Gość lpcl Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 Teraz, C1REX napisał: Mi się filimik mega podobał, bo mówił o etyce firm. Jak sony kłamie. Jak m$ zawiodło wielu przy xbox one i antykonsumenckich praktykach zaraz po tym, jak sony przy ps3 jadąc na sukcesie ps2. Jest analiza aktualnej sytuacji i jak Sony jedzie na sukcesie ps4, kiedy xbox robi wszystko, by zaleczyć rany. Jest analiza aktualnych kłamstw sony i ich aroganckiego zachowania. Ta ale koleś się napompował jakby teraz sprzedaż x do ps miałaby być tak z 10 do 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 19 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 Micro$oft oczywiście też ma swoje za uszami jeśli chodzi o komunikację z graczami, mówienie półprawd i klamstw, ale to prawda, że na tle Sony ostatnio wypada wyraźnie lepiej wizerunkowo i ma bardziej przejrzysty przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 @lpcl - Ja tego tak nie odebrałem. Bardziej zawód względem $ony i analiza historii jak podobne zachowania szkodziły firmom. Nie widzę też za dużo ludzi twierdzących, że M$ wygra w tej generacji. Bardziej analiza tego, czy M$ i $ony będą miały bardziej wyrównaną walkę. Dla nas graczy najbardziej korzystnie by było, jakby play, xbox, switch i PC rywalizowały równo ze sobą. Wtedy każdy musi się bardziej liczyć z klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 19 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) Xbox Series S odpali wybrane gry z oryginalnego xboxa, Xboxa 360 i Xboxa One w 1440p, automatycznie doda HDR, przyspieszy loadingi, poprawi jakość tekstur i podwoi framerate, czyli gry w 30fpsach będą działać w 60, a te w 60 będą miały 120 fpsow. Czyli GPU Series S radzi sobie lepiej niż szescioterafankowe GPU KOXa i wszystkie gry z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa, które dostały ulepszenie pod KOXa, na Series S mają chodzić w 1440p i niektóre z nich dwa razy plynniej, jeśli dobrze rozumiem. Koniecznie musi to @Jakim przeczytać Edytowane 19 września 2020 przez ASX Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 993 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) W dniu 17.09.2020 o 22:55, lpcl napisał: Tak. No to mnie ostatecznie przekonuje,że kupię nowego Xboxa na premierę, jeszcze się waham, czy S, czy jednak nie pójść na całość, jak już porzucam Sony:) Możliwość zagrania w Lost Odyssey? MGSy? gry od Rare? Nawet nie wiem jak mocarny exclusive za 350 zł miałby przebić to, że za parę groszy nadrobię kawał świetnej historii gamingu, przełączając sobie w locie z Cyberpunkiem:) Edytowane 19 września 2020 przez izon 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 Godzinę temu, ASX napisał: Xbox Series S odpali wybrane gry z oryginalnego xboxa, Xboxa 360 i Xboxa One w 1440p, automatycznie doda HDR, przyspieszy loadingi, poprawi jakość tekstur i podwoi framerate, czyli gry w 30fpsach będą działać w 60, a te w 60 będą miały 120 fpsow. Czyli GPU Series S radzi sobie lepiej niż szescioterafankowe GPU KOXa i wszystkie gry z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa, które dostały ulepszenie pod KOXa, na Series S mają chodzić w 1440p i dwa razy plynniej, jeśli dobrze rozumiem. Koniecznie musi to @Jakim przeczytać Jak np. z 30 fps do 60 to klasa ale to musieli coś grzebać w kodzie tych gier, bo jak były robione pod 30 to nie jest takie hop siup, żeby podwoić framate, w każdym razie szacun dla ms. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) Beka trochę bo na co komu Series S do wstecznej jak płyt nie czyta. Znowu mam kupować te 30 gier co mam na płytach? XD Świetne gry które są we wstecznej z Xboxa 360 można dostać po 10zł na allegro, a cyfrowo dużo drożej lub nie ma ich już w sklepie online w ogóle. Ten Series S to jak dla mnie bezużyteczny plastik. Edytowane 19 września 2020 przez devilbot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 Imo idealny zestaw dla świeżych niedzielnych graczy, co nigdy konsoli nie mieli do tego gejmpassik. Dla takiego np rodzica deal w sam raz, co nie rozumie cyferek a i tak mu nie zrobi różnicy co tam podepnie, bo nie ma 4K. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 No może dla takiego rodzica to tak ale my przecież jesteśmy świadomymi graczami. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 swiadomy gracz sie znalazł. Cyfrowe gry z 360 to za ok. 15zl mozna kupic na promocjach Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 492 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 Pracowałem chwilę w sklepie i serio jest dużo ludzi, którym nie powiesz nic o korzyściach Sexa natomiast tańszy wariant Ooo Halyna kwik pacz jaki tani do tego ten germpas i gówniaki będą zadowolone hrumf. Klient zadowolony, sklep zadowolony, Microsoft zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 19 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) - dla rodziców którzy chcą kupić dziecku tanią konsole nowej generacji - dla nastolatków którzy pracują dorywczo żeby zarobić na pierwszą w życiu konsole - dla studentów którzy żyją na zupkach chińskich z biedronki - dla tych którym nie zależy na rozdzielczości 4k i po prostu chcą grać w nowe gry - dla tych którzy mają już PlayStation 5 lub Switcha i chcą tanio kupić dopełniającą konsole - ostatecznie dla tych którzy po prostu nie chcą wydawać ponad 2000zł na konsole i 350zl na każdą gre Myślę że target tej konsoli może być całkiem spory i Series S będzie znacznie większym hitem, niż super highendowy, dwunastoterafankowy Xbox Series X Edytowane 19 września 2020 przez ASX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 9 minut temu, devilbot napisał: No może dla takiego rodzica to tak ale my przecież jesteśmy świadomymi graczami. No i my kupujemy xsx. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 4 minuty temu, 20inchDT napisał: swiadomy gracz sie znalazł. Cyfrowe gry z 360 to za ok. 15zl mozna kupic na promocjach Tak masz rację np CoD WaW z 360 przeceniony jest z 99 na 74zł. W pudle za 10-15zł lata. Beka z ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 993 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) 30 minut temu, devilbot napisał: Beka trochę bo na co komu Series S do wstecznej jak płyt nie czyta. Znowu mam kupować te 30 gier co mam na płytach? XD Świetne gry które są we wstecznej z Xboxa 360 można dostać po 10zł na allegro, a cyfrowo dużo drożej lub nie ma ich już w sklepie online w ogóle. Ten Series S to jak dla mnie bezużyteczny plastik. No w marktetingu to by Cię nie zatrudnili.. A zapomniałeś o graczach co mają PC,Switcha, docelowo będą kupować PS5, a póki co chcą nadrobić sporo bibliotekę gier z Xboxa w gamepassie i mieć dostęp do nowości? I nie róbmy jaj, patrzę na ceny tych kilku starszych gier, które mnie interesują ze sklepu M$ i nie są wcale wygórówane. Wolę już kupić cyfrę niż szukać na allegro używek..Przecież z tego co widzę w gamepassie jest naprawdę sporo gier udostępnionych, których nie trzeba dodatkowo kupować.. Edytowane 19 września 2020 przez izon Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 Ważne, żeby ze świadomością przechodzić na zieloną stronę, brawo @izon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 48 minut temu, devilbot napisał: Beka trochę bo na co komu Series S do wstecznej jak płyt nie czyta. Znowu mam kupować te 30 gier co mam na płytach? XD Świetne gry które są we wstecznej z Xboxa 360 można dostać po 10zł na allegro, a cyfrowo dużo drożej lub nie ma ich już w sklepie online w ogóle. Ten Series S to jak dla mnie bezużyteczny plastik. Pamiętaj, że wiele z tych gier będzie w gamepassie po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 Fajnie jakby dark souls 3 dostalo takiego boosta do fps. XoX nawet nie dostał patcha jak ps4pro, ktory odblokowuje klatki ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 3 godziny temu, ASX napisał: Xbox Series S odpali wybrane gry z oryginalnego xboxa, Xboxa 360 i Xboxa One w 1440p, automatycznie doda HDR, przyspieszy loadingi, poprawi jakość tekstur i podwoi framerate, czyli gry w 30fpsach będą działać w 60, a te w 60 będą miały 120 fpsow. Czyli GPU Series S radzi sobie lepiej niż szescioterafankowe GPU KOXa i wszystkie gry z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa, które dostały ulepszenie pod KOXa, na Series S mają chodzić w 1440p i niektóre z nich dwa razy plynniej, jeśli dobrze rozumiem. Koniecznie musi to @Jakim przeczytać no i spoko, wsteczna na S to to samo co na X tylko 1440p skalowane do 4K Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 Podobno series X ma możliwość wyświetlania obrazu w 8K. Wie ktoś może, czy to dotyczy również materiałów video? Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 20 września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 września 2020 Raczej przede wszystkim. Gier obsługujących tą rozdzielczość będzie jeszcze mniej jak gier w 120fps. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 20 września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 września 2020 4 hours ago, creatinfreak said: Raczej przede wszystkim. Gier obsługujących tą rozdzielczość będzie jeszcze mniej jak gier w 120fps. Niekoniecznie. Ps4pro obsługuje 4k, ale nie 4k bluray. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 402 Opublikowano 20 września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 września 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 20 września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 września 2020 To co, gry z One'a 1080p60? Liczylem tutaj takze na 1440p. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 20 września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 września 2020 Bazowa rozdzielczość gry z XOS podciągnięta pod 4K? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi