funditto 657 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 No PS5 to będzie biały kruk do końca roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 3 godziny temu, funditto napisał: Ja już dawno nie mam ani PS4 ani Xboxa, bo się szykowałem na nową generację na jesień, a na samym Switchu przez kolejne pół roku nie uciągnę, więc miałem zamiar kupić dla samych multiplatform i z nadzieją na szybką premierę Flight Simulatora, a później Forzy Motorsport. To jak nie masz już dawno to te 2 miechy cię raczej nie zbawią. Ale jw. o ile tej premiery nie przesuną to nie powinno być problemów z zaopatrzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 Czemu by mieli przesunąć premierę? zaraz BF i BN Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 8 godzin temu, Daddy napisał: Czemu by mieli przesunąć premierę? zaraz BF i BN Spekuluje tylko, na razie 2 miesiące przed premierą nawet daty nie znamy, o cenie i series s nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 055 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 Chciałem brać konsolę w okolicach świąt, ale całkiem hajp już mi minął przez ostatnie tygodnie Poczekam pół roku - rok i dopiero się zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 537 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 Prawdę mówiąc mnie trochę też :). Nie wiem, czy serio nie odłożyć trochę kasy i na przyszły grudzień sprawić sobie naprawdę dobrego PC (prezentacja nowych kart Nvidii mnie do tego zachęca). Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 3 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 u mnie też bez hajpu na nową konsolę, zobaczymy może mnie czymś jeszcze przekonają ale wątpie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 23 minuty temu, Shago napisał: Prawdę mówiąc mnie trochę też :). Nie wiem, czy serio nie odłożyć trochę kasy i na przyszły grudzień sprawić sobie naprawdę dobrego PC (prezentacja nowych kart Nvidii mnie do tego zachęca). Coś w tym jest zwłaszcza, że ten rtx 3080 ma być coś ok. 3k, więc już teraz możesz mieć jakość next gen z ray tracingiem w takim cyberpunk bez czekania na jakieś patche na następne konsol. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 Day One! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 537 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 (edytowane) No ten RTX3080 to hit. A na nową konsole tracę hype (PS5 czy XSX), bo nic nie pokazują na ten moment. Dodatkowo mam obecnie koksa i całą masę gier, które mi zalegają. No trochę średnio wydawać hajs na nową konsolę teraz. Edytowane 3 września 2020 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 Zawsze możesz sprzedać OneX, przesiąść się na SeriesX i tam kontynuować ogrywanie zaległości plus nowe tytuły. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 3 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 można, ale to tak jak wymiana karty graficznej w kompie, nie każdy czuje taką potrzebe by kupować drogi sprzęt by ogrywać stare gierki w lepszej oprawie + nowe tytuły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 No wiadomo, jak ktoś ma dobrego kompa i wymiana karty wyniesie go podobnie jak kupno nowej konsoli to jest trudniej zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 38 minut temu, ASX napisał: można, ale to tak jak wymiana karty graficznej w kompie, nie każdy czuje taką potrzebe by kupować drogi sprzęt by ogrywać stare gierki w lepszej oprawie + nowe tytuły. Nividi zamieszało tymi kartami. Te trzy tysiaki dają do myślenia, jeśli ktoś ma w miarę nowego kompa i płytę główną koszty skupiają się jedynie na wymianie karty. No i tu pojawia się pytanie czy warto się przesiadać? Kurde ta cała sytuacja zabija trochę hype. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 (edytowane) No ja mam średniego kompa, więc musiałbym wszystko wymieniać co kosztowało by mnie pewnie tak ok. 7k bez monitora, z drugiej strony jeśli wziąć pod uwagę, że na ostatnią generację wydałem więcej za sam hardware to daje do myślenia. Jedynie co mnie odstrasza w tej chwili to, że odzwyczaiłem się od grania na PC. Pamiętam jak parę lat temu wymieniłem kompa i zagrałem na nim tylko w kilka gierek, i tak grałem na konsolach mimo, że w gorszej jakości. No ale wtedy też mniej gierek było na PC. Edytowane 3 września 2020 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 3 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 myślę że hajp bardziej zabija mała ilość informacji, słaby lineup nextgenów, a nie to że Nvidia pokazała kartę graficzną xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 To samo jak u Ipcl wymiana kompa plus TV nowy bo dalej siedzę na FullHD, no mi się nie kalkuluje. Już raz w 2012 kupiłem kompa i pograłem kilka gier i w sumie do przeglądania neta mi tylko służy po dziś dzień Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 (edytowane) 7 minut temu, ASX napisał: myślę że hajp bardziej zabija mała ilość informacji, słaby lineup nextgenów, a nie to że Nvidia pokazała kartę graficzną xd To też. Jedyne co w chwili obecnej budzi moje zainteresowanie to hdmi 2.1, bo mam tv, który to obsługuje, tylko tak realnie patrząc to i tak nie ma na czym tego sprawdzić. Akurat w grze w którą najczęściej gram to nawet update do 240 fps by nic nie dał Edytowane 3 września 2020 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 (edytowane) 20 minut temu, ASX napisał: myślę że hajp bardziej zabija mała ilość informacji, słaby lineup nextgenów, a nie to że Nvidia pokazała kartę graficzną xd Właśnie chodziło mi o to, co napisałeś. Plus to, że ta karta robi większego hajpa niż next geny. Ps po wyjściu tych kart znów mamy przepaść jeśli chodzi o moc i wydajność. Myślałem że to nastąpi za 2 lata, ale znów na starcie pc odjeżdża. Edytowane 3 września 2020 przez czarek250885 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 I co z tego, że odjeżdża, najpierw niech ktoś to wykorzysta, ja tam na poziom graficzny gier na PS4 PRO i ONE X nie narzekam, względem tego co mamy na PC, tylko tych klatek(FPS) mi brakuje, po za tym tak było jest i będzie. Ps cena jednak też robi swoje, w cenie tej karty masz dwa next geny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 Tak jak pisze Soul Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 Za cenę kompa i9+3090 można kupić dwa nexgeny +tv. No raczej mało osób może sobie na coś takiego pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 1 minutę temu, creatinfreak napisał: Za cenę kompa i9+3090 można kupić dwa nexgeny +tv. No raczej mało osób może sobie na coś takiego pozwolić. Dlatego zawsze mnie śmieszy jak to konsole umierają po pokazie każdej kolejnej karty Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 3 września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 (edytowane) Oczywiście. Tylko gry z Xboxa zawsze lepiej na PC. Edytowane 3 września 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 3 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 września 2020 konsole szybko nie umrą, niezależnie jak wiele RTXów jeszcze wyjdzie. To cały czas rosnący rynek i setki milionów konsumentów, którzy tak bardzo przyzwyczaili się do prostoty konsolowej że nawet zrezygnowanie z gier ekskluzywnych (w przypadku xboxa one) nie skłoniło ich do transferu na PC. To prawda że Series X zaskoczył swoją mocą i parametrami, ale konsole nigdy nie będa miały przewagi technologicznej nad pecetami, to mają być dobrze skrojone zabawki, odpowiednio wycenione proste pudełko pod tv przeznaczone pod casuali i januszy, które można w 5 min. podpiąc pod tv i cieszyć się gierkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi