ASX 14 653 Opublikowano 10 lipca 2020 Autor Opublikowano 10 lipca 2020 14 godzin temu, Bigby napisał: https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-07-09-how-minecraft-and-mojang-taught-xbox-how-to-buy-studios Jeśli ktoś jeszcze ma wątpliwości jak Microsoft traktuje i integruje nowe studia (+ plany kupna kolejnych). Bardzo fajny artykuł. Fajnie się czyta jak tacy weterani branż jak goście z Double FIne i Obisidian są tak podekscytowani nadchodządzą generacją. Przy okazji poznaliśmy też powód opóźnienia Psychonauts 2, dzięki dodatkowym finansom z MS do gry trafi zawartość która miała pierwotnie zostać wycięta bo zabrakło pieniędzy w czasie produkcji. a tak poza tym to podoba mi się styl zarządzania studiami first party przez Matta Booty'ego, nie ingerowanie w proces kreaktywny, zapewnienie wsparcia finansowego, koleś w dodatku przez lata czuwał nad kurą znoszącą dla Microsoftu złote jajka czyli Minecraftem więc wie jak zarządzać ekipą. Mam wrażenie że jak Spencer odejdzie na emeryture to on przejmie po nim schede. 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 10 lipca 2020 Opublikowano 10 lipca 2020 Booty nie jest mniej więcej w tym samym wieku? Jakoś nie widzę tego, ze on będzie szefem po Philu. Co ciekawe, on był kiedyś Ceo Midway, czyli obecnego Netherrealms. Spencer wiesz co robic z WB Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 10 lipca 2020 Autor Opublikowano 10 lipca 2020 trudno mi znaleźć jakieś informacje nt. wieku obu panów. Ale Spencer kieruje xboxem już naprawdę długo, a wiadomo że taka praca jest bardzo wyczerpująca (wystarczy zobaczyć jak często dochodziło do przetasować na analogicznym stanowisku w Playstation). Myśle że ta generacja będzie ostatnią dla Spencera i pod jej koniec będzie mógł odejść w poczuciu dobrze wykonanej roboty. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 W dniu 10.07.2020 o 08:28, ASX napisał: trudno mi znaleźć jakieś informacje nt. wieku obu panów. Ale Spencer kieruje xboxem już naprawdę długo, a wiadomo że taka praca jest bardzo wyczerpująca (wystarczy zobaczyć jak często dochodziło do przetasować na analogicznym stanowisku w Playstation). Myśle że ta generacja będzie ostatnią dla Spencera i pod jej koniec będzie mógł odejść w poczuciu dobrze wykonanej roboty. 1 Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 11 lipca 2020 Autor Opublikowano 11 lipca 2020 Mam nadzieję że będzie mniej dramatycznie, Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 Gracze PCtowi też bedą mu wdzięczni bo jednak również dla nich zrobił ogromną przysługę i fajnie wykorzystuje potencjał Microsfotu na tym rynku. Co prawda dopiero jak steam pokazał potencjał tego rynku ale konkurencja zawsze dobra rzecz. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 Zobaczymy, Spencer ma ostatnie pół roku na zapowiedzi mocnych gier żeby zrehabilitować się po wielu wtopach z XO i nie piszę tu o pierdach jak BE czy ta gra z mrówkami Obsidianu. Strzelam że za 12 dni zobaczymy: - HI - nową Forze - Psycho2 - powrót jednego IP - zapowiedź 1-2 nowych IP - BT - MFS 2020 - Elden Ring? - kilka gier XGS ulepszonych pod SEXa Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 (edytowane) 11 minut temu, Daddy napisał: Zobaczymy, Spencer ma ostatnie pół roku na zapowiedzi mocnych gier żeby zrehabilitować się po wielu wtopach z XO i nie piszę tu o pierdach jak BE czy ta gra z mrówkami Obsidianu. Strzelam że za 12 dni zobaczymy: - HI - nową Forze - Psycho2 - powrót jednego IP - zapowiedź 1-2 nowych IP - BT - MFS 2020 - Elden Ring? - kilka gier XGS ulepszonych pod SEXa Podono ER w tym miechu ma miec pokaz wiec rzeczywiście by pasowalo. Kurde, mocno czekam na te gierke - chyba najbardziej oczekiwany tytuł przeze mnie. Edytowane 11 lipca 2020 przez XM. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 Oby to Halo nie było tylko grą na 8. Trzymam kciuki za ten tytuł. Liczę też na nową dużą markę od nich która zapoczątkuje nową serię i będzie nowym system system seller jak swego czasu seria GoW czy Halo. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 Godzinę temu, Daddy napisał: Zobaczymy, Spencer ma ostatnie pół roku na zapowiedzi mocnych gier żeby zrehabilitować się po wielu wtopach z XO i nie piszę tu o pierdach jak BE czy ta gra z mrówkami Obsidianu. Strzelam że za 12 dni zobaczymy: - HI - nową Forze - Psycho2 - powrót jednego IP - zapowiedź 1-2 nowych IP - BT - MFS 2020 - Elden Ring? - kilka gier XGS ulepszonych pod SEXa Elden Ringa nie pokażą, wszak ma to być li tylko pokaz gier FP. A wracając do Twojej listy to z grubsza jest to minimum, które powinni pokazać. Niemal każde odstępstwo w dół będzie dla mnie rozczarowaniem. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 11 lipca 2020 Autor Opublikowano 11 lipca 2020 Będą też gry third party więc Elden Ring i inne multiplatformy też są mozliwe Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 30 minut temu, ASX napisał: Będą też gry third party więc Elden Ring i inne multiplatformy też są mozliwe Sorry, nie wiedziałem. Ciekawe jak oni chcą zatem to wszystko upchnąć w jednej prezentacji. Zatem niech pokażą Elden Ring a Mrówki od Obsidian niech sobie darują... Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 Huh, cos sie zmienilo w ciagu miesiaca? Mialo byc tylko first party. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 Nie, głównym daniem będą gry first party ale kilka third party też będzie. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 Chciałbym wierzyć, że pokażą Elden Ring, ale równie dobrze możemy tego tytułu wcale nie zobaczyć w tym roku. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 lipca 2020 Opublikowano 11 lipca 2020 Meh, wyjdzie to wyjdzie. Kazdego roku wychodzą dobre klony soulsów i to bez zepsutego framepacingu i 15fps, to jest w co grać. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 11 lipca 2020 Autor Opublikowano 11 lipca 2020 Mi Elden Ring jest całkowicie obojętne, zwłaszcza że o samej grze nic nie wiadomo. 23 lipca liczę na solidny pokaz Halo Infinitie który wbije mnie w fotel, mam nadzieję że zobaczymy jakieś dłuższe prezentacje Hellblade 2 czy Everwild, trzymam kciuki za kilka niespodzianek i nowych zapowiedzi od innych wewnętrznych ekip. No i niech w końcu pokażą nowe Fable od Playground games bo to chyba najgorzej trzymana tajemnica w branży. Nie obrażę się też jeśli kilka flagowych pozycji Xboxa dostanie aktualizacje graficzna na nową generację jak np. Ori, Gearsy czy Sea of Thieves, liczę szczególnie na tą ostatnią bo loadingi na koxie odbierają chęć życia. Zapowiedzi i pokazy multiplatform to będzie jak to mówią truskawka na torcie. Podobno ten pokaz jest planowany jako zastępstwo dla tradycyjnej konferencji na E3, więc liczę że pokaz za 2 tygodnie będzie trzymać podobny poziom Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Widać osoby z konta XGP wbiły na konto Xboxa Na era niby z tych miniaturek ktoś rozpoznał że jest tam Scorn. 23 godziny temu, Czezare napisał: A wracając do Twojej listy to z grubsza jest to minimum, które powinni pokazać. Niemal każde odstępstwo w dół będzie dla mnie rozczarowaniem. Dokładnie to jest minimum, trzeba brać poprawkę że MS jeszcze niektóre gry rozbije na inne imprezy w roku. Gra TI może być pokazana nawet dopiero w grudniu na VGA. Szpiedzy donosili że ich gra zostanie pokazana w 2020 bez konkretów. 19 godzin temu, ASX napisał: No i niech w końcu pokażą nowe Fable od Playground games bo to chyba najgorzej trzymana tajemnica w branży. Co to za tajemnica jak Spencer w 2018 na scenie mówi że kupili PGG i tworzą drugie studio u nich pod RPGa w otwartym świecie a wśród nowo zatrudnionych przewija się trochę osób od Fable. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 12 lipca 2020 Autor Opublikowano 12 lipca 2020 No właśnie o tym napisałem że to że Fable powstaje to tajemnica poliszynela Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 (edytowane) Edytowane 12 lipca 2020 przez Daddy 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Ta plejka to chyba najbrzydsza konsola na świecie, ja je*ie co za syf 1 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 2 godziny temu, Daddy napisał: Tylko rusztu brakuje xD Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 12 lipca 2020 Opublikowano 12 lipca 2020 Tak w ogóle przydałaby się nowa emotka na forum. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi