ASX 14 611 Opublikowano 24 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Jest z tym balagan i na razie chyba sam Microsoft nie wie które z wczoraj pokazanych gier wyjdą jeszcze ma Xboxa one Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Chciałbym zobaczyć jakieś inne AAA robione pod cross-gen żeby zobaczyć czy każda gra wyglądać będzie wtedy jak Halo czy poprostu coś się tam w 343i niedobrego dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Moja teoria jest, że M$ chciało posłuchać się graczy i zrobić wszystko co chcą: 4K, 120fps, cross-gen, backward compatibility i więcej mocy. Sony postawiło klasycznie na jak najlepsze gry na jeden system i lepiej na tym na razie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Naprawdę śmieszne jest to, jak klapy lataja po całym forum i próbują wszystkich moralizować i wmawiać, że wczoraj MS pokazał samo goowno, kiedy na dobrą sprawę rozczarowało tylko Halo, bo reszta pokazu była naprawdę spoko. Serio tak klapy boli, że ktoś może być zadowolony? Dla mnie pokaz Sony ostatnio był mega słaby i znacznie gorszy od tego co pokazał MS wczoraj, ale nie latam po forum i nie naśmiewam się z osób, którym jednak się podobało. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Ale nad czym się tu zastanawiać. powiedział, że jak dev chce to może porzucić xone. Dlatego są oznaczenia i jasno widać że halo wyjdzie też na one, a stalker tylko seriesx i pc. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 (edytowane) 11 minut temu, Shago napisał: Naprawdę śmieszne jest to, jak klapy lataja po całym forum i próbują wszystkich moralizować i wmawiać, że wczoraj MS pokazał samo goowno, kiedy na dobrą sprawę rozczarowało tylko Halo, bo reszta pokazu była naprawdę spoko. Serio tak klapy boli, że ktoś może być zadowolony? Dla mnie pokaz Sony ostatnio był mega słaby i znacznie gorszy od tego co pokazał MS wczoraj, ale nie latam po forum i nie naśmiewam się z osób, którym jednak się podobało. Ludzie są rozaczorowani Halo, to bo jedyny exclusive z gameplayem i na tą grę ludzie najbardziej czekali. Ja osobiście nie liczę na exclusivy, ale jest szansa na to, że 3rd party będą lepiej działać na Xie. Najbardziej mnie intryguje GamePass. Tak go promują, że może faktycznie zmienią rynek i większość gier będzie w serwisie za free. Już teraz to jedna z najlepszych ofert growych na rynku. Edytowane 24 lipca 2020 przez C1REX Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 716 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Noo Sonowcy troszkę za mocno się podniecili.. Widać jednak trochę odetchnęli z ulgą że Spencer się zlitował hehehe Ja trochę przemyślałem i jeśli miałbym kupić coś na premierę (a strasznie mnie korci, bo nigdy nie brałem konsoli day one) to byłby to still XSX. W dalszym ciągu jestem spokojniejszy o jakość sprzętu u MS. W momencie premiery nadal będę miał potężny backlog więc grać będzie w co, tym nie ma się co martwić. Nie ma co czarować, MS mógł to rozegrać o wiele wiele lepiej. Nawet ze dwa gameplaye (np. Hellblade 2 i Everwild) zmieniły by mocno optykę całej konferencji. Jest jeszcze kilka miesięcy, trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 (edytowane) 17 minut temu, Paolo de Vesir napisał: XSX/PC = w pełni nowa generacja XOX/XSX/PC = cross-gen Tak też myślałem tylko nie rozumiem po co ta ikonka z napisem - optimized for Series X? Bo przecież to oznaczenie dotyczy gier które dostaną darmowego boosta jeżeli zrobimy przesiadkę z wersji current na next gen (jak np CP2077) także po chooy ta ikona przy trailerach gier które mają wyjść TYLKO na seXa Edytowane 24 lipca 2020 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Pewnie żeby dodatkowo upewnić graczy, że to jest wersja na Series X albo że główny nacisk był kładziony na tę wersję. Tak to rozumiem. 5 minut temu, C1REX napisał: Najbardziej mnie intryguje GamePass. W sumie na liście rozczarowań wczorajszej konferencji dałbym brak listy nowych gier w XGP. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Ja rozumiem to podobnie jak "Enhanced for ps4pro". Ciągle jestem w szoku, jak mocno spartaczyli sprawę nazewnictwa i że musieli wycofać Xbox one X z rynku w celu uniknięcia nieporozumień. 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: W sumie na liście rozczarowań wczorajszej konferencji dałbym brak listy nowych gier w XGP. xd No, ale przecież każda zaprezentowana nowa gra ma być za free w GamePass. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 532 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Teraz, C1REX napisał: Ja rozumiem to podobnie jak "Enhanced for ps4pro". No, ale nie ma takiego tytuły który pójdzie na Pro, a na zwykłej już nie. Sprawa z tym wspieraniem Xa jest mocno pogmatwana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Teraz, C1REX napisał: Ja rozumiem to podobnie jak "Enhanced for ps4pro". No ale to by znaczyło w takim razie że wszystkie wczoraj pokazane gry wyjdą też stare Xboxy (tylko dlaczego w takim razie nie ma tam informacji o Xbox One a jest tylko seX/PC) a to chyba jest raczej nierealne. Nie wiem koorwa sam już z tego nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 24 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 12 minut temu, Shago napisał: Dla mnie pokaz Sony ostatnio był mega słaby i znacznie gorszy od tego co pokazał MS wczoraj, ale nie latam po forum i nie naśmiewam się z osób, którym jednak się podobało. Nie lubię robić tego typu porównań, ale moim zdaniem oba pokazy były bardzo porównywalne, dałbym nawet plusa na korzyść Sony za to że pokazali gierki bliżej premiery i mniej CGI. Podobnie jak Xbox pokazali kilka ciekawych gierek o czym napisałem na forum w stosownych tematach Widać niestety jak niektórym CW zryło mocno psychikę, po raz kolejny okazuje że ten temat nie jest "na żarty". Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 4 minuty temu, C1REX napisał: No, ale przecież każda zaprezentowana nowa gra ma być za free w GamePass. Chodzi mi o tytuły na najbliższy miesiąc. Takie duże eventy to zawsze okazja by dorzucić do pieca jakąś bombą w XGP. Eh, Residencik 2 mi się marzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 kupuj, gierka lata za pol darmo i co chwile jest na promocji Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 7 minut temu, kubson napisał: kupuj, gierka lata za pol darmo i co chwile jest na promocji Pewne dania smakują lepiej z cebulką. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Prawda jest taka, że wiekszość niezadowolonych byla na nie już przed pokazem. Halo ssalo pałę, ale pozostała czesć nie roznila sie od tego, co pokazalo sony. Horizon 2 to tez nie gameplay. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 7 minut temu, Ryo-San napisał: No ale to by znaczyło w takim razie że wszystkie wczoraj pokazane gry wyjdą też stare Xboxy (tylko dlaczego w takim razie nie ma tam informacji o Xbox One a jest tylko seX/PC) a to chyba jest raczej nierealne. Nie wiem koorwa sam już z tego nic nie rozumiem Nieprecyzyjnie się wypowiedziałem. Zakładam, że ten znaczek to tylko chwyt marketingowy. Ta gra może faktycznie być robiona pod nowego Xa, albo mieć tylko jakieś opcje HD typu więcej fps, wyższa rozdziałka. Zgaduję, że to nic nie mówi, czy gra będzie działać na starym Xie, czy nie. Samo to, że się tu zastanawiamy, czy taki znaczek oznacza, czy gra będzie działać na poprzednim Xie, czy niekoniecznie oznacza, że sam M$ nie wie co robi. Naprawdę jestem ciekawy jak to rozegrają, bo na razie PR mierny mają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 970 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 (edytowane) Co pokazał Microsoft, Fable, SoD3, Forza, Everwild, Avowed, wszystko rendery, bez sekundy gameplayu czy przybliżonej daty. Te gry pewnie wyjdą za 2-3 lata, jak dobrze pójdzie (no Forza wcześniej). Poza tym uraczyli nas pięknymi ujęciami z Islandi, to niby coś z Hellblade 2. Jedno, jedyne Halo doczekało się gameplayu, i stało się ogólnoświatowym memem. Przepraszam, był jeszcze Psychonauts 2. Jeżeli ktoś uważa, że to było lepsze od gameplayu Ratchet, GT7, Retunal, LBP, Astro Bot czy Spider Mana (o Horizon i DS nie wspominam, bo tam nie pokazali czystego gameplayu), to poprostu oczekuję w przyszłości kolejnych konferencji pełnych CGI. Koleś idealnie podsumowuje, to co wczoraj się stało. Najzabawniejsze jest to, że ostatnio przepraszali, że następnym razem będzie więcej gameplayu, a zrobili dokładnie to samo. Widocznie nie mają nic do pokazana obecnie. Edytowane 24 lipca 2020 przez YETI 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 24 lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 970 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 @Ryo-San, Microsoft chyba sam nie wiem, na jakie konsole trafią ich gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 @YETI ale wypad do CW. Masz na stronie oficjalnie podane na co wychodzą obie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 Co się dokładnie wydarzyło, że x360 było takim sukcesem, a potem tak wszystko siadło? Miałem X360 i do dziś miło wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 (edytowane) Sony ci pokazalo gameplay z jednej ich gry - ratcheta. Rzeczywscie niesamowita roznica. Edytowane 24 lipca 2020 przez 20inchDT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2020 3 minuty temu, C1REX napisał: Co się dokładnie wydarzyło, że x360 było takim sukcesem, a potem tak wszystko siadło? Znacznie tańsza od konkurencji, wydajna, dużo japońskich gier przestało być eksami + nadawanie tempa generacji. To tak na moje, z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi