Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, funditto napisał:

Ja już dawno nie mam ani PS4 ani Xboxa, bo się szykowałem na nową generację na jesień, a na samym Switchu przez kolejne pół roku nie uciągnę, więc miałem zamiar kupić dla samych multiplatform i z nadzieją na szybką premierę Flight Simulatora, a później Forzy Motorsport. 

To jak nie masz już dawno to te 2 miechy cię raczej nie zbawią. 

Ale jw. o ile tej premiery nie przesuną to nie powinno być problemów z zaopatrzeniem. 

23 minuty temu, Shago napisał:

Prawdę mówiąc mnie trochę też :). Nie wiem, czy serio nie odłożyć trochę kasy i na przyszły grudzień sprawić sobie naprawdę dobrego PC (prezentacja nowych kart Nvidii mnie do tego zachęca).

Coś w tym jest zwłaszcza, że ten rtx 3080 ma być coś ok. 3k, więc już teraz możesz mieć jakość next gen z ray tracingiem w takim cyberpunk bez czekania na jakieś patche na następne konsol. 

38 minut temu, ASX napisał:

można, ale to tak jak wymiana karty graficznej w kompie, nie każdy czuje taką potrzebe by kupować drogi sprzęt by ogrywać stare gierki w lepszej oprawie + nowe tytuły.

Nividi zamieszało tymi kartami. Te trzy tysiaki dają do myślenia, jeśli ktoś ma w miarę nowego kompa i płytę główną koszty skupiają się jedynie na wymianie karty. No i tu pojawia się pytanie czy warto się przesiadać? Kurde ta cała sytuacja zabija trochę hype.

No ja mam średniego kompa, więc musiałbym wszystko wymieniać co kosztowało by mnie pewnie tak ok. 7k bez monitora, z drugiej strony jeśli wziąć pod uwagę, że na ostatnią generację wydałem więcej za sam hardware to daje do myślenia. 

Jedynie co mnie odstrasza w tej chwili to, że odzwyczaiłem się od grania na PC. Pamiętam jak parę lat temu wymieniłem kompa i zagrałem na nim tylko w kilka gierek, i tak grałem na konsolach mimo, że w gorszej jakości. No ale wtedy też mniej gierek było na PC. 

Edytowane przez lpcl
7 minut temu, ASX napisał:

myślę że hajp bardziej zabija mała ilość informacji, słaby lineup nextgenów, a nie to że Nvidia pokazała kartę graficzną xd

To też. Jedyne co w chwili obecnej budzi moje zainteresowanie to hdmi 2.1, bo mam tv, który to obsługuje, tylko tak realnie patrząc to i tak nie ma na czym tego sprawdzić. Akurat w grze w którą najczęściej gram to nawet update do 240 fps by nic nie dał :)

Edytowane przez lpcl
20 minut temu, ASX napisał:

myślę że hajp bardziej zabija mała ilość informacji, słaby lineup nextgenów, a nie to że Nvidia pokazała kartę graficzną xd

Właśnie chodziło mi o to, co napisałeś. Plus to, że ta karta robi większego hajpa niż next geny. 

Ps po wyjściu tych kart znów mamy przepaść jeśli chodzi o moc i wydajność. Myślałem że to nastąpi za 2 lata, ale znów na starcie pc odjeżdża. 

Edytowane przez czarek250885

I co z tego, że odjeżdża, najpierw niech ktoś to wykorzysta, ja tam na poziom graficzny gier na PS4 PRO i ONE X nie narzekam, względem tego co mamy na PC, tylko tych klatek(FPS) mi brakuje, po za tym tak było jest i będzie.

Ps cena jednak też robi swoje, w cenie tej karty masz dwa next geny. 

• Plusik 1
  • Minusik 1

konsole szybko nie umrą, niezależnie jak wiele RTXów jeszcze wyjdzie. To cały czas rosnący rynek i setki milionów konsumentów, którzy tak bardzo przyzwyczaili się do prostoty konsolowej że nawet zrezygnowanie z gier ekskluzywnych (w przypadku xboxa one) nie skłoniło ich do transferu na PC.

To prawda że Series X zaskoczył swoją mocą i parametrami, ale konsole nigdy nie będa miały przewagi technologicznej nad pecetami, to mają być dobrze skrojone zabawki, odpowiednio wycenione proste pudełko pod tv przeznaczone pod casuali i januszy, które można w 5 min. podpiąc pod tv i cieszyć się gierkami.