Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 (edytowane) Po prostu piszesz nacechowane jakimiś fanbojskimi dyrdymalami pod(pipi)ówki rodem z CW. Jesli xss się pojawi to możesz być pewniej że będzie znacząco tańszy nawet od PS5 AD. Co będzie tym bardziej na plus jeśli okaże się że XSS wyposażone będzie w napęd. Edytowane 21 czerwca 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Po prostu piszesz nacechowane jakimiś fanbojskimi dyrdymalami pod(pipi)ówki rodem z CW. Jesli xss się pojawi to możesz być pewniej że będzie znacząco tańszy nawet od PS5 AD. Co będzie tym bardziej na plus jeśli okaże się że XSS wyposażone będzie w napęd. Nie, po prostu zadałem proste pytanie, z mojego puntu widzenia takie zagranie nie ma sensu, no chyba że z góry zakładają golenie frajerów i uśmiercenie Xboxa One X od razu po wyjściu nowej generacji, bo przecież jest Lockheart za 249/299burgerów, który o ironio będzie słabszy od Xboxa One X. 2 2 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Nie będzie słabszy od Xboxa One X (tylko sporo lepszy), przecież Ci to tłumaczymy? 2 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Zaoferowanie next-gena za polowe ceny dla osob, ktore nie maja tv 4k to golenie frajerów Cytuj
zloto 737 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Nie no, wiadomo, że najlepiej jest zaoferować słabszy sprzęt od konkurencji, przy tym większy, z gorszymi usługami, serwisem gwarancyjnym i pewnie gorzej wykonaną jeszcze, a co. Dorzucić do tego cenę na takim samym poziomie co konkurencja i mamy konsole idealną. Całe szczęście nikt nie wpadł na taki pomysł..oh wait. 1 Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 31 minut temu, Bigby napisał: Nie będzie słabszy od Xboxa One X (tylko sporo lepszy), przecież Ci to tłumaczymy? To jest sporo lepszy sprzęt? 20 minut temu, 20inchDT napisał: Zaoferowanie next-gena za polowe ceny dla osob, ktore nie maja tv 4k to golenie frajerów Tak, Microsoft wybawca branży XD, już wybawiali graczy przy aktualnej generacji, a jak to się skończyło to każdy wie. 1 1 2 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Rób wypad z tymi konsolowymi wojenkami. Tym postem powyzej pokazałeś, że masz zerowe pojęcie o tym sprzecie. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 3 minuty temu, zloto napisał: Nie no, wiadomo, że najlepiej jest zaoferować słabszy sprzęt od konkurencji, przy tym większy, z gorszymi usługami, serwisem gwarancyjnym i pewnie gorzej wykonaną jeszcze, a co. Dorzucić do tego cenę na takim samym poziomie co konkurencja i mamy konsole idealną. Całe szczęście nikt nie wpadł na taki pomysł..oh wait. Pół generacji Xbox One był sprzedawany z zewnętrznym zasilaczem a sama konsola była dwa razy większa od Playstation 4 co wy ćpacie, zresztą chyba tą rozmowe trzeba przenieść do CW, bo tu się burdel zrobi. 1 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 2 TF mniej - ha ha, na tym nie da się grać, 8 TF mniej - super sprzęt, trochę niższa rozdziałka 5 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 3 minuty temu, eX4cT_PL napisał: Pół generacji Xbox One był sprzedawany z zewnętrznym zasilaczem a sama konsola była dwa razy większa od Playstation 4 co wy ćpacie, zresztą chyba tą rozmowe trzeba przenieść do CW, bo tu się burdel zrobi. Xboxa nie trzeba rozkrecac, zmieniac pasty, termopadów czy zdejmowac gornej obudowy do grania jak to w temacie tlou2 sie dowiedzielismy. Cytuj
zloto 737 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 (edytowane) Tak. Jest sporo lepszy. Idąc Twoim tokiem rozumowania, PS5 jest lepsze o jakieś 40 producent od Xbox one X'a. Przecież to mniejsze różnica niż między PS Pro, a wyżej wspomnianym One Xem. Widzisz cyferki, ale nie bardzo wiesz co one oznaczają. Zarówno PS5, jak o nowe Xbox'y mają w sobie nową architekturę, podzespoły z najnowszymi rozwiązaniami, umożliwiającym np hardwerowy ray-tracking. O oklepanym dysku SSD nawet nie będę wspominał, ale różnica np w CPU jest miażdżąca. Edytowane 22 czerwca 2020 przez zloto 3 Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 21 czerwca 2020 Autor Opublikowano 21 czerwca 2020 - exact pisze bzdury rodem z CW porównując Lockharta do końca - ktoś napisze mu że się myli i pisze głupoty - hurrr durr boty mnie atakuja! 2 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Super szybki dysk SSD, pamięć DDR6 zamiast 5-tki, 8 rdzeniowy procesor w architekturze Zen2, nowe GPU ze wsparciem Ray Tracingu. Rzeczywiście Koks jest mocniejszy ze swoim śmiesznie wolnym HDD, laptopowym CPU i grafiką porównywalną z RX 570/580. 4 Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Serio @eX4cT_PL to nie jest żadna złośliwość ani nic z naszej strony. Bigby wyżej wytłumaczył na czym polegają różnice. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 5 minut temu, Bigby napisał: Super szybki dysk SSD, pamięć DDR6 zamiast 5-tki, 8 rdzeniowy procesor w architekturze Zen2, nowe GPU ze wsparciem Ray Tracingu. Rzeczywiście Koks jest mocniejszy ze swoim śmiesznie wolnym HDD, laptopowym CPU i grafiką porównywalną z RX 570/580. Uważam że będzie porównywalny, owszem SSD czy szybszy ram jest na propsie ale czy to nadgoni 2 tflopy straty? nie sądzę, poważnie myślisz że bedziesz miał pełny Ray Tracing na Lockheartcie? he he Teraz, Paolo de Vesir napisał: Serio @eX4cT_PL to nie jest żadna złośliwość ani nic z naszej strony. Bigby wyżej wytłumaczył na czym polegają różnice. I spoko, ja wchodząc do tematu dedykowanemu konsoli nawet nie myślę o wojenkach, od tego mam CW, po prostu poważnie szukałem logicznego wytłumaczenia, i jak już wystłumaczyłem Bigby, dalej nie sądzę żę szybki SSD czy szybszy ram nadgoni strate w GPU, nie wiadomo też jak MS będzie pozycjonował tą konsolę czy do jakiego odbiory będzie adresowana, a może też nie będzie miała napędu. 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Typie, ty porównujesz gpu wykonane w technologi gcn do rdna2. Te 4tf to jest tak naprawdę 6+. Koks był konsolą do 4k, a lockhart 1080/1440p. Raczej powinienies sie zastanawiac czy 9tf wystarczy do 4k. 1 Cytuj
zloto 737 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Dokładnie. Przeliczając na starą technologie, Series X ma około 20tf, a PS5 16tf. Po prostu wydajność nowych GPU jest większa o około 65% w porównaniu ze starą technologią. Czyli to co mówiłem @eX4cT_PL, opierasz się na suchych liczbach, nie próbujesz się zagłębić, zrozumieć co one oznaczają, pełna januszerka. Więc nawet GPU z punktu widzenia czystych liczb, bez zagłębiania się w rozwiązania architektoniczne, będzie w Series S lepsze niż w One X. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 To jaki jest sens podawać moc układu w teraflopach tak jak to robią serwisy gamingowe skoro według was "moje teraflopy są lepsze od Twoich". Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Między XSX i PS5 ma to o tyle sensu że obie wykorzystują GPU w tej samej architekturze (jaką będzie miał tez XSS). Cytuj
zloto 737 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Ale to nie jest nasz wymysł, tylko zdanie specjalistów z branży. Poczytaj sobie, masz też filmik od digital foundry, gdzie tłumaczą to w fajny sposób. Potem wróć się wypowiadać ewentualnie. Zadałeś pytanie, odpowiedzieliśmy Ci, ale widać głowa zamknięta u Ciebie. https://www.eurogamer.net/amp/digitalfoundry-2019-teraflop-face-off-current-gen-vs-next-gen Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 (edytowane) Bo te wszystkie serwisy growe tylko w taki sposób są w stanie wytłumaczyć januszom różnice pomiędzy konsolami i ich przypuszczalną wydajność. I zwykle robią to nieudolnie, prowadząc do tego całego zamieszania o teraflopy i zastanawiania się dlaczego 4 tf w nowej architekturze są lepsze od 6 w starej. Ktoś kto ogarnia sprzętowe niuanse powie Ci na ten temat znacznie więcej i dowiesz się jak rzeczywiście jest. I po raz kolejny, prawda jest taka, że Lockhart będzie wyraźnie mocniejszy od One X i przypuszczalnie powinien ogarniać next-genowe gry w przynajmniej 1080p i 60 klatek. Nikt też nie mówi o pełnym ray tracingu, tylko o wsparciu dla tej technologii. Serio to tak trudno zrozumieć, że sprzęt z 2020 roku oparty o nowe rozwiązania jest lepszy od sprzętu z korzeniami sięgającymi 2013 rok, nawet jeśli na papierze może się zdawać inaczej? To tak jakby pytać, czemu Ryzen 3700 jest lepszy od FX 8350 - oba 8rdzeniowe przecież. A jak spojrzysz na testy, to masz na czarno na białym że jeden umożliwia swobodne granie w minimum 60 klatek przy masie obliczeń, gdy drugi krztusi się na 20-30 i blokuje resztę sprzętu. Edytowane 21 czerwca 2020 przez Bigby 2 Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Jeśli faktycznie jest tak jak pisze w artykule no to wiadomo że tu nie ma dyskusji i Lockheart będzie sporo lepszą konsolą od Xbox One X, nie sądziłem po prostu że istnieje coś tak głupiego jak stare i nowe teraflopy i to mnie zmyliło. Cytuj
p406 46 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 Fajne patenty Microsoftu, gdzie są w stanie tekstury niskiej jakości (i zajmujące przez to dużo mniej miejsca) w czasie rzeczywistym ulepszać do 2k lub 4k dzięki Direct Machine Learning. A jeśli jeszcze zastosować kompresję, to w ogóle wielkość plików zostaje mocno ograniczona. Wydaje mi się, że będzie to mocno wykorzystywane w Xbox Lockhart, zresztą w XSX też, bo czemu by nie. Sony podchodzi do streamingu danych metodą brute force poprzez kosmiczną szybkość dysku, Microsoft dzięki AI może osiągnąć podobne rezultaty a może nawet lepsze? https://forum.beyond3d.com/posts/2134720/ Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 21 czerwca 2020 Opublikowano 21 czerwca 2020 4 godziny temu, eX4cT_PL napisał: Zadałem proste pytanie ale jak to u botów od razu ból dupy, podobno to klapy skaczą do gardła jak im się grę generacji obrazi.... Po prostu nie widzę sensu kupna konsoli 2x słabszej od PS5 w cenie PS5 Digital bo będzie pewnie w podobnej cenie. Oho wołajcie Gruszczyka. Mamy tutaj NEWSA. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi