zdrowywariat 373 Opublikowano 6 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 (edytowane) No ok, ale i tak moim zdaniem 12.6 vs 4 to za duża różnica. Będzie to wyglądać tak jak teraz zwykły x vs cox. Edytowane 6 marca 2020 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 6 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 Na papierze słabszy, ale 4tf rdna w praktyce jest porównywalne z 6tf polarisa (chyba to siedzi w koksie). Do tego ważniejsze od grafiki w przypadku nowej generacji będzie CPU, pamięci i SSD. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 6 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 8 minut temu, zdrowywariat napisał: No ok, ale i tak moim zdaniem 12.6 vs 4 to za duża różnica. Będzie to wyglądać tak jak teraz zwykły x vs cox. No bo własnie taka jest wizja tych konsol. Series X jest nastepca koxa, a lockhart xbox one s Lockhart będzie odpalał te same gry co Series X tylko w niższej rozdzielczości. Tak samo jak Xbox One S odpala te same gry co XOX tylko w słabszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 W takim razie ten lockhart powinien być grubo poniżej 399e. Ciekawe jaka będzie różnica w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 Dobrze, niech ten lockhart bedzie miał 4tf i ok. $300. Jestem głodny nowego sprzętu, ale mam jeszcze tonę gier do ogrania z XO i 360 to szkoda by mi było je odpalać na SeXie. Przez pierwszy rok/dwa bym grał na SS, a potem wymiana na mocniejszego brata. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 6 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 (edytowane) Myśle że jeżeli Lockhart faktycznie będzie pozbawiony napędu to Microsoft może zaryzykować sprzedawanie konsoli grubo po kosztach. Bo i tak w dłuższej perpektywie mają gwarancje że ta początkowa strata zwróci im się na sprzedaży cyfrowych gier i abonamentach Edytowane 6 marca 2020 przez ASX Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 Dobry pomysł, bez napędu i z HDD 500Gb xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 6 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 Jakie HDD 500gb? Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 (edytowane) A nie sorry 1Tb, pomyliłem z inną plotą. W sumie, jeśli konsola będzie za 299e, a do tego ten gamepass to nawet i może się udać, ale największą rolę odegra tu gp. Kupujesz tanią konsolę i grasz prawie za free w 1080p, bo mniemam że większość mało co będzie obchodzić 1440p, bo i tak mają TVka FullHD, ciekawe co na to Sony. Bo u nich taka konsola bez gamepassa nie miałaby tyle sensu. edit: jeśli Sony też wypuści słabszą konsolę to dla niektórych to może być dobry pomysł. Weźmie mocniejszą jednej firmy i słabszą drugiej, żeby ograć co ważniejsze dla niego gry. No nie każdego stać na dwie pro wersje. Edytowane 6 marca 2020 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 6 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 (edytowane) Dysk HDD w nextgenie nie ma sensu. Jeśli Lockhart ma mieć szanse funckcjonować musi mieć dysk SSD podobnie jak Xbox Series X i PS5 inaczej rzeczywiście stanie się kulą u nogi następnej generacji Edytowane 6 marca 2020 przez ASX Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 Wiem, chodziło mi o SSD, jeszcze się nie przestawiłem xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 6 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 W dniu 4.03.2020 o 20:21, blantman napisał: Ja mam wyluzować nie można już żadnej gry na forum krytykować bo ktoś cierpi z tego powodu. Kiedyś tu można było prowadzić ożywione dyskusje o grach a teraz nie ważne czy w tematach Sony ms czy Nintendo trzeba się poklepywać po plecach. Cos ci sie pomylilo. Juz od dawna nie mozna na forum krytykowac gier. Roznica jest taka, ze kiedys scisk pi.zdy mialo o to 20 osob a teraz maja 3. A teraz przepraszam, ze przerwalem wam ta dygresja dyskusje o podzespolach komputerowych. Kontynuujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 221 Opublikowano 6 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2020 6 minut temu, zdrowywariat napisał: No ok, ale i tak moim zdaniem 12.6 vs 4 to za duża różnica. Będzie to wyglądać tak jak teraz zwykły x vs cox. różnica pomiędzy XO a XOX jest dużo większa niż ''plotkowe'' specyfikacje XSX vs XSS (tutaj rozbije się o GPU i mniej RAMu) Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 7 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2020 Może nie dużo ale jednak. Bardziej jak miedzy xone a ps4 pro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 (edytowane) Wbudowany aku w padzie jeszcze ujdzie, jeśli będzie sensownej pojemności, ale jak znowu bumpery będą na klik/przełącznik i przy tym będą tak samo niewytrzymałe jak w padach od XO to... Guma w DS4 to jednak dużo lepsze rozwiązanie. Edytowane 9 marca 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 W dniu 6.03.2020 o 18:53, ASX napisał: Jeśli Lockhart ma mieć szanse funckcjonować musi mieć dysk SSD podobnie jak Xbox Series X i PS5 inaczej rzeczywiście stanie się kulą u nogi następnej generacji Będzie kulą u nogi i tak bo 3rd party pisze się pod wspólny mianownik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 Będzie skalowanko w dół i elo. Wyjdzie, że gra będzie działać identycznie jak na XSX tylko w niższej rozdzielczości + brak RT. To może udać się nawet jako konsola dla PC-towca: mała, mocniejsza niż średni PC i obsługująca FHD które jest dominującą rozdzielczością dla komputerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 Nie, nie da się zjeść ciastka i mieć ciastko. Ograniczenia Lockhart będą brane pod uwagę od początku developingu, podobno devi naciskali żeby MS nie wypuszczal tej konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 (edytowane) Tak, tak. Dlatego wszyscy portują na Switch co się tylko da. W dodatku ze skutkiem. Edytowane 9 marca 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 221 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 (edytowane) Gry wychodzą na miliony konfiguracji PC, więc dadzą radę. Zresztą w jaki sposób LH ma ograniczać gry jak tam ma być to samo CPU i SSD/RAM? DF ładnie wyjaśniło ten bełkot w testach + kilku develoiperów Edytowane 9 marca 2020 przez Daddy Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 (edytowane) 29 minut temu, Daddy napisał: Gry wychodzą na miliony konfiguracji PC, Wymagania sprzętowe rosną, argument nietrafiony. Nie, nie każdy lapek odpali rdr2 Lockhart wg przecieku ma być tylko nieznacznie lepszy od one x, chodzi o zgodność archtitektury Edytowane 9 marca 2020 przez aph Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 41 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Tak, tak. Dlatego wszyscy portują na Switch co się tylko da. No właśnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 Niech sie Spencer i inżynierowie MS martwią czy będzie działać. Ja jestem spokojny o ten sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 9 marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 Yebany Switch, hamulcowy branży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 PortStation z premium cenami Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi