Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zgadzam się, branie konsoli na premierę to super sprawa, te ciareczki, odpakowanie, podłączanie :fsg: No i nie jest tak ze nie będzie w co grać na premierę, ja tam pare gier mam na oku 

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

Kwestia tego co komu pasuje, ja mam wszytko ograne no koxie i sexiak wlatuje 10tego.

Szybkie loadingi, takie gry jak cyberpunk, ac valhalla, gears tactics, re7, medium, ascent ogram sobie w najlepszej jakości no i w 2021 zaczną wychodzić gry które nie wyjdą na XO. 

Opublikowano
3 minuty temu, Michał102 napisał:

Konsola na premierę ma sens tylko jeśli mamy zaległości z mijającej generacji. Gdybym miał łoniaka i ograł na nim wszystko co było, to nowego Xa bym brał minimum z 1.5 roku po premierze. 

Z plejstejszonem podobna sytuacja. 

Akurat przy tym przeskoku to opłaca się nawet pomimo tego, że póki co jesteśmy skazani na cross-geny. Bo teraz oprócz ładniejszej grafiki, dostajemy skrócone czasy ładowania dzięki ssd. Dodatkowo w przypadku wielu gier dostajemy zwiększoną ilość klatek, czasami nawet do 120fps. Już pomijam jakieś ficzery typu dolby vision czy tam usprawnienia w audio (3d). Jak dla mnie, jak nigdy wcześniej, opłaca się wejść w nową generację od dnia premiery :lapka:

Opublikowano

A teraz ile z nas ma odbiornik który jest w stanie garnąć 4K/120Hz, bo podejrzewam ze nie wiele?. Prędzej już mamy odbiorniki z dolby vision, tudzież lepszym lub gorszym HDRem. 

Koszty rosną jak chce się poczuć moc next gena to zmiana na odpowiedni TV wchodzi w grę a takie nie są tanie....

Opublikowano
14 minut temu, Kaczi napisał:

A teraz ile z nas ma odbiornik który jest w stanie garnąć 4K/120Hz, bo podejrzewam ze nie wiele?. Prędzej już mamy odbiorniki z dolby vision, tudzież lepszym lub gorszym HDRem. 

Koszty rosną jak chce się poczuć moc next gena to zmiana na odpowiedni TV wchodzi w grę a takie nie są tanie....

No nie są, ale był na to czas. 

Przecież to nie jest tak, że dopiero z datą premiery konsol dowiedzieliśmy się o tym, że stary TV Full HD może już nie styknąć. 

Kto bierze next gena ten już raczej się na to przygotował zawczasu. 

Opublikowano

Dokładnie, a ktoś kto ma w miarę dobry TV może spokojnie poczekać z 2 lata na zmianę i kupić w momencie jak generacja rozkręci się na dobre 

Opublikowano
1 minutę temu, MYSZa7 napisał:

60 klatek w GTA IV? :notbad: Chyba jakiegoś boosta dostana te gierki z 360 na nowej generacji.

Dostaną też wsparcie dla HDR (realizowanego programowo w jakiś sposób) i upscalling rozdziałki z tego co czytałem.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, MYSZa7 napisał:

60 klatek w GTA IV? :notbad: Chyba jakiegoś boosta dostana te gierki z 360 na nowej generacji.

No gra miała odblokowany framerate i na XOX latało w od 30 do 50 fps xd 

Edytowane przez bluber
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, bluber napisał:

No gra miała odblokowany framerate i na XOX latało w 50-60 fps

Chyba trochę średnio, bo głównie cut-scenki latały w takich przedziałach, ale może jakiś patch był.

Edytowane przez MYSZa7