiedzą, że to zbędny dodatek. Coś takiego powinni podłapać inni w branży i zacząć oddzielać singla w instalce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 27 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2023 Hardcore ciężki? Będzie dużo irytacji? Graficznie wydaje mi sie ze jest ładniej niż 2. Unik mi się podoba. Glowna bohaterka też bardzo ładniutka Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 27 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 maja 2023 Hardcore jest w sam raz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 1 października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 października 2023 Tak jak w przypadku dwójki gdzie ograłem oryginał i rimejk tak samo zrobiłem tutaj, o jenysiu. Muszę zaznaczyć że do wczoraj bardzo lubiłem odświeżoną wersje mimo wiedzy że coś tam wycieli i pod każdym względem jest gorzej niż w odnowionej rok wcześniej dwójce ale musze przyznać że po ograniu og zaczynam odczuwać obrzydzenie do tej gry Og i to racoon ma tak wspaniałą atmosferę w porówaniu do tego odnowionego że aż nie spodziewałem się takiej różnicy w odbiorze i okazało się że ta słynna wieża zegarowa to tylko wierzchołek góry lodowej wyciętej zawartości. Dobrej zawartości Drugi największy ból poza usunięciem miejscówek to zdecydowanie Pan Nemezis. Lubię jego design z rimejku i te wszystkie akcje z nim związane ale ten og ta gra ma z 50 lat a i tak ten skurwol mnie kilka razy wystraszył już nie mówiąc jakim jest koksem w porównaniu do tej nowej łachudry. Chłopak zdecydowanie zasłużył żeby znaleźć się w tytule gry. No i wyszło na to że jedynie nowe wcielenie bohaterów stawiam wyżej bo te z og to znak tamtych czasów, mają ten słodko głupawy urok ale dupsko Jill ma go więcej nie wspominając o reszcie, Ten nowy Carlos to mój ulubieniec w tej serii. Podsumowując wywód zagrajmera. Żałuje że nadrobiłem og bo teraz mi smutno że nigdy nie dostałem rimejku na który ta gra zasłużyła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 1 października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 października 2023 Nemesisowi ucięli czas antenowy, niestety. Nie brakuje mu tej dawnej ikry, ale dostał zbyt wąskie pole manewru. Raccoon to ledwie skrawek. Grę i tak uwielbiam, bo jest po prostu dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 2 października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 października 2023 Paskudny rimejk, słaba reinterpretacja, dobra gra i dobry Residenty, szczególnie w Raccoon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 2 października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 października 2023 @Pupcio Walczyles z Nemezisem za kazdym razem czy uciekales? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 2 października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 października 2023 Większość czasu uciekanko ale kilka razy walczyłem. Dostaje się jeszcze coś fajnego oprócz tego pistoletu za walkę z nim? Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 2 października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 października 2023 8 minut temu, Pupcio napisał: Większość czasu uciekanko ale kilka razy walczyłem. Dostaje się jeszcze coś fajnego oprócz tego pistoletu za walkę z nim? Tak. Dodatkowo jak ubijesz go za każdym razem przy pierwszym przejściu to ostatni przedmiot jest inny niż jak byś to zrobił na new game +. Jak nie wiesz jak mieszać prochy i gdzie są przedmioty (warto np. wrócić do Dario) to przy pierwszym podejściu ubijanie Nemesisa jest mega trudne i można szybko się wypstrykać z ammo (którego jest o wiele mniej niż w oryginalnym RE2). Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 2 października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 października 2023 No ja ogólnie podchodziłem do tej gry na cwaniaczka że będę maltretował tego gnojka w rimejku przy każdym spotkaniu ale pierwsze spotkanie przed komisariatem brutalnie mnie wyjaśniło xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 października 2023 W pierwszym jest jeszcze dużo miejsca na wymijanie go. Nemesis jest leworęczny, więc najlepiej zawsze robić to z jego prawej strony unikając chwytu. Trzeba kilkadziesiąt naboi do pistoletu. Oddajesz 1-2 strzały i zmiana pozycji kiedy się zbliża. Trzeba go trzymać na średnim dystansie to wtedy nie biegnie. Warto przejść grę jeszcze zaliczając lokacje w innej kolejności dla innych scenek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 2 października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 października 2023 No myślałem nad tym ale to może kiedyś bo gierka super więc pewnie jeszcze wróce. Ale jestem niezłym powie mi ktoś jak działają w tej grze uniki i wstawanie z ziemi po dostaniu bomby? W przypadku tego pierwszego miałem wrażenie że działa to losowo xD a wstawanie od dobrego wychylenia gałki i mashowania guzików Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 października 2023 2 godziny temu, Pupcio napisał: Większość czasu uciekanko ale kilka razy walczyłem. Dostaje się jeszcze coś fajnego oprócz tego pistoletu za walkę z nim? Najpierw są to 2 części do pistoletu, potem zestaw 3 sprayów. Potem 2 części nowej strzelby z fajnym przeładowaniem, znowu 3 spraye i za 7 razem karabin Carlosa, a jak grasz drugi raz z tego samego sejwa to nieskończona amunicja. Nagrody znacznie lepsze niż w rimejku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 2 października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 października 2023 1 minutę temu, Pupcio napisał: W przypadku tego pierwszego miałem wrażenie że działa to losowo xD Jak nie masz zamiaru ogrywać paręnaście razy (lub masterować mercenaries mode) to nie przejmuj się tym. Jill zrobi unik gdy w momencie ataku przeciwnika zaczniesz celować i animacja podnoszenia broni 'nałoży' się z animacją ataku, dla tego najłatwiej to robić rocket launcherem będąc odwróconym od przeciwnika. Drugi moment jest wtedy gdy dostaniesz atakiem i chwilę później leci na Ciebie atak nr dwa, wtedy z automatu robi się unik (co czasami może przeszkadzać). Czasem też robi unik jeśli już masz wycelowaną broń i klikasz strzał (a nie trzymasz). Uniki to element który został zrobiony o wiele lepiej w remake'u. 6 minut temu, Pupcio napisał: a wstawanie od dobrego wychylenia gałki i mashowania guzików Mashujesz jak najszybciej przyciski i kierunki, czym więcej HP tym mniej razy musisz klikać żeby wstać/wyrwać się z objęć Nemesisa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 12 października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 października 2023 W dniu 27.05.2023 o 10:14, łom napisał: Hardcore jest w sam raz. No właśnie miałem zagwozdke jaki poziom wybrac. Wziąłem hardcore i jakby co mam szanse jeszcze zmienić bo jestem dopiero przy pierwszej maszynie do pisania. Remake dwójki ograłem też na hardzie za pierwszym razem i było to satysfakcjonujące. Mam nadzieję, że tutaj tego nie przegieli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 155 Opublikowano 13 października 2023 Udostępnij Opublikowano 13 października 2023 12 godzin temu, Plugawy napisał: No właśnie miałem zagwozdke jaki poziom wybrac. Wziąłem hardcore i jakby co mam szanse jeszcze zmienić bo jestem dopiero przy pierwszej maszynie do pisania. Remake dwójki ograłem też na hardzie za pierwszym razem i było to satysfakcjonujące. Mam nadzieję, że tutaj tego nie przegieli. Pierwsze trzy poziomy to podobno to samo, co w 2R. Nightmare i Inferno to już, cytując pewnego Youtubera, bullshit mode. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 13 października 2023 Udostępnij Opublikowano 13 października 2023 Nightmare jest jeszcze do ogarnięcia bez dodatkowych przedmiotów tym bardziej że i tak trzeba ten poziom odblokować. Inferno to jest po to żeby zrobić siekę tym co się odblokowało albo dla hardcorowców którzy lubią mega wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 24 października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 października 2023 Na początku bylo trudno na tym hardzie, mam wrażenie, że trudniej niż w RE2r, ale po paru godzinach nie miałem z niczym problemu. Wyszło mi 8h wg sejwa, ale w apce pokazuje mi 10h. Miałem robić platyne, ale się w uj zawiodłem bo nie wiedziałem, że nie ma Mercenaries, albo zapomniałem już, że nie ma W sumie zacząłem drugi raz, ale nie wiem czy będę męczył gierkę dalej bo Horizon też czeka do ogrania. Kurde szkoda, że to wycieli, już myślałem, że będzie zabawa z nabijaniem pkt a tu trzeba przechodzić gierkę na nowo, żeby coś odblokowac. Ogólnie gierka mi się bardzo podoba, zwłaszcza laboratoria, które skojarzyły mi się z Dino Crisis i że remake tej gry mogłby tak zajebiście wyglądać. Spoiler Szkoda też, że z nemesisa po którejś przemianie zrobili jakiegoś zwierzaka mam wrażenie, wiadomo, że mutował, ale przypominał mi tutaj jakieś dzikie zwierze bardziej. No i Jill <3, Carlos tez spoko, a sekwencja ze szpitalem lepsza niż w oryginale. Nicolai za to ma morde jak Frosti Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 24 października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 października 2023 10 minut temu, Plugawy napisał: Wyszło mi 8h wg sejwa, ale w apce pokazuje mi 10h Nie pamiętam jak to jest z savem ale w podsumowaniu gra liczy tylko czysty gameplay więc te dwie godziny to wszelkie cutscenki czy dialogi przez radio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 22 kwietnia Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia Odpaliłem dziś na chwile, przyjemnie się w to gra, widać, że dużo pozmieniane od samego początku. Przeszedłem dopiero te cztery przełączniki z tymi pająkami co lubią wpychać język, niezle sie tam nawkurwiałem No i nie spodziewałem się Spoiler Tak szybko spotkać Nemesisa Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 416 Opublikowano 25 kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia Czyli 50% gry za Tobą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 25 kwietnia Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 7 godzin temu, Josh napisał: Czyli 50% gry za Tobą no nie pierdol xd serio? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi