Opublikowano 16 sierpnia 20204 l Mamy połowę sierpnia i mocno zaczyna mnie wqurwiać w obu obozach takie podchodzenie do sprawy. Jakby nie patrzeć zostało trzy miesiące(nawet mniej jeśli potwierdzi się data premiery XSX z przecieków) do prawdopodobnego wejścia nowych sprzętów na rynek, a klient tak naprawdę mało na ich temat mógł się do tej pory dowiedzieć z oficjalnych źródeł i to przeciąganie ogłoszeń bo "czekamy na ruch tych drugich". W 2013 co chwilę dostawaliśmy jakieś informacje i był nakręcany hajp, teraz biorą ludzi na przetrzymanie.
Opublikowano 16 sierpnia 20204 l Podadzą to podadzą, ale jest tylko jeden powód dla którego mogą to tak przeciągać, to złymi wieściami najtrudniej się podzielić, co oznacza, że ceny w obu przypadkach będą wchuy wysokie.
Opublikowano 16 sierpnia 20204 l Najlepsza jest ta karuzela plotek z cenami konsoli, najczęściej jest 499$, czasami 449$ a od kilku dni 599$
Opublikowano 16 sierpnia 20204 l Plotkami odnośnie ceny to bym się w ogóle nie przejmował, bo ta może się zmienić dzień przed oficjalnym ogłoszeniem.
Opublikowano 16 sierpnia 20204 l Mnie bardziej ciekawi sytuacja, gdy jedni i drudzy będą czekać z ceną a w kalendarzu będzie już październik, więc co opóźnią premierę by nie być tymi pierwszymi? Trochę ironiczne, ale premiera tuż za rogiem, o sprzęcie wiemy praktycznie wszystko, a cena to informacja bardziej strzeżona niż materiały CIA.
Opublikowano 16 sierpnia 20204 l Takim prawdziwym czy z fasoli? Moj pradziadek jak jeszcze zył to lubił kanapki ze smalcem, takim ze skwarkami, majonezem i cebulą
Opublikowano 16 sierpnia 20204 l Teraz, 20inchDT napisał: czy z fasoli? Jeszcze mnie nie poyebało jak będze miły dostanie cały słoiczek własnej roboty smalczyku do domciu
Opublikowano 16 sierpnia 20204 l 2 godziny temu, Figuś napisał: Jeszcze mnie nie poyebało jak będze miły dostanie cały słoiczek własnej roboty smalczyku do domciu No ja jeszcze mam słoiki z dziczyzną, dzik z jeleniem, ale takich rarytasów szkoda dawać. Wszystko co swojskie najlepsze.
Opublikowano 17 sierpnia 20204 l w niemieckim saturnie: Nowy interfejs konsoli też będzie podobny do nowego sklepu MS Store, w sklepie będzie można wyszukiwać gry według płynność 30/60/120fps, twórców gry, itd. ma być dużo nowych opcji. Edytowane 17 sierpnia 20204 l przez Daddy
Opublikowano 17 sierpnia 20204 l Jesteś pewien, ze to oficjany dashboard nowej konsoli? Mogłbym przysiąc, że widziałem to juz gdzieś oznaczone jako fan-made.
Opublikowano 18 sierpnia 20204 l Dziwne sformułowanie, ale BARDZO wątpię, że XSX dostanie gry niekompatybilne z XSS, to byłoby absolutnie bez sensu, więc to pewnie tylko dziwna spekulacja dziennikarza, nic nie wskazuje na oddzielne gry.
Opublikowano 18 sierpnia 20204 l W ogóle samo 1440p/60 na XSS to IMO wystarczający powód by włożyć taką spekulację między bajki.
Opublikowano 18 sierpnia 20204 l Nie, takie są zalecenia MS skierowane do devów (przy czym oczywiście zalecenia to nie wymagania, więc XSS przy bardziej skomplikowanych grach będzie celował w 1080p). Oficjalnie tutaj błędu nie ma, reszta rzeczy wiadoma od dłuższego czasu, ~4 TF (a dokładnie 3.96), taki sam CPU, mniej ram, etc.
Opublikowano 18 sierpnia 20204 l Autor 19 minut temu, Square napisał: XSX exclusives vs Next-gen Support? Ciekawe co to znaczy. Tom Warren mówi że to ich własna dziennikarska spekulacja. Nic tego nie potwierdza aby Series X miał mieć jakieś ekskluzywne gry, podobnie jak Xbox One X
Opublikowano 18 sierpnia 20204 l No ja to traktuje cały czas jako plotki, dopóki nie będzie oficjalnego info, ale takie sformułowanie wydało mi się co najmniej dziwne. Co do 1440/60 to pewnie chodzi o obsługę i w jakichś gierkach pewnie tak będzie. Tak jak na mocniejszej wersji zapewne pojawi się tytuł w 8K, dla czysto marketingowej gadki.
Opublikowano 18 sierpnia 20204 l https://www.anandtech.com/show/15994/hot-chips-2020-live-blog-microsoft-xbox-series-x-system-architecture-600pm-pt garść nowych slajdów na temat hardware Series X.
Opublikowano 18 sierpnia 20204 l Autor dużo slajdów, tabelek, wykresów i nazw o których nigdy nie słyszałem Edytowane 18 sierpnia 20204 l przez ASX