Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kyo napisał:

Z pamięciami to wygląda jakby ją wydzielili. Jedna typowo pod gry (10GB) a reszta na system, przełączanie, usługi w tle i co tam sobie jeszcze wymyślili.

A co do dysków to będzie można kupić typowy external pod USB na kabel a drugie to slot (prawdopodobnie rozbudowa wewnętrznej pamięci - można wnioskować że dysk nie będzie wymienny).

Czyli 16GB ramu. No właśnie z tymi dyskami namieszali, z tym drugim wejściem.

Opublikowano
11 minut temu, ASX napisał:

Digital Foundry mówi że część gier z Xboxa One (nie wiadomo na raze jak duża liczba) otrzyma automatycznego boosta do 4K, bez żadnych patchy itp.

ObedientUnhealthyAiredale-size_restricte

jak to wszystko jest upchane xD

Ten gif jakoś skojarzył mi się z tym z przed siedmiu lat, fajnie że odrabiają lekcje

NaiveBaggyCamel-size_restricted.gif

Opublikowano
5 minut temu, zdrowywariat napisał:

O co chodzi z tymi dwoma pamięciami? I dwoma wyjściami na dysk/kartę? Ogarnie ktoś, bo dla mnie to czarna magia xD.

Szybsza pamięć ma być priorytetowo wykorzystywana do graficzki. Wolniejsza ma obsługiwać CPU, zadania w tle, system i tak dalej. W sumie całkiem logiczne posunięcie. 

• Dzięki 1
Opublikowano

No żeby się z tej pozycji czasem nie s(pipi)ili rozbijając sobie ryj. Strasznie mi to zaczyna przypominać czekanie na ogłoszenie PS3.

Opublikowano (edytowane)

nie wiem co The Last of Us ma wspólnego z zapowiedzią nowej konsoli?

zresztą mówisz tak jakby na xboxie już gry nie wychodziły i musieli się ratować przed zapomnieniem informacjami o nowej konsoli. A tymczasem dosłownie kilka dni temu wyszło Ori i jak widać w niczym to nie przeszkadza w newsach o XSX.

BTW z tyłu pada widać że ogniwo będzie wymienne :D

Edytowane przez ASX
Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Sony jest na pozycji lidera, więc nie będą podcinać skrzydeł PS4 póki ta czeka jeszcze na TLOU2.

Nikt nie oczekuje że będą napyerdalać bombami jak MS, ale powoli szczątkowe informacje powinni zacząć ujawniać

Opublikowano
1 godzinę temu, Figuś napisał:

MS pięknie bombarduje informacjami, ciekawe kiedy chińczyki z Sony ogarną dałna

No ogólnie moment taki trochę  nie sprzyjający na jakieś wielkie bomby - wiadomo why, do tego jeszcze dwie duże gierki (w tym prawdopodobnie ich największa/najważniejsza gra na tej generacji), które mają zająć umysły konsumentów i świetnie się sprzedać. 

Żeby nie było jestem mega wygłodniały nowych sprzętów i na bank coś wezmę day one, ale czy to będzie dla was tak straszna różnica jakby mega konkrety np. podali w czerwcu (zakładając premierę listopad/ grudzień). Nie będzie to dla was wystarczający czas na podjęcie decyzji czy brać czy nie? Pytam się serio, bez trollowania i bicia piany.

Opublikowano
3 minuty temu, balon napisał:

do tego jeszcze dwie duże gierki (w tym prawdopodobnie ich największa/najważniejsza gra na tej generacji)

Ps4 zapowiedzieli w lutym przed premierą Tlou, czemu podanie kilku szczegółów czy tam pokazanie pada :dynia:  miałoby przeszkodzić w premierze Tlou II, te gierki i tak będą się sprzedawać przed i po premierze PS5

• Plusik 2
Gość suteq
Opublikowano
13 minut temu, balon napisał:

No ogólnie moment taki trochę  nie sprzyjający na jakieś wielkie bomby - wiadomo why

To ja ci powiem, że to jest IDEALNY moment żeby wrzucić takie bomby. Dlaczego? Ano dlatego, żeby odlepić umysły ludzi od epidemii i skupić właśnie na nowej konsoli i gierkach na nią. Przecież jak w ciężkich czasach zajmiesz głowę czymś co cię jara to przestajesz myśleć o problemie, przynajmniej na chwilę. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Figuś napisał:

Ps4 zapowiedzieli w lutym przed premierą Tlou, czemu podanie kilku szczegółów czy tam pokazanie pada :dynia:  miałoby przeszkodzić w premierze Tlou II, te gierki i tak będą się sprzedawać przed i po premierze PS5

Tego nie wiem, pewno by nie wpłynęło, bo TLOU2 to taki kaliber, że pewnie ze wszystkim sobie poradzić.

Z drugiej strony co ci to da jak teraz zobaczysz pada, nie licząc zaspokojenia ciekawości/hypu? Jak pokażą dopiero w czerwcu to nie kupisz przez to?

10 minut temu, suteq napisał:

To ja ci powiem, że to jest IDEALNY moment żeby wrzucić takie bomby. Dlaczego? Ano dlatego, żeby odlepić umysły ludzi od epidemii i skupić właśnie na nowej konsoli i gierkach na nią. Przecież jak w ciężkich czasach zajmiesz głowę czymś co cię jara to przestajesz myśleć o problemie, przynajmniej na chwilę. 

Tak i nie wiele informacji ginie na tle newsow z koroną. HC gracze wiadomo, że to przyjmą i zakodują, reszta casuali (czyli większa cześć kupujących konsole), już nie bardzo wg mnie.

Tak czy owak taxi Nowak i dawać mi już te next geny.

Edytowane przez balon
Opublikowano

Osobiscie najbardziej podoba mi sie to, ze po 2 ostatnich generacjach zataczamy kolo i ponownie mamy powrot do czasow PS2/Xboxa. Konsole ponownie staja sie prawdziwymi konsolami z krwi i kosci, gdzie wkladam gre i gram. Update'y robia sie w tle, lub podczas gry i nie bede musial czekac pol godziny, az zaktualizuje sie jakis jepany patch 20GB na dzien dobry. 

Opublikowano
1 minutę temu, balon napisał:

Z drugiej strony co ci to da jak teraz zobaczysz pada, nie licząc zaspokojenia ciekawości/hypu?

napisze ci w skrócie co dają wszystkie informacje podawane przez MS na temat nowej generacji:

- wiem że nie będę musiał drugi raz kupować Cyberpunka i Haloi Infinite, bo dostanę ulepszoną wersje pod nową generacje za darmo

- wiem że pad z Xboxa One zadziała mi z nową konsolą

- wiem że moje gry z Xboxa One dostaną darmowy upgrade do nowej generacji (takie Gearsy 5 które pokazywali chodzą w 100 klatkach na sekunde)

- wiem że w gamepassie dalej będą wychodzić gry day one

dalej uważasz że to tylko zaspokojenie ciekawości i hajpu? te informacje, mimo iż konsola wychodzi za pół roku, już teraz wpływają na moje decyzje zakupowe. Bo nie musze myśleć o tym czy kupić jakąś grę czy poczekać na remaster, mogę spokojnie kupić nowego pada bo wiem że zadziała z nastęną generacją,  czy przedłużyć gamepass bo wiem że wszystkie nastęne exy również wylądują w usłudze.

Komunikacja jest lepsza niż brak komunikacji

• Plusik 8