Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, C1REX napisał:

@lpcljeśli faktycznie nic nie będzie optymalizowane pod series x, to ludzie będą narzekać jak na halo infinite. Większość ludzi woli 30fps, 1440p, ale mega efekty graficzne/wizualne. 

Akurat w tym halo to jak chcą wyciągnąć ponad 60 fps to cudów się nie ma co spodziewać. 

Pewnie w późniejszym okresie generacji będą gry chodziły w 30 fps, jak teraz, tylko co to zmieni dla XSS i xsx tzn. różnice nadal głównie w rozdziałce, bo 2 różnych gierek przecież nie będą robić. 

7 minut temu, bluber napisał:

Ale w co grałeś w 120 fps? 

Halo bedzie w 120 fps w multiplayerze 

Jezu chłopie czytaj te posty. Pisaliśmy o 120 Hz, w tym trybie tv mają mniejszego laga np 1440, 120hz, możesz na xox sobie ustawić, dla mnie żadna różnica bo to jakieś 10 ms a chyba nawet mniej, zależy od tv. 

Może tylko w mp, w każdym razie nie spodziewam się graficznych cudów po tym co widziałem. 

Edytowane przez lpcl
33 minuty temu, Ludwes napisał:

dla mnie też, co się unosisz 

ja się nie unoszę, jestem tylko oburzony rockstarem, którego kiedyś uwielbiałem :usmiech: 

32 minuty temu, lpcl napisał:

Jezu chłopie czytaj te posty. Pisaliśmy o 120 Hz

Mój błąd, jeśli chodzi matryce 120hz to po prostu odświeżanie ekranu jest szybsze, VRS ma wyeliminować problemy z nieregularnym dostarczaniem klatek. 

5 minut temu, bluber napisał:

ja się nie unoszę, jestem tylko oburzony rockstarem, którego kiedyś uwielbiałem :usmiech: 

Mój błąd, jeśli chodzi matryce 120hz to po prostu odświeżanie ekranu jest szybsze, VRS ma wyeliminować problemy z nieregularnym dostarczaniem klatek. 

A nie vrr? 

39 minut temu, C1REX napisał:

@lpclnie mówię o dwóch wersjach, ale by gry były optymalizowane pod series x najpierw i wersja w niższej rozdziałce trafiała na series s.

Jeśli będzie odwrotnie i gra będzie pisana pod s, to bedzie mało gier na x konkurujących graficznie z ps5. 

Szczerze wątpię w taki scenariusz. 

• Minusik 1
40 minut temu, bluber napisał:

VRR, tak. 

W sumie ciekawi mnie to tj. podobno oledy mają z tym jakiś problem, czarny robi się wyblakły, jakieś artefakty, nie zauważyłem czegoś takiego, ale podobno lg nie za bardzo potrafi sobie z tym poradzić. 

The problem is that when using current forms of VRR (available on Xbox One X and PCs) with LG's 2019 and 2020 OLED TVs, people have noticed that the dark areas of the screen (which OLED TVs are famed for showcasing well) sometimes look washed out and more grey with VRR turned on.

Other people sometimes spotted flickering in dark areas of the screen with VRR turned on.

1 minutę temu, lpcl napisał:

W sumie ciekawi mnie to tj. podobno oledy mają z tym jakiś problem, czarny robi się wyblakły, jakieś artefakty, nie zauważyłem czegoś takiego, ale podobno lg nie za bardzo potrafi sobie z tym poradzić. 

The problem is that when using current forms of VRR (available on Xbox One X and PCs) with LG's 2019 and 2020 OLED TVs, people have noticed that the dark areas of the screen (which OLED TVs are famed for showcasing well) sometimes look washed out and more grey with VRR turned on.

Other people sometimes spotted flickering in dark areas of the screen with VRR turned on.

też o tym wczoraj czytałem. Przewalona sprawa szukać telewizora w tym roku ; /

Teraz, 20inchDT napisał:

też o tym wczoraj czytałem. Przewalona sprawa szukać telewizora w tym roku ; /

Ogólnie to nie jest jakiś straszny problem tzn. te gierki musiałyby chodzić powyżej 60 fps z tak jak pisaliśmy jakoś strasznie dużo tych gierek nie będzie. Bo liczę, że nie będą tak skakały między 30 a 60 jak teraz w performance mode. Może to większy problem dla pc.