Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, C1REX napisał:

Mi się filimik mega podobał, bo mówił o etyce firm. Jak sony kłamie. Jak m$ zawiodło wielu przy xbox one i antykonsumenckich praktykach zaraz po tym, jak sony przy ps3 jadąc na sukcesie ps2.

Jest analiza aktualnej sytuacji i jak Sony jedzie na sukcesie ps4, kiedy xbox robi wszystko, by zaleczyć rany. 

Jest analiza aktualnych kłamstw sony i ich aroganckiego zachowania. 

Ta ale koleś się napompował jakby teraz sprzedaż x do ps miałaby być tak z 10 do 1. 

@lpcl - Ja tego tak nie odebrałem. Bardziej zawód względem $ony i analiza historii jak podobne zachowania szkodziły firmom.
Nie widzę też za dużo ludzi twierdzących, że M$ wygra w tej generacji. Bardziej analiza tego, czy M$ i $ony będą miały bardziej wyrównaną walkę.

Dla nas graczy najbardziej korzystnie by było, jakby play, xbox, switch i PC rywalizowały równo ze sobą. Wtedy każdy musi się bardziej liczyć z klientem. 

Xbox Series S odpali wybrane gry z oryginalnego xboxa, Xboxa 360 i Xboxa One w 1440p, automatycznie doda HDR, przyspieszy loadingi,  poprawi jakość tekstur i podwoi framerate, czyli gry w 30fpsach będą działać w 60, a te w 60 będą miały 120 fpsow.

Czyli GPU Series S radzi sobie lepiej niż szescioterafankowe GPU KOXa i wszystkie gry z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa, które dostały ulepszenie pod KOXa, na Series S mają chodzić w 1440p i niektóre z nich dwa razy plynniej, jeśli dobrze rozumiem. Koniecznie musi to @Jakim przeczytać

Edytowane przez ASX
W dniu 17.09.2020 o 22:55, lpcl napisał:

Tak. 

No to mnie ostatecznie przekonuje,że kupię nowego Xboxa na premierę, jeszcze się waham, czy S, czy jednak nie pójść na całość, jak już porzucam Sony:) Możliwość zagrania w Lost Odyssey? MGSy? gry od Rare? Nawet nie wiem jak mocarny exclusive za 350 zł miałby przebić to, że za parę groszy nadrobię kawał świetnej historii gamingu, przełączając sobie w locie z Cyberpunkiem:)

Edytowane przez izon
  • Plusik 2
  • Lubię! 1
Godzinę temu, ASX napisał:

Xbox Series S odpali wybrane gry z oryginalnego xboxa, Xboxa 360 i Xboxa One w 1440p, automatycznie doda HDR, przyspieszy loadingi,  poprawi jakość tekstur i podwoi framerate, czyli gry w 30fpsach będą działać w 60, a te w 60 będą miały 120 fpsow.

Czyli GPU Series S radzi sobie lepiej niż szescioterafankowe GPU KOXa i wszystkie gry z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa, które dostały ulepszenie pod KOXa, na Series S mają chodzić w 1440p i dwa razy plynniej, jeśli dobrze rozumiem. Koniecznie musi to @Jakim przeczytać

Jak np. z 30 fps do 60 to klasa ale to musieli coś grzebać w kodzie tych gier, bo jak były robione pod 30 to nie jest takie hop siup, żeby podwoić framate, w każdym razie szacun dla ms.

Beka trochę bo na co komu Series S do wstecznej jak płyt nie czyta. Znowu mam kupować te 30 gier co mam na płytach? XD

Świetne gry które są we wstecznej z Xboxa 360 można dostać po 10zł na allegro, a cyfrowo dużo drożej lub nie ma ich już w sklepie online w ogóle. Ten Series S to jak dla mnie bezużyteczny plastik.

Edytowane przez devilbot
  • Minusik 1

Pracowałem chwilę w sklepie i serio jest dużo ludzi, którym nie powiesz nic o korzyściach Sexa natomiast tańszy wariant Ooo Halyna kwik pacz jaki tani do tego ten germpas i gówniaki będą zadowolone hrumf. Klient zadowolony, sklep zadowolony, Microsoft zadowolony :wub:

- dla rodziców którzy chcą kupić dziecku tanią konsole nowej generacji

- dla nastolatków którzy pracują dorywczo żeby zarobić na pierwszą w życiu konsole

- dla studentów którzy żyją na zupkach chińskich z biedronki

- dla tych którym nie zależy na rozdzielczości 4k i po prostu chcą grać w nowe gry

- dla tych którzy mają już PlayStation 5 lub Switcha i chcą tanio kupić dopełniającą konsole

- ostatecznie dla tych którzy po prostu nie chcą wydawać ponad 2000zł na konsole i 350zl na każdą gre

Myślę że target tej konsoli może być całkiem spory i Series S będzie znacznie większym hitem, niż super highendowy, dwunastoterafankowy Xbox Series X

Edytowane przez ASX
  • Plusik 1
30 minut temu, devilbot napisał:

Beka trochę bo na co komu Series S do wstecznej jak płyt nie czyta. Znowu mam kupować te 30 gier co mam na płytach? XD

Świetne gry które są we wstecznej z Xboxa 360 można dostać po 10zł na allegro, a cyfrowo dużo drożej lub nie ma ich już w sklepie online w ogóle. Ten Series S to jak dla mnie bezużyteczny plastik.

No w marktetingu to by Cię nie zatrudnili.. A zapomniałeś o graczach co mają PC,Switcha, docelowo będą kupować PS5, a póki co chcą nadrobić sporo bibliotekę gier z Xboxa w gamepassie i mieć dostęp do nowości? I nie róbmy jaj, patrzę na ceny tych kilku starszych gier, które mnie interesują ze sklepu M$ i nie są wcale wygórówane. Wolę już kupić cyfrę niż szukać na allegro używek..Przecież z tego co widzę w gamepassie jest naprawdę sporo gier udostępnionych, których nie trzeba dodatkowo kupować..

Edytowane przez izon
48 minut temu, devilbot napisał:

Pamiętaj, że wiele z tych gier będzie w gamepassie po prostu 

3 godziny temu, ASX napisał:

Czyli GPU Series S radzi sobie lepiej niż szescioterafankowe GPU KOXa i wszystkie gry z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa, które dostały ulepszenie pod KOXa, na Series S mają chodzić w 1440p i niektóre z nich dwa razy plynniej, jeśli dobrze rozumiem. Koniecznie musi to @Jakim przeczytać

no i spoko, wsteczna na S to to samo co na X tylko 1440p skalowane do 4K