Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawdę śmieszne jest to, jak klapy lataja po całym forum i próbują wszystkich moralizować i wmawiać, że wczoraj MS pokazał samo goowno, kiedy na dobrą sprawę rozczarowało tylko Halo, bo reszta pokazu była naprawdę spoko. Serio tak klapy boli, że ktoś może być zadowolony? Dla mnie pokaz Sony ostatnio był mega słaby i znacznie gorszy od tego co pokazał MS wczoraj, ale nie latam po forum i nie naśmiewam się z osób, którym jednak się podobało.

• Plusik 2
  • Minusik 1
11 minut temu, Shago napisał:

Naprawdę śmieszne jest to, jak klapy lataja po całym forum i próbują wszystkich moralizować i wmawiać, że wczoraj MS pokazał samo goowno, kiedy na dobrą sprawę rozczarowało tylko Halo, bo reszta pokazu była naprawdę spoko. Serio tak klapy boli, że ktoś może być zadowolony? Dla mnie pokaz Sony ostatnio był mega słaby i znacznie gorszy od tego co pokazał MS wczoraj, ale nie latam po forum i nie naśmiewam się z osób, którym jednak się podobało.

Ludzie są rozaczorowani Halo, to bo jedyny exclusive z gameplayem i na tą grę ludzie najbardziej czekali.

Ja osobiście nie liczę na exclusivy, ale jest szansa na to, że 3rd party będą lepiej działać na Xie.

Najbardziej mnie intryguje GamePass. Tak go promują, że może faktycznie zmienią rynek i większość gier będzie w serwisie za free. Już teraz to jedna z najlepszych ofert growych na rynku.

Edytowane przez C1REX

Noo Sonowcy troszkę za mocno się podniecili.. Widać jednak trochę odetchnęli z ulgą że Spencer się zlitował :) hehehe

Ja trochę przemyślałem i jeśli miałbym kupić coś na premierę (a strasznie mnie korci, bo nigdy nie brałem konsoli day one) to byłby to still XSX. W dalszym ciągu jestem spokojniejszy o jakość sprzętu u MS. 

W momencie premiery nadal będę miał potężny backlog więc grać będzie w co, tym nie ma się co martwić. 

Nie ma co czarować, MS mógł to rozegrać o wiele wiele lepiej. Nawet ze dwa gameplaye (np. Hellblade 2 i Everwild) zmieniły by mocno optykę całej konferencji. Jest jeszcze kilka miesięcy, trzeba czekać 

17 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

XSX/PC = w pełni nowa generacja

XOX/XSX/PC = cross-gen

Tak też myślałem tylko nie rozumiem po co ta ikonka z napisem - optimized for Series X? Bo przecież to oznaczenie dotyczy gier które dostaną darmowego boosta jeżeli zrobimy przesiadkę z wersji current na next gen (jak np CP2077) także po chooy ta ikona przy trailerach gier które mają wyjść TYLKO na seXa :dunno:

71df99971babc.png

Edytowane przez Ryo-San

Pewnie żeby dodatkowo upewnić graczy, że to jest wersja na Series X albo że główny nacisk był kładziony na tę wersję. Tak to rozumiem.

5 minut temu, C1REX napisał:

Najbardziej mnie intryguje GamePass.

W sumie na liście rozczarowań wczorajszej konferencji dałbym brak listy nowych gier w XGP. xd

Ja rozumiem to podobnie jak "Enhanced for ps4pro".

Ciągle jestem w szoku, jak mocno spartaczyli sprawę nazewnictwa i że musieli wycofać Xbox one X z rynku w celu uniknięcia nieporozumień.

3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

W sumie na liście rozczarowań wczorajszej konferencji dałbym brak listy nowych gier w XGP. xd

No, ale przecież każda zaprezentowana nowa gra ma być za free w GamePass.

Teraz, C1REX napisał:

Ja rozumiem to podobnie jak "Enhanced for ps4pro".

No ale to by znaczyło w takim razie że wszystkie wczoraj pokazane gry wyjdą też stare Xboxy (tylko dlaczego w takim razie nie ma tam informacji o Xbox One a jest tylko seX/PC)  a to chyba jest raczej nierealne. Nie wiem koorwa sam już z tego nic nie rozumiem

12 minut temu, Shago napisał:

Dla mnie pokaz Sony ostatnio był mega słaby i znacznie gorszy od tego co pokazał MS wczoraj, ale nie latam po forum i nie naśmiewam się z osób, którym jednak się podobało.

Nie lubię robić tego typu porównań, ale moim zdaniem oba pokazy były bardzo porównywalne, dałbym nawet plusa na korzyść Sony za to że pokazali gierki bliżej premiery i mniej CGI. Podobnie jak Xbox pokazali kilka ciekawych gierek o czym napisałem na forum w stosownych tematach

Widać  niestety jak niektórym CW zryło mocno psychikę, po raz kolejny okazuje że ten temat nie jest "na żarty". 

4 minuty temu, C1REX napisał:

No, ale przecież każda zaprezentowana nowa gra ma być za free w GamePass.

Chodzi mi o tytuły na najbliższy miesiąc. Takie duże eventy to zawsze okazja by dorzucić do pieca jakąś bombą w XGP. Eh, Residencik 2 mi się marzy. :(

7 minut temu, Ryo-San napisał:

No ale to by znaczyło w takim razie że wszystkie wczoraj pokazane gry wyjdą też stare Xboxy (tylko dlaczego w takim razie nie ma tam informacji o Xbox One a jest tylko seX/PC)  a to chyba jest raczej nierealne. Nie wiem koorwa sam już z tego nic nie rozumiem

Nieprecyzyjnie się wypowiedziałem. Zakładam, że ten znaczek to tylko chwyt marketingowy. Ta gra może faktycznie być robiona pod nowego Xa, albo mieć tylko jakieś opcje HD typu więcej fps, wyższa rozdziałka. Zgaduję, że to nic nie mówi, czy gra będzie działać na starym Xie, czy nie.

Samo to, że się tu zastanawiamy, czy taki znaczek oznacza, czy gra będzie działać na poprzednim Xie, czy niekoniecznie oznacza, że sam M$ nie wie co robi. 

Naprawdę jestem ciekawy jak to rozegrają, bo na razie PR mierny mają.

• Plusik 1

Co pokazał Microsoft, Fable, SoD3, Forza, Everwild, Avowed, wszystko rendery, bez sekundy gameplayu czy przybliżonej daty. Te gry pewnie wyjdą za 2-3 lata, jak dobrze pójdzie (no Forza wcześniej). Poza tym uraczyli nas pięknymi ujęciami z Islandi, to niby coś z Hellblade 2. Jedno, jedyne Halo doczekało się gameplayu, i stało się ogólnoświatowym memem. Przepraszam, był jeszcze Psychonauts 2. 

Jeżeli ktoś uważa, że to było lepsze od gameplayu Ratchet, GT7, Retunal, LBP, Astro Bot czy Spider Mana (o Horizon i DS nie wspominam, bo tam nie pokazali czystego gameplayu), to poprostu oczekuję w przyszłości kolejnych konferencji pełnych CGI. 

Koleś idealnie podsumowuje, to co wczoraj się stało. 

Najzabawniejsze jest to, że ostatnio przepraszali, że następnym razem będzie więcej gameplayu, a zrobili dokładnie to samo. Widocznie nie mają nic do pokazana obecnie. 

Edytowane przez YETI
  • Plusik 2
  • Minusik 1
3 minuty temu, C1REX napisał:

Co się dokładnie wydarzyło, że x360 było takim sukcesem, a potem tak wszystko siadło?

Znacznie tańsza od konkurencji, wydajna, dużo japońskich gier przestało być eksami + nadawanie tempa generacji. To tak na moje, z głowy.