Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, MaZZeo napisał:

Artykuł o tym czy rzeczywiście Series S będzie wstrzymywał generacje

https://www.theverge.com/2020/9/17/21441174/xbox-series-s-next-gen-gaming-performance-gpu-memory-hardware

Jeżeli devi będą w wymagających grach celować w 1080p a w gorszych 1440p to nie ma co się martwić o to ze Ska będzie hamowała generacje.

Dobrą wiadomością jest to, że obie konsole to małe PC, więc dobrze znana architektura na której i tak od dawna się gry skaluje. 
Ucieszyłą mnie też wiadomosć, że gry na Series S bedą mniej dysku zajmować - to najprawdopodobniej oznacza mniejsze tekstury, więc nie tylko rozdziałka.

Szczerze mówiąc, to coraz bardziej mnie martwi ps5 i plotki o poważnych problemach z chłodzeniem/wydajnością.

9 hours ago, MaZZeo said:

pierwsza kiera logitecha która działa zarówno z PS jak i Xboxem?

Są dwie wersie G923, jedna do PS4 PS5 PC i chyba PS3, a druga do Xboxa Series X i PC, wstecznie też chyba do Xboxa One, ale tej pewności nie mam. Nie jestem też pewny czy taka wersja dla PS4 działać będzie z Xboxem One albo wersja z Xboxa Series X/S będzie działać z PS5

Inne pytanie. Mam aplituner bez 4K, tylko do 1080. Podłączam PS4Pro kablem HDMI do TV i mam obraz 4K w grach które to obsługują. A dźwięk z konsoli puszczam kablem optycznym do amplitunera i mam dźwięk 5.1.

XBox Series X i S nie posiadają wyjścia optycznego, czyli żeby uzyskać dźwięk muszę albo zmienić amplituner (nie wchodzi w grę), albo. Czy zadziała taka gimnastyka że podłącze Xboxa do TV kablem HDMI a dźwięk z TV wypuszczę do amplitunera kablem optycznym i to zadziała?