Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minute ago, Square said:

System zawsze sobie przypisuje pojemność w stosunku do całkowitej pamięci, więc na S nie będzie tak, że z tych 500GB zrobi się 300 tylko.

Nie każdy system tak ma. Jeszcze nie wiadomo, jak to na Series S będzie. Dowiemy się pewnie już niedługo.

Opublikowano
17 minut temu, 20inchDT napisał:

EjFnQqUWAAEDXUT?format=jpg&name=large

Piekne jak gamepass łączy wszystko

A będzie można przenosić savy między konsola a PC w tej samej grze? Tak jak np. mozna w Wiedźminie 3 na Switchu i Steam?

Opublikowano
Teraz, izon napisał:

A będzie można przenosić savy między konsola a PC w tej samej grze? Tak jak np. mozna w Wiedźminie 3 na Switchu i Steam?

Jak gra ma play anywhere to tak. Ostatnio w Streets od rage 4 grałem raz na pc, raz na konsoli, raz na tel i mi synchronizowało sejwa.

Opublikowano
5 minut temu, 20inchDT napisał:

Jak gra ma play anywhere to tak. Ostatnio w Streets od rage 4 grałem raz na pc, raz na konsoli, raz na tel i mi synchronizowało sejwa.

A jest gdzieś lista gier, które to obsługują?:)

Opublikowano
44 minutes ago, Daddy said:

X360 Premium z dyskiem 20GB a dla gracza dostępne było 12GB  to były czasy :xboss:

Ale wtedy nawet nie było instalacji gier, te 12 było na save'y, gierki Arcade i inne pierdoły (np. można było sobie zgrać muzykę z CD). :obama:

Opublikowano

Sam myślałem niedawno, że najlepszym combo do PC byłoby ps5 lub switch, ale teraz myślę, że właśnie series X.

Sporo gier kupując na PC mam za free na xboksa i odwrotnie. Konto jedno i achievmenty wspólne.
Do tego jak już płacę za GamePass PC, to konsola w ALL Access wychodzi za grosze. Taniej, niż płacąc gotówką jeśli nie robimy cebuli. 

Opublikowano

Combo XSX + Switch, ale wiem, że to i tak za dużo, chodząc codziennie do pracy, mając rodzinę, a czas na gierki jedynie wieczorem, zazwyczaj kosztem snu.

Opublikowano
Just now, Hum said:

Combo XSX + Switch to i tak za dużo, chodząc codziennie do pracy, mając rodzinę, a czas na gierki jedynie wieczorem, zazwyczaj kosztem snu.

Same here. Mając rodzinę i obowiązki to jeden sprzęt mocno mi odejmuje od snu.

Opublikowano

Podobno wg tych wycieków które ostatnio okazały się w sieci, Starfield jest planowany na 2021r. To może być duża jesienna premiera Microsoftu (obstawiam że Halo Infinite zadebiutuje jednak w pierwszej połowie przyszłego roku)

Opublikowano

Game pass będzie tylko silniejszy tym bardziej jak będą nadal kupować kolejne studia, te zaczną wydawać gry aaa w GP i same studia będą chciały żeby ich gra była w GP. Liczba użytkowników będzie rosnąć i wszyscy będą happy 

Opublikowano
7 minut temu, C1REX napisał:

Same here. Mając rodzinę i obowiązki to jeden sprzęt mocno mi odejmuje od snu.

Jeszcze jak człowiek wkręci się w jakieś multi + chociaż po części chce ogrywać gierki to jest jakaś masakra. Ale co by się nie działo są takie gry w które chcę zagrać i będzie trzeba kupić drugą konsole. W tej chwili są dwie gry przez które będę MUSIAŁ kupić ps5 (gow ragnarok) i switcha (botw2).

Opublikowano

Po obecnej generacji nawet nie spoglądam w stronę Series S, może kiedyś na prezent dla kogoś się nada, ale jako człek lokujący sporo wolnego czasu w gierkach wolę jednak od razu rzucić się na mocny sprzęt i spać spokojnie przez kilka lat. Zwłaszcza, że tak naprawdę to jest 900zł różnicy, a efekty będę obserwować przez najbliższe 5-7 lat, w zależności jak potoczy się ta generacja - nie warto oszczędzać w takim przypadku, by za kilka lat okazało się, że jednak różnica w gierkach będzie podobna jak w przypadku One S-One X. Z kolei jeśli ktoś planuje mainować PS5 i szuka sobie tańszej maszynki do grania po kosztach, czy drugiej konsoli do domku letniskowego, używanej od czasu do czasu to Series S wygląda kusząco - tanie, małe, z sensownymi (oby, nadal jestem ciekaw testów i tego, jak konsola wypadnie w praniu) możliwościami. Idealny dodatek do setupu, ale czy ma zadatki na bycie głównym punktem w giereczkowym setupie? Zobaczymy. Testy tego malucha interesują mnie nawet bardziej niż XSX :)

• Plusik 1
Opublikowano

Jeśli taki Asasyn czy CP2077 będą działać w 1440p i 60 fps, to lepszej opcji do grania za małe pieniądze nie ma. ; )

Zawsze można też zmienić na X czy jakiś odświeżony model za 2-3 lata.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bigby napisał:

Jako jeden z nielicznych tutaj zdecydowałem się jednak na Series S. Cena i wygląd okazały się wystarczająco mocnymi argumentami. :fsg:

Ja do tej pory się zastanawiam :kaz:. Mam preorder na XSX, ale ten XSS mnie bardziej kusi, w szczególności, że przymierzam się do nowego PC pod AOE 4 na koniec przyszłego roku.

Edytowane przez Shago
Opublikowano
Just now, Bigby said:

Jeśli taki Asasyn czy CP2077 będą działać w 1440p i 60 fps, to lepszej opcji do grania za małe pieniądze nie ma. ; )

Zawsze można też zmienić na X czy jakiś odświeżony model za 2-3 lata.

Series S to nie jest tylko mniejsza rozdziałka. Gierki na Series S mają zajmować mniej miejsca na SSD co sugeruje niższej jakości tekstury.