Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie MS rozkminił, że nikt nie chce ich konsoli to się nawet nie wychyla. :P Z prezentacją XSS wyrobią się jeszcze we wrześniu czy przełożą od razu na październik? :pawel: 

Edytowane przez Paolo de Vesir

nie no licze że w tym miesiącu wszystko się wyjaśni, bo kolejne opóźnienie nie będzie już śmieszne.

Swoją drogą Spencer kilka miesięcy temu mówił że preordery ruszą latem, a do końca astronomicznego lata zostało jeszcze 15 dni, inaczej będzie można to dopisać to kolejnego kłamstwa Spencera :obama:

Kurde, szkoda, że zapomniałem wkleić filmik jak Spencer przez przypadek się wygadał, że kolejna prezentacja w sierpniu i jak zrozumiał co powiedział, to zrobił wielkie oczy xD. To było po lipcowej prezentacji, wywiad z dwiema duperami. Widział to ktoś? Knur oszust.

O, mam

Edytowane przez 20inchDT
  • Haha 5
3 godziny temu, ASX napisał:

nie no licze że w tym miesiącu wszystko się wyjaśni, bo kolejne opóźnienie nie będzie już śmieszne.

Swoją drogą Spencer kilka miesięcy temu mówił że preordery ruszą latem, a do końca astronomicznego lata zostało jeszcze 15 dni, inaczej będzie można to dopisać to kolejnego kłamstwa Spencera :obama:

Pewnie by tak było, gdyby Sony podało wcześniej cenę. A tak mamy Mode na sukces odcinek... 

ja jestem ciekaw co właściwie pokażą w najbliższym czasie. 

Wiadomo że na pewno pokażą nową konsolę, ale czy mają coś wiecej do pokazania?

Myśle że z zapowiedzi wystrzelali się już po lipcowym show, bo pokazali tam chyba wszystko co mogli, zapowiadali nawet gry które znajdują się w bardzo wczesnej fazie produkcji jak np. State of Decay 3. Być może mają jakieś jedną lub dwie gry do zapowiedzenia, ale wiecej bym się nie spodziewał.

Pokaz możliwości wstecznej? Być może, Spencer chwalił się Series X pozwala odpalać gry we z lepszą grafą i lepszym frameratem, co widzieliśmy na przykladzie Gears of War Ultimate Edition, przydałaby się pełna lista gier które dostaną takie ulepszenia/

Wiadomo też że Playground, Rare i Coalition pracuje nad remasterami swoich ostatnich gier. Fajnie byłoby zobaczyć na porównaniach jak duże są te zmiany i co dokładnie poprawili.

Mają też w zanadrzu jakieś mocne ogłoszenie związane z Gamepassem, prawdopobnie za dodatkową opłatą do abonamentu mają trafiać gry od EA. A jeśli to coś innego to tym bardziej jestem ciekawy

co poza tym? podobno M$ wciąż pracuje nad przejęciami kolejnych studiów, więc być może niedługo zobaczymy nowe studia dołączające do ekipy zielonych

Na ostatnim pokazie Booty podkreślił, że pokazali 9 z 15 studiów. Pewnie kolejne teasery z pozostałych 6.

Kurde, ale mam dylemat z tym co kupić w listopadzie ;/ Nie mam tv 4k, a w tegorocznych modelach znajduję rzeczy, które mi się nie podobają i tracę ochotę na zakupy. Mógłbym wziąc tego XSS na jakiś rok, ale sam nie wiem. Myślicie, że XSS dostanie "X enchanced" patche do gierek z łoniaka? Dwa miesiące, a nic nie wiadomo, ehh.

no może tak, ale trzeba pamiętać że wśród tych 6 ekip których nie widzieliśmy w lipcu są takie studia jak World Edge czy Mojang które ekskluzywnie zajmują się rozwijaniem Minecrafta i robieniem Age of Empires i takie InXile dopiero kilka dni temu wydalo grę więc nie wiem czy są gotowi zapowiedzieć już teraz nowy tytuł.

Mnie ze studiów które nie widzieliśmy intryguje Compulsion, słyszałem że mają w zespole sporo weteranów którzy pracowali wcześniej np. nad Bioshoskiem i ich następna gra jak sami twórcy przyznają jest mocno inspirowana dziełem Kena Levine.

Co do rozterki miezy Xboxem SS a SX to jeśli chodzi o mnie to jeżeli droższa wersja będzie kosztować więcej niż 2000zł to wezmę raczej Series S a SX dokupie jak stanieje., A przynajmniej tak sobie zakładam :rotfl:

W kontekście tego co mogą pokazać na nowym pokazie, żeby trochę podbić hype:

- Microsoft Flight Simulator, Gears Tactics i Psychonauts 2 z datami 

- gameplay z Forzy Motorsport

- zapowiedzieć betę multi Halo Infinite 

- kilka sekund gameplayu z Fable

- teasery Forzy Horizon 5 i gry The Initative

- zapowiedzieć Brutal Legend 2 (obstawiam, że dlatego Jack Black był pokazany jako nagrywający piosenkę do Psychonauts 2)

- ogłoszenie kupna kolejnych 2-3 studiów 

• Plusik 3

Przydałby się jakiś deal na dużą gierkę np. wersja enhanced Cyberpunka dla xsx na premierę. 

Niby ma być dopiero w przyszłym roku ale odpowiednia ilość usd mogłaby ten proces przyspieszyć. 

Jakikolwiek gameplay mile widziany ale w jedno jak i w drugie wątpię. 

Teraz to tylko cena, XSS i jakieś updaty do staroci to chyba wszystko na co możemy liczyć. 

Edytowane przez lpcl
6 minut temu, creatinfreak napisał:

Że co? To nie będzie patcha na premierę? To po co mi ta nowa konsola? :(

Szybko się obudziłeś, patch nextgenowy będzie najprawdopodobniej po DLCkach

Teraz, creatinfreak napisał:

No tyle wiem. Ale serio nie będzie od razu patcha? To mi umknęło :( no to będzie trzeba poczekać na ogrywanie mesjasza.

Ja tam ogrywam od razu po zakupie PS5

Z tego co kojarzę to ma być jakoś tam hardwarowo usprawniona a sam cpred ma potem wydać wersję dla next genów. A dla tych co mają wersję dla current genów patch będzie darmowy. Jeśli się mylę to poprawcie mnie. W każdym razie taka wersja na premierę to byłby jakiś deal breaker. 

7 godzin temu, 20inchDT napisał:

Na ostatnim pokazie Booty podkreślił, że pokazali 9 z 15 studiów. Pewnie kolejne teasery z pozostałych 6.

W tym rok jak mają coś zapowiedzieć jeszcze to tylko gry TI i Compulsion.

7 godzin temu, funditto napisał:

- zapowiedzieć Brutal Legend 2 (obstawiam, że dlatego Jack Black był pokazany jako nagrywający piosenkę do Psychonauts 2)

Poza FH5 i Fable jest możliwe, BL2 to IP chyba należy do EA.

7 godzin temu, funditto napisał:

:dynia: Uśmiałem się jak norka :) Jak z tej listy powyżej jeden punkt się sprawdzi to będzie IMO dużo...