Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście liczę na różnicę 100EUR, bo wtedy rozważałbym digitala, ale jak wspomniałeś na razie mamy tylko plotki.

W trzecią wersję konsoli od MS ciężko mi uwierzyć.

Opublikowano
7 minut temu, Lokomotywa napisał:

napęd to też odpowiednie licencje

w sumie PS5 ma być bez napędu o 100$ tańsze? w sumie to plotki tylko

Normalnie też bym nie liczył na 100 różnicy ale te 300 za xss mogą ich do tego zmusić, jeśli tak by się stało to dobrze dla klientów. 

Opublikowano

Hmm, ciekawe jak sprzedaż XSS wpłynie na dostępnośc i cenę pudełek w Polsce. Na XO można dorwać gierki w fajnych cenach, bo się słabo sprzedają, a prawie każdy z posiadaczy xboxa ma wersję z napędem.

Opublikowano
29 minut temu, Lokomotywa napisał:

tylko kto to kupi, jak klapy używkami obracać muszą żeby tanio pograć, innej opcji nie mają

No w pl to będzie z tym problem. :)

Opublikowano
2 godziny temu, Lokomotywa napisał:

napęd to też odpowiednie licencje

w sumie PS5 ma być bez napędu o 100$ tańsze? w sumie to plotki tylko

bankowo ps5 będzie po 399$ i 499$ albo i szarpną się o 50$ jeszcze mniej.

Koszt napędu to niby jakieś 30$ ale tu bardziej chodzi o to że MS i Sony odbiją sobie to na cyfrze, brak używek, brak pośredników i więcej hajsu wpada do kieszeni.

EhmXiumXgAEYVDZ?format=jpg&name=medium

Ciekaw czy taki box miałby sens w dobie smart tv

Opublikowano

https://www.gamespew.com/2020/09/xbox-series-s-wont-apply-xbox-one-x-enhancements-microsoft-confirms/

Cytat

“Xbox Series S was designed to be the most affordable next generation console and play next generation games at 1440P at 60fps. To deliver the highest quality backwards compatible experience consistent with the developer’s original intent, the Xbox Series S runs the Xbox One S version of backward compatible games while applying improved texture filtering, higher and more consistent frame rates, faster load times and Auto HDR.”

Czyli series S dostaje wersje gier z one S we wstecznej.

Opublikowano
8 godzin temu, MBeniek napisał:

Kurcze, ten XSX bez napędu za 399 euro to byłoby coś. Zawsze to 100 euro w portfelu przy combo PS5+XSX, bo dwie konsole z napędem raczej zbędne. 

Bo w przystawkę do xClouda jakoś mi się nie chce wierzyć, jeśli mówimy o tym projekcie Edinburgh. Wydaje mi się, że M$ będzie dążył do tego aby xcloud był dostępny na każdym smart TV, chromecastach czy komórkach. Może z czasem dogadają się z applem, a nawet jeśli nie to applowcy chyba mają jakiś dobry smart tv. ;) 

Dla mnie to będzie kwestia exclusivów. Jeżeli M$ w tej generacji na tym polu nie zawiedzie oczekiwań (przynajmniej moich) to zakup wersji bez napędu będzie droższy w eksploatacji. Wystarczy kupić dwa cyfrowe tytuły aby być lżejszym o te 100 euro/dolców. M$ to się tak szybko nie zwróci jednak z pozycji klienta będzie to ten sam wydatek. W dodatku konsola będzie trochę słabsza i odpadnie możliwość odsprzedaży gier. Chyba, że zostanie umożliwiona odsprzedaż cyfrowej wersji komuś innemu na jakimś wirtualnym bazarze prowadzonym przez Sony czy M$. Jednak w to nie uwierzę dopóki nie zobaczę, to byłaby prawdziwa rewolucja. Sam obecnie mam kombo Xbox + PS4 przy czym do tego pierwszego kupiłem tylko dwie części Dead Rising na płytach i jedną cyfrową grę. Cała reszta to abonamenty. Wybrałem jednak wersję z napędem.

Jeżeli chodzi o trzeciego xboxa dla xCloud to nie zdziwiłbym się gdyby coś takiego pojawiło się w czasie trwania tej generacji. Nie każdy telewizor ma smart TV, a popatrzcie że są na rynku przystawki do takich telewizorów, które dodają smart TV czy jakiś jego ekwiwalent. Jeżeli takie małe pudełko można by wziąć w podróż i np podłączyć do monitora albo tv to mogłoby się to sprawdzić. Zwłaszcza, że będzie rozwijana sieć 5G.

Opublikowano
Godzinę temu, 20inchDT napisał:

To, że nie będzie "X enhanced" wersji nie oznacza, że nie będzie "series S" enhanced.

trochę boli jednak, bo raczej nie będzie już tyle tytułów ulepszonych, oby ekipa od wstecznej nadrobiła trochę to

Opublikowano
1 godzinę temu, 20inchDT napisał:

To, że nie będzie "X enhanced" wersji nie oznacza, że nie będzie "series S" enhanced.

Dokładnie, pierwszy przykład z brzegu to Gearsy 5 w 120fps na XSS. 

Opublikowano
1 minutę temu, Daddy napisał:

Dokładnie, pierwszy przykład z brzegu to Gearsy 5 w 120fps na XSS. 

Mnie bardziej interesuje, czy nie odjepali kaszany z teksturami. Zostaly te z Xbox One S, czy jednak je podbili. 

Preferowalbym tekstury wyzszej jakosci + 60fps. KOXik pogoniony. Mozna powoli spogladac w strone XSS na premiere :obama: