Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wypowiedzi o tym, że 7 letni sprzęt nie będzie hamulcowym dla nowej generacji, to od razu można było miedzy bajki włożyć.

Teraz tylko trzeba czkać na informację, że Halo Infinite jednak nie wyjdzie na xone. Później Phil powie, że muszą zrezygnować ze wspierania poprzedniej generacji, bo chcą dostarczyć graczom najlepsze możliwe produkcje i nie chcą by coś wstrzymywało kreatywność ich zespołów.

Oby to się stało jak najszybciej, bo ten rozkrok generacyjny to nic dobrego dla graczy.

Opublikowano

No no, jeszcze trochę i będzie gadka, że exy jednak się liczą i MS ma zamiar bezpośrednio konkurować z Sony. :pawel: Serio, prezentacją XSX wyszli z pozycji siły, ale mam wrażenie że tam marketingowo to nikt nie ogarnia co się dzieje i wszystko robione jest ad hoc.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

No no, jeszcze trochę i będzie gadka, że exy jednak się liczą i MS ma zamiar bezpośrednio konkurować z Sony. :pawel: 

kto powiedział że exy sie nie liczą?

Opublikowano

@ASX Nie zgadzam się. Halo infinite jest porażką marketingową, wiadomo już że przed 2022 MS dostarczy gier które nie pojawią się na One. Nowa generacja potrzebuje odcięcia od poprzedniej aby pokazać pełnię potencjału, więc fakt że większość zapowiedzianych gier MSu będzie jedynie na next-gen uważam za ruch ku rozwojowi platformy.

No nie wierzę w słowa Phila, bo gada pod przygotowaną narrację.

• Plusik 1
Opublikowano

no i okej,

mi się akurat podoba też ta wizja jeden ekosystem: konsola, PC, a wkrótce xcloud, na którym mogę kupić grę raz a potem zagrać w nią na każdym sprzęcie. Nie uśmiecha mi się powrót do polityki w której nie mogę zagrać ze znajomym w takiego SoT, bo nie ma odpowiedniej konsoli.

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał:

konsola, PC, a wkrótce xcloud, na którym mogę kupić grę raz a potem zagrać w nią na każdym sprzęcie

OK, zgodzę się, ale fajnie jak są to sprzęty w ramach jednej generacji, bo chyba nie wierzysz, że Halo Inifnite wyglądałoby jak na ostatnim pokazie gdyby wyszło jedynie na XSX/PC?

Tak powinno to wyglądać od samego początku.

Opublikowano
3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Niektórzy uwierzyli. :usmiech:

Uwierzyli bo z samej góry płynęły takie informacje, które są pro konumenckie. Wszyscy dobrze wiedzieli, że to mało realne, ale zapewnienia miały utrzymać tą 50 milionową bazę xboxa. Ja nie mialbym pretensji do 343 po pokazie Halo, pewnie ktoś z góry powiedział to ma działać wszędzie i chłopki siedzieli i próbowali sprostać wyzwaniu. Teraz jak widzą, że tak się nie da znów zmieniają zdanie a dev cierpi bo wracają od nowa do pracy, gdzie od początku powinni tworzyć pod najlepszy sprzęt. O ile MS tworzy fajny, mocny sprzęt, tak ich marketing jest po prostu słaby. Trzeba było zapłacić Sony to by im zrobili kampanię. Oczywiście żart, ale dobrze, że ktoś zwrócił uwagę, iż należy zmienić strategię póki jeszcze nie ma konsol na rynku. 

Opublikowano
26 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

No nie wierzę w słowa Phila, bo gada pod przygotowaną narrację.

Phil to się kurwa gubi w zeznaniach. Najpierw pierdoli o ekosystemie MS i ze nie porzuca starych sprzętów dostarczając nowe gry na starą konsole, a potem się po cichu z tego wycofuje bo Halo: Infinite wzbudza usmiech politowania. Pizda a nie skoczek, tyle w temacie. 

Opublikowano

Microsoft przekazuje dużo informacji, spencer dużo mówi, a potem sony tylko pokazuje pada ( choć błędnie zapowiedziana konferencja z usypiaczem Cernym to był fail)i nikt już nawet nie wie co to xbox, tak to obecnie wygląda. Oczywiście sony jest na lepszej pozycji, ale już jednak nauczyłem się, że wypowiedzi Spencera są po prostu bez pokrycia.

Duży plus za promowanie cross play itp., ale konsoli promować to oni nie potrafią jak dla mnie, konkurencja robi to lepiej.

Opublikowano (edytowane)

No jasne że $ony jest w lepszej pozycji, bo to oni w końcu sprzedali 100 mln konsol, mają zdecydowanie silniejszą pozycje na wielu rynkach, w tym np. na naszym europejskim gdzie xboks nie istnieje własciwie, poza UK. Xbox robi co może, reklamuje potężną konsole, gry ekskluzywne, xlouda czy gamepassa ale to pojedynek dawida z goliatem, bo każdy news o Playstation 5 ma znacznie wiekszy zasięg.

9 minut temu, Moldar napisał:

już jednak nauczyłem się, że wypowiedzi Spencera są po prostu bez pokrycia.

które wypowiedzi spencera okazały się bez pokrycia?

Edytowane przez ASX
Opublikowano

No wiadomo, ze sony ma lepiej, ale Microsoft ewidentnie nie potrafi wypunktować ps5, albo mają jeszcze coś w zanadrzu i czekają po prostu. Dużo gadania, a potem pokazują Infinite i o ile w grę bym zagrał bo gameplay był dla mnie super, tak no ja nie wiem jak ktoś mógł dopuścić, że pokazali to ludziom.

które wypowiedzi spencera okazały się bez pokrycia?

No choćby zaraz z Halo :reggie:, One X miał też być gotowy na VR i wyszło jak wyszło. Często jednak zmienia zdanie i sam chyba gubi się w tym co mówi, ewentualnie serwisy źle tłumaczą jego słowa ^^

Konsolę kupię, zdania póki co nie zmieniam, ale marketingowo Sony imo lepiej ogarnia temat, już pomijam to, że obie firmy dają ciała z zapowiedziami nowych sprzętów, za bardzo to wszystko rozwleczone w czasie.

Opublikowano

Xbox robi właściwie, reklamuje potężną konsole, gry ekskluzywne, xlouda czy gamepassa ale to pojedynek dawida z goliatem, bo każdy news o Playstation 5 ma znacznie wiekszy zasięg.

Mieli okres w którym Xboxa prowadził Moore i byli na topie. Ścigali się jak równy z równym i korzystali na tym wszyscy. Dopiero potem przyszedł Mattrick i Kinect po którym miotają się po dziś dzień i zamiast wrócić do stanu gdy wszystko działało idą w jakieś dziwne pomysł z których co chwilę się wycofują. Ktoś w MSie ubdzurał sobie, że droga Sony i Nintendo nie jest drogą właściwą i kombinują teraz na wszystkie sposoby zamiast spiąć dupę. Liczę, że Phil spadnie z rowerka i wróci do gry Xbox dla HC, a nie jakieś kolorowe pierdy AA dla wszystkich czyli nikogo.

1 minutę temu, Moldar napisał:

Infinite i o ile w grę bym zagrał bo gameplay był dla mnie super, tak no ja nie wiem jak ktoś mógł dopuścić, że pokazali to ludziom

Mordo, Spencer nie wiedział. Postawili go przed faktem. :lapka: 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Moldar napisał:

No choćby zaraz z Halo :reggie:, One X miał też być gotowy na VR i wyszło jak wyszło.

no rzeczywiście nigdy wcześniej nie zdarzyło się w branży że gra została przesunięta. Poprosze o konkretniejsze przykłady ;)

2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Mieli okres w którym Xboxa prowadził Moore i byli na topie. Ścigali się jak równy z równym i korzystali na tym wszyscy. Dopiero potem przyszedł Mattrick i Kinect po którym miotają się po dziś dzień i zamiast wrócić do stanu gdy wszystko działało idą w jakieś dziwne pomysł z których co chwilę się wycofują. Ktoś w MSie ubdzurał sobie, że droga Sony i Nintendo nie jest drogą właściwą i kombinują teraz na wszystkie sposoby zamiast spiąć dupę. Liczę, że Phil spadnie z rowerka i wróci do gry Xbox dla HC, a nie jakieś kolorowe pierdy AA dla wszystkich czyli nikogo.

daje xd,

bo nie da się tego normalnie skomentować

Edytowane przez ASX
Opublikowano

Jak widać z wielu decyzji związanych ze swoją wizją konsoli dla każdego wycofują się rakiem, więc nie musisz. Ostatecznie i tak odbędzie się standardowa walka na moc, exy i pod koniec generacji nikt nie będzie pamiętał o dyrdymałach pokroju "gry nie sprzęt" tak jak zapomniano już dawno o TV i Kinectie. :reggie: 

6 minut temu, ASX napisał:

Poprosze o konkretniejsze przykłady

Miałeś wyżej o exach, nie kombinuj już jak koń pod górkę, bo to dwa argumenty na twóje xdd i odbijanie piłeczki.

• Plusik 1
Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

nikt nie będzie pamiętał o dyrdymałach pokroju "gry nie sprzęt" tak jak zapomniano już dawno o TV i Kinectie. :reggie: 

no to hasło to niezły dyrdymał rzeczywiście

Opublikowano

Normalnie zacząłem się zastanawiać jeżeli wycofają się z xone to ciekawe co będzie z series s? No bo jednak konsola będzie słabsza od ps5/xsx czy tam devi podołają? Chodziło mi teraz po głowie kupić ps5 do exów i większych gier, a series s jako maszyna do gamepassa i halo po sieci. Powinni od samego początku promowania nowej generacji pokazać series s i powiedzieć tu macie tanie granie, serwis x tu macie granie premium, na pc macie wszystko z bajerami i na komórkach xclaud. Macie, wybierajcie, łączcie i grajcie. I taki przekaz byłby najlepszy dla konsumenta i dla nich.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Miałeś wyżej o exach, nie kombinuj już jak koń pod górkę, bo to dwa argumenty na twóje xdd i odbijanie piłeczki.

w sensie ten cytat Spencera w którym mówi że jest przeciwny zamykaniu gry na jedną platformę

Cytat

“I find it completely counter to what gaming is about to say that part of that is to lock people away from being able to experience those games. Or to force someone to buy my specific device on the day that I want them to go buy it, in order to partake in what gaming is about.”

to słowa bez pokrycia?

serio wezyr stać cię na coś lepszego, czekam na konkretne kłamstwa

Opublikowano
1 minutę temu, creatinfreak napisał:

series s? No bo jednak konsola będzie słabsza od ps5/xsx czy tam devi podołają?

Zejście na tę samą architekturę (ten sam procek, SSD w standardzie) do 1080p będzie z pewnością łatwiejsze (jak obniżenie detali/rozdziałki na PC) niż dostosowywanie gry z nowej generacji pod starą architekturę.