ASX 14 631 Opublikowano 10 września 2020 Autor Opublikowano 10 września 2020 na razie nawet studia first party nie poszalały z tymi nextgenowymi patchami, na razie potwierdzili je tylko do Gearsów 5, Sea of Thieves, Ori 2 i Forzy Horizon 4 i szczerze mówiąc nie wiem czy będzie ich więcej, a na aktualizacje do starszych gier third party w ogóle nie licze za bardzo Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Ze starych gier to Wiedźmin chyba tylko jest potwierdzony. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 (edytowane) Dlatego sie zastanawiam, czy bedzie jakis trend, ze 3rd party beda sie bawic w patche pod 120 fps'ow, MS moze wezmie to na siebie jak w przypadku wstecznej, czy wypuszcza tylko kilka tytulow 1st party i temat ucichnie. Edytowane 10 września 2020 przez bebbop Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 7 minut temu, Square napisał: Ze starych gier to Wiedźmin chyba tylko jest potwierdzony. Wiedźmin, Doom Eternal i Elder scrolls online. 1 Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 No i GTA5, ale to raczej nie darmowy patch Btw, Doom jest z tego roku, to nie nazwałbym go starą grą. Cytuj
XM. 10 866 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 18 minut temu, Square napisał: No i GTA5, ale to raczej nie darmowy patch Btw, Doom jest z tego roku, to nie nazwałbym go starą grą. Z GTA nie będzie darmowego? Wydaje mi sie ze właśnie coś mówili, że tak. Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Teraz, XM. napisał: Z GTA nie będzie darmowego? Wydaje mi sie ze właśnie coś mówili, że tak. Na ps5, a jak na xboxie ma to wyglądać niewiadomo Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Ale to tylko to badziewne online, single będzie na bank płatny na każdej platformie. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 No jak będą chcieli za patcha do 4k60fps pięniadze to już (pipi) sczeznę z śmiechu Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 I tak się sprzeda, więc why not? 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Za 100 plyte bym kupil, bo ostatni raz i jedyny ogrywalem na x360. Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 12 godzin temu, milupl napisał: Nie wiem jak reszta, ale dla mnie osobiście XSS to taki middle gen, a nie next gen. Wiadomo, że podzespoły ma zbliżone do XSX, ale jednak cpu, gpu i ram w XSS są jednak po części "wykastrowane". Nie chce mi się wierzyć, że różnicą będzie tylko rozdzielczość. Po jakimś czasie może się to odbić na SI, fizyce, fps-ach. Microsoft to nie Caritas, nie będzie rozdawał nextgena za pół ceny. Obawiam się, że może się to negatywnie odbić na jakości gier na silniejszego brata, co już po części zaasynuował jeden z pracowników Remedy. Myślę podobnie. Jak patrzę na politykę M$ to przypomina mi się premiera x360 kiedy wydali konsolę w dwóch wersjach. Droższa wersja z dyskiem 20gb i paroma bajerami oraz tańsza wersja z kartą pamięci w zestawie. Zaczynałem od tej z kartą pamięci i na tamten czas to wystarczało do grania. Potem dokupiłem dysk, a później kolejną wersję konsoli. Tutaj może wyglądać to podobnie zważywszy na to, że gdzieś dopiero za dwa lata konsole mają korzystać z Unreal Engine 5 i pokazać pazur. Sam M$ będzie też wspierał current geny przez dwa lata od premiery. Zastanawiam się nad wzięciem w abonamencie XSS, a po dwóch latach przesiadką na XSX. Na początku generacji powinno mi to wystarczyć, a w miarę tego jak się wszystko rozkręci przejdę na mocniejszą konsolę. Póki nie ma gier ani dostępnych porównań to tylko takie gdybanie ale obawiam się, że w przypadku XSX może to być zakup "na zapas" - w tym sensie, że nie wykorzystam mocy tej konsoli. Dopiero niedawno kupiłem TV 4K, który obsługuje HDMI 2.0, a z tego co czytałem dla treści 4K potrzebny jest standard HDMI 2.1. Nie wiem jak będzie wyglądał taki obraz na ekranie telewizora, czy będzie dostrzegalna kolosalna różniąca pomiędzy tym co oferuje XSS (1440 skalowane do 4K). Inna kwestia to jak ten abonament będzie liczony osobom, które mają już wykupione kilka miesięcy/lat do przodu XBU. 18 godzin temu, 20inchDT napisał: Hmm, może warto będzie kupić rok Ea Play zanim zrobią merge Czyli jak kupiłem kod na abonament od EA nie przez sklep MS to nie mam co liczyć na zmianę abonamentu? Czy wystarczyło, że wpisałem kod w MS? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Bez różnicy gdzie kupiłeś 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 7 godzin temu, ASX napisał: Pudełko to sam sex Jak ktoś ma trypofobię, to raczej koszmar. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 (edytowane) 18 minut temu, Elitesse napisał: Myślę podobnie. Jak patrzę na politykę M$ to przypomina mi się premiera x360 kiedy wydali konsolę w dwóch wersjach. Droższa wersja z dyskiem 20gb i paroma bajerami oraz tańsza wersja z kartą pamięci w zestawie. Zaczynałem od tej z kartą pamięci i na tamten czas to wystarczało do grania. Potem dokupiłem dysk, a później kolejną wersję konsoli. Tutaj może wyglądać to podobnie zważywszy na to, że gdzieś dopiero za dwa lata konsole mają korzystać z Unreal Engine 5 i pokazać pazur. Sam M$ będzie też wspierał current geny przez dwa lata od premiery. Zastanawiam się nad wzięciem w abonamencie XSS, a po dwóch latach przesiadką na XSX. Na początku generacji powinno mi to wystarczyć, a w miarę tego jak się wszystko rozkręci przejdę na mocniejszą konsolę. Póki nie ma gier ani dostępnych porównań to tylko takie gdybanie ale obawiam się, że w przypadku XSX może to być zakup "na zapas" - w tym sensie, że nie wykorzystam mocy tej konsoli. Dopiero niedawno kupiłem TV 4K, który obsługuje HDMI 2.0, a z tego co czytałem dla treści 4K potrzebny jest standard HDMI 2.1. Nie wiem jak będzie wyglądał taki obraz na ekranie telewizora, czy będzie dostrzegalna kolosalna różniąca pomiędzy tym co oferuje XSS (1440 skalowane do 4K). Inna kwestia to jak ten abonament będzie liczony osobom, które mają już wykupione kilka miesięcy/lat do przodu XBU. Między 1440 a pełnym 4k odczujesz dużą różnicę, i te hdmi 2.0 do 4k wystarcza w zupełności, tylko do mitycznego 4k w więcej niż 60 fps jest potrzebne 2.1. Ale to twoje pieniądze i twój wybór. A i sam miałem wersję z kartą i wystarczyła na całą generację bo potem można było instalować gry na pendrive. Edytowane 10 września 2020 przez lpcl Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Mi tam 60fps do większości gier starcza. Mam tylko nadzieję, że gry będą optymalizowane pod series x, a nie tylko podbita rozdziałka i fps, a optymalizacja pod najgorszy sprzęt. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 2 minuty temu, C1REX napisał: Mi tam 60fps do większości gier starcza. Mam tylko nadzieję, że gry będą optymalizowane pod series x, a nie tylko podbita rozdziałka i fps, a optymalizacja pod najgorszy sprzęt. Nie wymagasz za dużo od dewów? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 1 minute ago, lpcl said: Nie wymagasz za dużo od dewów? Mam tylko nadzieję, że gry wizualnie będą rywalizować z pc i ps5. Jeśli tylko podbiją rozdziałkę, to efekt będzie jak przy pc i starszych grach - minimalnie lepiej i ładniej na mocniejszym sprzęcie. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 2 minuty temu, C1REX napisał: Mam tylko nadzieję, że gry wizualnie będą rywalizować z pc i ps5. Jeśli tylko podbiją rozdziałkę, to efekt będzie jak przy pc i starszych grach - minimalnie lepiej i ładniej na mocniejszym sprzęcie. Wczoraj jak oglądałem tą zajawkę ms o xss to z tego co zrozumiałem chodzi o to, że ma być to samo na xss i xsx, tylko różnica w rozdziałce, może 3rd będą więcej efektów wyciągać z konsol ale pewnie skończy się jak obecnie czyli niewielkie różnice w fov czy teksturach. Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Ehh przydałby się już listopad. Miło że nu8000 obsługuje 120 fps to się sprawdzi i poczuje te różnice między 60, a 120 fps. Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 10 września 2020 Autor Opublikowano 10 września 2020 różnice będą takie jak między Xboxem One S a Xboxem One X, z tą różnicą że będą dotyczyć gier na nową generacje. Cytuj
Paolo de Vesir 9 099 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Ludzie wciąż nie ogarniają, że to jedna i ta sama generacja. Cytuj
Lokomotywa 371 Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 25 minut temu, Moldar napisał: Ehh przydałby się już listopad. Miło że nu8000 obsługuje 120 fps to się sprawdzi i poczuje te różnice między 60, a 120 fps. też mam ten TV, ogólnie to gram na monitorze 4k/60hz ale myślę czy w przyszłości nie kupić Series S do TV właśnie, bo i tak nie odpali więcej niż 1440p na 120hz, więc by stykła tańsza konsola. a w tej opcji już testowałem One X, nie kuje to tak w oczy Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 września 2020 Opublikowano 10 września 2020 Ludzie to chyba przeceniają ten klatkaż, tj. jak będzie betonowe 60 fps w gierkach przez większość generacji to będzie bardzo dobrze, a tak to może kilka gierek zaoferuje taki bajer. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi