MYSZa7 8 920 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 7 minut temu, kudlaty88 napisał: Ciekawe czy na seriesX bedize jakis specjalny tryb z ubersamplingiem dla ludzi grajacych na tv z 1080p Już One X to miał, także tutaj myślę, że będzie podobnie. Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 No niestety jestem biedakiem i nie stac mnie na dobry tv z 4k w tej chwili,sam zakup sX stoi pod znakiem zapytania. Pozdrawiam covida i przerwe w robocie od lutego do koncowki lipca. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 3 hours ago, Soul said: bardzo fajny material czyli wychodzi na to ze w miare tania opcja zeby pograć w stare gry korzystając z dobrodziejstwa XSX|S jest samsung sata + przełączka usb do sata 1 Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 U mnie też series X trafi pod tv fhd pozdrawiam Cytuj
MichAelis 5 617 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 18 minut temu, balon napisał: Series X i tv 1080p? Trochę śmiesznie wygląda takie zestawienie... Zupełnie nie rozumiem co w tym śmiesznego też mam tv full hd, którego nie zamierzam teraz wymieniać, tylko w przyszłym roku, albo później. A konsole na te cztery pięć lat się kupuje jednak. Mam czekać z konsola czy z tv? Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 (edytowane) 22 minuty temu, kudlaty88 napisał: No niestety jestem biedakiem i nie stac mnie na dobry tv z 4k w tej chwili,sam zakup sX stoi pod znakiem zapytania. Pozdrawiam covida i przerwe w robocie od lutego do koncowki lipca. To nie lepiej wziąć w takiej sytuacji XsS? Konsola idealna pod tv fhd i jeszcze 1k zostanie tobie na niepewności covidowe. No śmiesznie w kontekście tego, że jest konsola idealna pod FHD, prawie 2 razy tańsza. Wg mnie dobry wybór szczególnie jak ktoś ma niepewną sytuację covidową, tak jak pisze kolega kudlaty88. @MichAelis a ty już byś mógł w końcu ten TV UHD kupić Edytowane 9 października 2020 przez balon Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 Teraz, balon napisał: To nie lepiej wziąć w takiej sytuacji XsS? Konsola idealna pod tv fhd i jeszcze 1k zostanie tobie na niepewności covidowe. XsS jest opcja ostateczna jak cos mi niepyknie i na Xa mi braknie. Za mala roznica w cenie zeby bawic sie w eske no i mam super net 6Mbs tak że konsola bez napedu to strzal w nerke. 1 Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 xss bez napędu i przyszłościowo patrząc to jednak słaby pomysł jak za niecały tauzen więcej jest potężna bestia. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 Też tak myślałem zanim się zdecydowałem na S-kę, ale gry od lat i tak już kupuję wyłącznie cyfrowo, a poza tym gram w 1080p i jeśli dojdzie do przesiadki to co najwyżej na monitor z 1440p i wysokim odświeżaniem. Dodatkowym plusem jest to, jak bardzo kompaktowa jest to konsola. A za tego zaoszczędzonego tysiaka kupi się Cybera, Valhallę i co tam jeszcze ciekawego wyjdzie. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 XSS przy GP i jakiś cebulkach na Microsoft Store to jest kozak opcja. 1 Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 Ciekawe co tutaj robi 1800p na XSS, ta konsola nie miała mieć max 1440p + skalowanie do 4K? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 Chyba nikt tego jeszcze nie wrzucał, ale m$ nawiazało partnerstwo z gamestop - chyba największą sieć sklepów z grami w USA. Co prawda sieć miała poważne problemy, ale teraz akcje szybują w górę. Nie znam się, ale ludzie twierdzą, że do duży deal. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 Godzinę temu, Daddy napisał: Ciekawe co tutaj robi 1800p na XSS, ta konsola nie miała mieć max 1440p + skalowanie do 4K? Jeśli gra nie jest zbytnio wymagająca, to i nawet natywne 4K się da. ; ) Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 9 października 2020 Opublikowano 9 października 2020 7 minut temu, C1REX napisał: Chyba nikt tego jeszcze nie wrzucał, ale m$ nawiazało partnerstwo z gamestop - chyba największą sieć sklepów z grami w USA. Co prawda sieć miała poważne problemy, ale teraz akcje szybują w górę. Nie znam się, ale ludzie twierdzą, że do duży deal. moze wyjść z tego coś fajnego, jeszcze niedawno gamestop był na skraju upadku, może to kolejna inwestycja MS. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 Też mam tv 1080p o biorę XSX, gdyby S-ka miała napęd napęd to i może bym się zastanowił. Telewizor pewnie wymienię prędzej czy później, bo wiem jaką robotę VRR aka Fresync oraz chętnie zobaczyłbym u siebie gry z HDR. Jednak na tę chwilę dostęp do biblioteki Xboxa i płynniejsza rozgrywka przekonuje do zakupu XSX. Liczę że postoi u mnie dłużej niż rok i pozbawianie się możliwości obsługi płyt jest wystarczająco odpychające. Tak btw, ostatnio dołożyłem sobie taśma LED za TV, efekt lepszy niż kilka pikseli więcej których i tak z dwóch metrów nie policzę. Jak ktoś korzysta z TV wieczorami i nie lubi jak mu się źródła światła odbijają w ekranie to takie podświetlenie ściany z tyłu jest świetnym rozwiązaniem. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 12 godzin temu, krzysiekp392 napisał: O, jeszcze jedno pytanko mam. XSX i PS5 będą odpalać gry w podstawowych wersjach starych konsol, czy jeśli przykładowo na pudełku jest dopisek "Xbox One X Enhanced"/"PS4 Pro Enhanced", to nowe konsolę uruchomią najlepszą możliwą wersję z płyty? Tak, tylko XSS nie odpali wersji XOX Enchanced. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 Ciekawe ploty: Cytat The "all-digital event" Xbox teased on their FanFest tweet might be an all-digital X020 *The event is called "X020: Celebrate Together", said to be held on November 9th at the Amway Center in Orlando *It will be televised live at 8pm EST on FOX and streamed on social media platforms*New game reveals and updates from Xbox Game Studios*EA will announce a new licensed game (not Star Wars or a sports game) at the event; said to be codenamed "Olivia"*Event will run about 90-100 minutes Na wczorajszym trailerze power your dreams przewija się halo, ac valhalla i podobno nowa gra sci-fi. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 Discord na xboxie? Sztywniutkie 60fps. Czekałem z ograniem tej gry i jest. 1 Cytuj
Elitesse 379 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 16 godzin temu, C1REX napisał: Chyba nikt tego jeszcze nie wrzucał, ale m$ nawiazało partnerstwo z gamestop - chyba największą sieć sklepów z grami w USA. Co prawda sieć miała poważne problemy, ale teraz akcje szybują w górę. Nie znam się, ale ludzie twierdzą, że do duży deal. Jakiś czas temu przewinęła się informacja o tym, że M$ rezygnuje ze swoich stacjonarnych sklepów min. w związku z covid-19 więc ich rolę może przejąć sieć tych sklepów. Dla nas to chyba nic nie zmieni, chyba, że ktoś ma akcje gamestop Ktoś jeszcze pamięta jak to było przy starcie wcześniejszych generacji z zestawami na święta (konsola+gra/gry)? Miałem poczekać z zakupem konsoli rok albo dwa lata aby przy okazji świąt wyrwać jakiś zestaw konsola + gra ale może skuszę się wcześniej na sprzęt. Nie wiem czy jeszcze czekać czy brać na premierę z AC:V choć ciekawiej prezentuje się Watch Dogs 3. Do tego gwarancja na 3 albo 5 lat gdyby miała się powtórzyć historią x360 Obecnie mam xone i ps4 przy czym ten pierwszy tylko do GP, a drugi do całej reszty. Wygląda na to, że w nadchodzącej generacji xbox będzie do multiplatform, a psa kupię dla exclusivów i ogrania kilku tytułów z ps4 w lepszej jakości. W takim układzie tylko XSX biorę pod uwagę choć moc w nim drzemiącą da się pewnie poznać dopiero za dwa albo trzy lata. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 19 minut temu, 20inchDT napisał: Discord na xboxie? Sztywniutkie 60fps. Czekałem z ograniem tej gry i jest. robi wrażenie, 60fpsow na tej generacji mi brakowało bardziej niż gier. Cytuj
Elitesse 379 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 Ja nie wiem. Oglądam te filmiki z różnymi porównywaniami i nie jestem w stanie dostrzec różnicy pomiędzy 30 a 60 klatkami na sekundę. Ewentualnie jest to tak mała różnica na granicy placebo 6 3 Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 Współczuję percepcji, ale tak bez śmieszków. 60fps w każdym tytule robi ogromną różnicę względem trzydziestu. 1 Cytuj
Nyu 772 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 A ja zazdroszcze percepcji. 30 klatek to (pipi)ane (pipi) i chcialbym nie czuc roznicy. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 47 minut temu, 20inchDT napisał: Discord na xboxie? Sztywniutkie 60fps. Czekałem z ograniem tej gry i jest. Dokończyłbym sobie ale s(pipi)ił mi się kiedyś save a od początku nie chcę mi się zaczynać. Cytuj
Paolo de Vesir 9 127 Opublikowano 10 października 2020 Opublikowano 10 października 2020 23 minuty temu, Elitesse napisał: Ja nie wiem. Oglądam te filmiki z różnymi porównywaniami i nie jestem w stanie dostrzec różnicy pomiędzy 30 a 60 klatkami na sekundę. Ewentualnie jest to tak mała różnica na granicy placebo Zawsze mnie bawi to oszukiwanie się. XDD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi