Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

48 minut temu, Szymek napisał:

Proste. Zakładasz nowego użytkownika, kupujesz golda na ile chcesz, dokupujesz miesiąc GPU w cenie piwa, profil ustawiasz jako konsola domowa. Wszystko. Jak się mylę niech ktoś bardziej obeznany w lore się wypowie :)

Jak wbijasz max 2 goldy to na nowym koncie podpinasz karte i dopiero wbijasz 1 golda. System daje Ci wtedy 1 miesiac gratis za subskrybcje. Anulujesz subskrybcje w opcjach i wbijasz drugiego golda. Ponownie Ci dadza 1 miesiac gratis. Pozniej wykupujesz passa pc za 4 zeta (dodatkowy miesiac) i na koniec konwersja za 4 zeta za pomoca xbox ultimate. Wychodza Ci wtedy 28 miesiace.  Jak wbijasz 3 goldy to rezygnujesz z proponowanych darmowych subskrybcji i po wbiciu 3 kodow kupujesz tylko xbox ultimate za 4, bo max na konto mozesz wbic 36 miesiece. 

Edytowane przez bebbop
  • Plusik 2
12 minut temu, bebbop napisał:

Jak wbijasz max 2 goldy to na nowym koncie podpinasz karte i dopiero wbijasz 1 golda. System daje Ci wtedy 1 miesiac gratis za subskrybcje. Anulujesz subskrybcje w opcjach i wbijasz drugiego golda. Ponownie Ci dadza 1 miesiac gratis. Pozniej wykupujesz passa pc za 4 zeta (dodatkowy miesiac) i na koniec konwersja za 4 zeta za pomoca xbox ultimate. Wychodza Ci wtedy 28 miesiace.  Jak wbijasz 3 goldy to rezygnujesz z proponowanych darmowych subskrybcji i po wbiciu 3 kodow kupujesz tylko xbox ultimate za 4, bo max na konto mozesz wbic 36 miesiece. 

Nowe konto, czy nowe konto GP? W sensie jak nigdy nie miałem GP. Widzę, ze mam opcje dokupienia GP za 4zl.

wbijam dwa Gołdy kupuje GP i tyle wychodzi?

2 godziny temu, MYSZa7 napisał:

Jeśli nie miałeś GamePass Ultimate, to kupujesz Golda na rok/dwa/trzy, a później kupujesz miesiąc GPU za 4 zł/55 zł i wychodzi ten rok/dwa/trzy + miesiąc GPU.

Jeśli masz już GPU, albo miałeś, to doładowujesz sobie rok/dwa/trzy lata EA Play i masz 4/8/12 miesięcy GPU po konwersji.

1 minutę temu, ASX napisał:

Widzę sporo nowych twarzy nieobeznanych z gamepassem i ciągle te same pytania.

Może założymy jakiś nowy temat o gamepassie gdzie wszystkie opcje konwersji byłyby opisane w pierwszym poście?

Był tu post Bzdurasa, który wszystko wytłumaczył i nie rozumiem dlaczego, ten post nie jest przyklejony na samej górze?

2 minuty temu, MYSZa7 napisał:

Jeśli masz już GPU, albo miałeś, to doładowujesz sobie rok/dwa/trzy lata EA Play i masz 4/8/12 miesięcy GPU po konwersji.

No już kupione 2 lata eap. Myślałem, że może jeszcze się załapie na konwersję golda jak nie miałem gp na pc :cebula:

A jest już wiadomo kiedy będzie ta konwersja z eap? 

57 minut temu, izon napisał:

Powiem Wam, byłem zdecydowany na zakup ps5. Mialem wizję, jak odbieram konsolę w nocy i cioram do rana. I niestety po wczorajszej konfie powiem krótki: buy buy Sony, na co najmniej rok czasu. Parciu na next-gena ulżę sobie Xboxem, gdzie gamepass na pół roku kosztuje tyle co jedna gra na PS5. Dodając do tego, że wygląda na to, że większość gier wciąż będzie wychodzić na ps4 i PC to ja się pytam WHAT DA FAK?! Bardzo szkoda, że większość ludzi nie pokieruje się rozsądkiem i nie oleje sprzętu Sony bo niestety możemy spodziewać się dalszego dymania. I od razu uprzedzę i powiem brzydko, stać mnie na konsolę, stać mnie na gry za 350 zł ale nie stać mnie na to, żeby samemu sobie wytłumaczyć tą paranoję..

Z tematu PS5. Sprawa dotyczy X, to odpowiadam tu.

Mam podobnie. Miałem brać PS5 w okolicach premiery, tym bardziej, że mam do nadrobienia GoW, TLoU 2, GoT i day one wpada Demon's Souls. Jeszcze kilka tygodni temu nie brałem XBoxa pod uwagę bo 'nie ma gier'. Game pass mnie nie porywał, ba za 55 zł na miesiąc kupię (przejdę i sprzedam) grę jaką będę chciał w pudełku. Wsteczna kompatybilność nie była dla mnie istotna - kupuje nowy sprzęt, chcę nowych gier. 
Tu dużą robotę zrobiła komunikacja MS. Obietnicą gierek nadal wygrywa Sony, ale... Sama konsola XSX bardziej mi się podoba, wygląda na lepiej przemyślaną i doświadczenia z poprzednikami pozwalają sądzić, że będzie to solidny kawałek sprzętu. Prawdziwego PS5 jeszcze nie zaprezentowali, gdzie XSX rozebrali na części pierwsze. 

Dla osoby, która nie miała nigdy Xboxa wsteczna i informacje o konkretnych ulepszeniach (4k/120 fps), może nie stają się kartą przetargową, ale prześledziłem oferowane gry w GP i naliczyłem +30 gier (sporo indyków), które mnie interesują. To wszystko za około 20 zł miesięcznie (przy odpowiedniej cebuli).

Na dziś biorę XSX z GPU na 1-2 lata.