Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tematem lepiej poczekać na oficjalną zapowiedź.

Mnie się podoba  pomysł i szczerze mówiąc sam zastanawiam się nad zakupem takiego taniego nextgena.

Opublikowano (edytowane)

Ewentualnie zaczekać na nazewnictwo i jeśli będzie spójne z Series X (czyli spekulowany Series S okaże się prawdą) to wywalić literkę na końcu tego toposa. MS idzie w ekosystem, forumek może podążyć jego szlakami jeśli chodzi o toposa.

Edytowane przez Bzduras
Opublikowano

sorry że się czepiam, ale nie ma takiej konsoli jak Xbox Series, konsole nowej generacji nazywać się będą po prostu Xbox, a seria X, seria S czy seria Z to poszczególne modele. 

Opublikowano

No ja nie miałbym nic przeciwko skoro Xbox series x ma być kompatybilny z 4 generacjami, żeby wszystko wrzucić do jednego wspólnego zbożowego działu o nazwie Xbox

Opublikowano
33 minuty temu, ASX napisał:

z tematem lepiej poczekać na oficjalną zapowiedź.

Mnie się podoba  pomysł i szczerze mówiąc sam zastanawiam się nad zakupem takiego taniego nextgena.

Ja sam nie wiem co wziąć na premierę. Najpierw myślałem, żeby kupić SS, bo pierwszy rok to i tak cross geny, potem powiedziałem sobie "fuck it" i byłem zdecydowany na SX, a teraz już sam nie wiem :pechowiec: Poczekam na pokaz w następnym miesiącu, to może w koncu dowiemy się czegoś konkretnego.

Opublikowano

no zmienic na Xbox i tyle tak jak @ASX pisze 

co do Lockhart bdb decyzja, nie wazny jaki zasobny portfel to kazdy bedzie mogl sprobowac next gena i miec wsteczna z cala rodzina Xbox 

Opublikowano

czy ja wiem, gamepass + duzo fajnych promocji na cyforwe gry spoko opcja dla kazuali ktorzy i tak kupuja max 10 gier przez cala generacje 

Opublikowano
40 minut temu, kubson napisał:

czy ja wiem, gamepass + duzo fajnych promocji na cyforwe gry spoko opcja dla kazuali ktorzy i tak kupuja max 10 gier przez cala generacje 

Wiem, ale jakby nie patrzeć lubię pudełka, dużo fajnych promocji na nie jest. Na chwilę obecną prawie nie korzystam z napędu, ale wciąż wolałbym żeby był.

Opublikowano

Ja już się nie mogę doczekać, gdy wjedzie XSX. W końcu przesiadka z XO FAT, który dobrze służył i od polskiej premiery, nadal działa bez zarzutów. Jednak po gierkach takich jak RDR 2, czy AC Odyssey widać, że już trochę niedomaga. 

Opublikowano

Pytanie, czy te dwa lata wsparcia tyczą się też pierwszego modelu konsoli? Czy dopiero od modelu s? Co do Lockharta myślę, że spoko opcja dla niewymagającego gracza, który chce pograć w nowe gry za niską cenę. Zapewne będzie miała spore grono odbiorców. To też dobry argument jako dodatkowy sprzęt.

• WTF 1
Opublikowano

Godzinę temu, ASX napisał:

dlatego będzie wybór, droższa konsola z napędem i tańsza bez.

brak napędu = tańsza to pic na wodę, ten napęd to koszt zaledwie 20$ to ma drugie dno. Chodzi o uwalenie w jakimś stopniu rynku używanych gier i cyfre na której więcej wpada do kieszeni sony/ms.

29 minut temu, Hum napisał:

Ja już się nie mogę doczekać, gdy wjedzie XSX. W końcu przesiadka z XO FAT, który dobrze służył i od polskiej premiery, nadal działa bez zarzutów. Jednak po gierkach takich jak RDR 2, czy AC Odyssey widać, że już trochę niedomaga. 

:banderas: