zdrowywariat 373 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 1 minutę temu, Kyo napisał: Z pamięciami to wygląda jakby ją wydzielili. Jedna typowo pod gry (10GB) a reszta na system, przełączanie, usługi w tle i co tam sobie jeszcze wymyślili. A co do dysków to będzie można kupić typowy external pod USB na kabel a drugie to slot (prawdopodobnie rozbudowa wewnętrznej pamięci - można wnioskować że dysk nie będzie wymienny). Czyli 16GB ramu. No właśnie z tymi dyskami namieszali, z tym drugim wejściem. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 11 minut temu, ASX napisał: Digital Foundry mówi że część gier z Xboxa One (nie wiadomo na raze jak duża liczba) otrzyma automatycznego boosta do 4K, bez żadnych patchy itp. jak to wszystko jest upchane xD Ten gif jakoś skojarzył mi się z tym z przed siedmiu lat, fajnie że odrabiają lekcje Cytuj
zloto 737 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 5 minut temu, zdrowywariat napisał: O co chodzi z tymi dwoma pamięciami? I dwoma wyjściami na dysk/kartę? Ogarnie ktoś, bo dla mnie to czarna magia xD. Szybsza pamięć ma być priorytetowo wykorzystywana do graficzki. Wolniejsza ma obsługiwać CPU, zadania w tle, system i tak dalej. W sumie całkiem logiczne posunięcie. 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 8 minut temu, zdrowywariat napisał: O co chodzi z tymi dwoma pamięciami? Mówisz o RAM? Może zarerezwowany dla gier i OS. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 47 minut temu, Figuś napisał: MS pięknie bombarduje informacjami, ciekawe kiedy chińczyki z Sony ogarną dałna Sony jest na pozycji lidera, więc nie będą podcinać skrzydeł PS4 póki ta czeka jeszcze na TLOU2. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 No żeby się z tej pozycji czasem nie s(pipi)ili rozbijając sobie ryj. Strasznie mi to zaczyna przypominać czekanie na ogłoszenie PS3. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 16 marca 2020 Autor Opublikowano 16 marca 2020 (edytowane) nie wiem co The Last of Us ma wspólnego z zapowiedzią nowej konsoli? zresztą mówisz tak jakby na xboxie już gry nie wychodziły i musieli się ratować przed zapomnieniem informacjami o nowej konsoli. A tymczasem dosłownie kilka dni temu wyszło Ori i jak widać w niczym to nie przeszkadza w newsach o XSX. BTW z tyłu pada widać że ogniwo będzie wymienne :D Edytowane 16 marca 2020 przez ASX Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Sony jest na pozycji lidera, więc nie będą podcinać skrzydeł PS4 póki ta czeka jeszcze na TLOU2. Nikt nie oczekuje że będą napyerdalać bombami jak MS, ale powoli szczątkowe informacje powinni zacząć ujawniać Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 Wziąłem metr do ręki i mała ta konsola, co nie? Śliczna. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 No mała, ale to już było pisane przy pierwszym revealu. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 Spoko, myślałem że dopiero teraz podali wymiary. Aż sobie taki karton złożyłem, żeby zobaczyć jak się prezentuje xD. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 Dobra, dobra, wiemy jak było naprawdę xD 11 minut temu, zdrowywariat napisał: Wziąłem peniza do ręki i mała ta konsola, co nie? Śliczna. 1 3 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 1 minutę temu, MBeniek napisał: Dobra, dobra, wiemy jak było naprawdę xD To akurat przy okazji. 11 cm to nie aż tak źle xD. Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 37 minut temu, Figuś napisał: Nikt nie oczekuje że będą napyerdalać bombami jak MS, ale powoli szczątkowe informacje powinni zacząć ujawniać Po co? Jest marzec. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 1 godzinę temu, Figuś napisał: MS pięknie bombarduje informacjami, ciekawe kiedy chińczyki z Sony ogarną dałna No ogólnie moment taki trochę nie sprzyjający na jakieś wielkie bomby - wiadomo why, do tego jeszcze dwie duże gierki (w tym prawdopodobnie ich największa/najważniejsza gra na tej generacji), które mają zająć umysły konsumentów i świetnie się sprzedać. Żeby nie było jestem mega wygłodniały nowych sprzętów i na bank coś wezmę day one, ale czy to będzie dla was tak straszna różnica jakby mega konkrety np. podali w czerwcu (zakładając premierę listopad/ grudzień). Nie będzie to dla was wystarczający czas na podjęcie decyzji czy brać czy nie? Pytam się serio, bez trollowania i bicia piany. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 3 minuty temu, balon napisał: do tego jeszcze dwie duże gierki (w tym prawdopodobnie ich największa/najważniejsza gra na tej generacji) Ps4 zapowiedzieli w lutym przed premierą Tlou, czemu podanie kilku szczegółów czy tam pokazanie pada miałoby przeszkodzić w premierze Tlou II, te gierki i tak będą się sprzedawać przed i po premierze PS5 2 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 Gdyby ktos potrzebował porównania XSX z lodówką Cytuj
Gość suteq Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 13 minut temu, balon napisał: No ogólnie moment taki trochę nie sprzyjający na jakieś wielkie bomby - wiadomo why To ja ci powiem, że to jest IDEALNY moment żeby wrzucić takie bomby. Dlaczego? Ano dlatego, żeby odlepić umysły ludzi od epidemii i skupić właśnie na nowej konsoli i gierkach na nią. Przecież jak w ciężkich czasach zajmiesz głowę czymś co cię jara to przestajesz myśleć o problemie, przynajmniej na chwilę. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 Moment jest idealny na newsy o PS5, na directa od Ninny i obniżki cen gier cyfrowych. Microsoft odpowiednio zareagował. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 I tak i nie, przez tą całą zadymę ciężko się skupić na rzeczach mało istotnych, a gry i konsole dla małych dzieci właśnie tym są. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 (edytowane) 16 minut temu, Figuś napisał: Ps4 zapowiedzieli w lutym przed premierą Tlou, czemu podanie kilku szczegółów czy tam pokazanie pada miałoby przeszkodzić w premierze Tlou II, te gierki i tak będą się sprzedawać przed i po premierze PS5 Tego nie wiem, pewno by nie wpłynęło, bo TLOU2 to taki kaliber, że pewnie ze wszystkim sobie poradzić. Z drugiej strony co ci to da jak teraz zobaczysz pada, nie licząc zaspokojenia ciekawości/hypu? Jak pokażą dopiero w czerwcu to nie kupisz przez to? 10 minut temu, suteq napisał: To ja ci powiem, że to jest IDEALNY moment żeby wrzucić takie bomby. Dlaczego? Ano dlatego, żeby odlepić umysły ludzi od epidemii i skupić właśnie na nowej konsoli i gierkach na nią. Przecież jak w ciężkich czasach zajmiesz głowę czymś co cię jara to przestajesz myśleć o problemie, przynajmniej na chwilę. Tak i nie wiele informacji ginie na tle newsow z koroną. HC gracze wiadomo, że to przyjmą i zakodują, reszta casuali (czyli większa cześć kupujących konsole), już nie bardzo wg mnie. Tak czy owak taxi Nowak i dawać mi już te next geny. Edytowane 16 marca 2020 przez balon Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 16 marca 2020 Opublikowano 16 marca 2020 Osobiscie najbardziej podoba mi sie to, ze po 2 ostatnich generacjach zataczamy kolo i ponownie mamy powrot do czasow PS2/Xboxa. Konsole ponownie staja sie prawdziwymi konsolami z krwi i kosci, gdzie wkladam gre i gram. Update'y robia sie w tle, lub podczas gry i nie bede musial czekac pol godziny, az zaktualizuje sie jakis jepany patch 20GB na dzien dobry. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 16 marca 2020 Autor Opublikowano 16 marca 2020 1 minutę temu, balon napisał: Z drugiej strony co ci to da jak teraz zobaczysz pada, nie licząc zaspokojenia ciekawości/hypu? napisze ci w skrócie co dają wszystkie informacje podawane przez MS na temat nowej generacji: - wiem że nie będę musiał drugi raz kupować Cyberpunka i Haloi Infinite, bo dostanę ulepszoną wersje pod nową generacje za darmo - wiem że pad z Xboxa One zadziała mi z nową konsolą - wiem że moje gry z Xboxa One dostaną darmowy upgrade do nowej generacji (takie Gearsy 5 które pokazywali chodzą w 100 klatkach na sekunde) - wiem że w gamepassie dalej będą wychodzić gry day one dalej uważasz że to tylko zaspokojenie ciekawości i hajpu? te informacje, mimo iż konsola wychodzi za pół roku, już teraz wpływają na moje decyzje zakupowe. Bo nie musze myśleć o tym czy kupić jakąś grę czy poczekać na remaster, mogę spokojnie kupić nowego pada bo wiem że zadziała z nastęną generacją, czy przedłużyć gamepass bo wiem że wszystkie nastęne exy również wylądują w usłudze. Komunikacja jest lepsza niż brak komunikacji 8 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi